Femke van Zeijl | Rádio NPO 1

“Twee op de vijf Afrikanen komt uit Nigeria. Het is een enorme smeltkroes van zo’n 250 etnische groepen die ooit bij elkaar zijn gestopt en het nog steeds niet allemaal even goed met elvinden.kunnen”

Zelfredzaam

“Ik dacht dat ik redelijk era voorbereid toen ik em Lagos ging wonen, ik era al veel em Afrika geweest als journalist. Ik wist dat er vaak geen stroom era, dat er problemen waren met water. omdat ze gewend zijn om niet te kunnen rekenen op de overheid.

Toen er bij mij para ele eerst geen water meer uit de kraan kwam, ging ik bellen met het waterbedrijf. Dat verbaasde mijn buren, zij hadden allang twee, drie oplossingen bedacht e hadden alweer water.”

Onderwijs

Openbaar onderwijs está muito bem em Lagos, mas pode ser kwaliteit, dat iedereen die het kan veroorloven zijn kinderen naar een privéschool stuurt. Op werkelijk iedere hoek van de straat is well een privéschool. En ook de marktvrouw en de automonteur sturen hun kinderen naar zo’n privéschool om ze maar niet naar het openbaar onderwijs te hoeven doen. Dan heb je als overheid gefaald, denk ik. Als je je kinderen, de nieuwe generatie, geen goede start kunt geven, hoe moet je dan überhaupt verder

Em reclames op de rádio em Nederland hoor je steeds vaker spotjes voor bijlessen en privéonderwijs. Dat hoorde je tien jaar geleden nog niet zo. Ik vind het wel zorgwekkend als er een middenklasse is die zich met geld uit de problemen kan kopen. Vergelijkbaar conheceu de wachtlijsten in de zorg: je kunt wel naar het buitenland, naar een privékliniek. Maar dan é de massa die naar Den Haag gaat en zegt: ‘we moeten dit beter doen’, steeds kleiner.”

READ  Meer kinderen sloegen tandartscontrole over in coronajaar 2020

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info