Federaal Voedselagentschap verliest vertrouwen in Ferrero: fabriek stilgelegd, alle Kinder-chocolade teruggeroepen

Ferrero é hun toelating kwijt om activiteiten in de voedselketen te doen. De fabriek em Aarlen mag niet produtores, importadores de exportadores, além de FAVV. Het Federaal Voedselagentschap heeft het verloren verloren na gebrekkige communicatie van de chocoladefabrikant.

‘De voorbije uren é gebleken dat Ferrero ons bepaalde informatie niet heeft doorgegeven. Waar het exact over gaat, kan ik niet zeggen zolang het onderzoek nog loopt. Daarom heeft het FAVV besloten om de toelating van de fabriek in Aarlen om activiteiten in de voedselketen uit te voeren op te zeggen.’ Dat zegt Helene Bonte, woordvoerder van het voedselveiligheidsagentschap Favv.

Hoe lang de fabriek de activiteiten moet opschorten é niet duidelijk: ‘Dat hangt van hen af. Van zodra zij het kunnen herstellen en de garantie kunnen geven dat alle voorschriften en regels worden opgevolgd, kan de productie weer beginnen.’

Todos os produtos são da gama Kinder worden teruggeroepen. Ele também tem Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs e Schokobons, todos os números de lote de vervaldatum. Het FAVV vraagt ​​​​de distributiebedrijven om die producten uit hun rekken te halen.

Besluit Uitzonderlijk

A melhor opção para o FAVV é o que há de melhor. Het onderzoek van de medische stalen van de 26 slachtoffers in België is nog volop bezig. ‘Het DNA van de bacteriëen in die stoelstalen moet worden onderzocht en vervolgens worden vergeleken met de stalen uit het Verenigd Koninkrijk en uit de fabriek in Aarlen, dat kost tijd,’ gaat het FAVV ver. De beslissing om de fabriek stil te leggen wijt het dus volledig aan de vertrouwensbreuk.

READ  Voorlopig akkoord over fonds van € 5 miljard ter verzachting van brexitgevolgen

Eerder op de dag raakte bekend dat Ferrero al vier maanden geleden op de hoogte foi van problemen met salmonella in hun fabriek in Aarlen. Die uitbraak werd niet gemeld aan het FAVV omdat de besmette producten de fabriek niet hadden verlaten. De bal ging echter aan het rollen nada de voorbije weken verschillende gevallen van salmonella werden gemeld in Europa. De link met de fabriek in Aarlen werd bevestigd, waarna verschillende producten werden teruggeroepen.

Verontschuldingen

Em een ​​mededeling erkent Ferrero in de fout te zijn gegaan, zo meldt persagentschap Belga. De chocolademaker erkent ‘interne tekortkomingen’ die ertoe hebben geleid dat de informatie te laat werd gedeeld. Het bedrijf zegt de zaak ‘diep te betreuren’ en verontschuldigt zich bij alle klanten en partners.

Het FAVV roept consumanten op om hun Kinder-producten não meer te consumeren eist ook dat Ferrero zijn klantvriendelijkheid op punt stelt. Consuma-se com vragen zitten, conheça o zich wenden tot de klantendienst van Ferrero via [email protected] de 0800 21042.

Voogdijminister David Clarinval (MR) é tevreden. ‘Een dergelijk besluit wordt nooit lichtvaardig genoman, maar de huidige omstandigheden feito noodzakelijk. De voedselveiligheid van onze burgers mag nooit worden verwaarloosd.’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info