Europese Centrale Bank op tot weldwijde regular cryptomunten | Criptografia

Fabio Panetta, líder do Europese Centrale Bank (ECB), desembarcou em Nova York e começou a operar em todas as áreas de regulamentação de criptomoedas. Dat moet systeemrisico’s voorkomen. De marktwaarde van crypto é volgens Panetta die van de Amerikaanse subprime-hypotheken overstegen. Die lagen aan de basis van de laatste grote financiële crise.

Volgens Panetta é a marca registrada de bitcoin e outros criptomunten groter e de 1.300 miljard dollar aan rommelhypotheken morreu de crise em 2008 em 2008. Die ontstond nadat de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten een zeepbel bleek te zijn.

Banken verleenden tot em 2008 rommelkredieten por vastas aan mensen die vaak hun lening niet konden terugbetalen. De leningen começou a conhecer een lage rente, die daarna steeds hoger werd. De redenering van de banken era dat de prijs van vastgoed ging blijven stijgen, waardoor iedereen er goed aan deed een huis te kopen. Eens het huis verkocht werd, waren ze ‘verlost’ van de lening, aangezien het huis meer waard era geworden.

De Amerikaanse banken verkochten die risicovolle hypotheken gebundeld aan beleggers en banken in het buitenland. Mais de prijs van het stagneerde vastgoed, barstte deze bubbel en leidde dit wereldwijd tot een van de zwaarste financiële crisissen sinds de Grote Depressie in de jaren ’30.

Sistema Regels van financiële

Ook cryptomunten genereren “instabiliteit en onzekerheid”, também de ECB-bestuurder. Daarom moeten crypto-ativa “onderworpen zijn aan regels die ook van toepassing zijn op het financiële system”, zei Panetta. Hij vindt dat regelgevers wereldwijd “sneller moeten handelen” om het niet te laten komen tot een “waanzin van anarchistische risico’s” de “zeepbel”.

READ  “O governo flamengo também quer dar desconto de 50 euros na conta de energia” | interior

Nog volgens Panetta moeten centrale banken resoluut kiezen for digitale innovatie, zoals de ECB doet met haar project for de euro digital.

De ‘banco da Inglaterra‘ pleitte eerder ook para meer regularing. Ze waarschuwt ervoor dat beleggers in cryptomunten bereid moeten zijn al hun geld te verliezen, en dat cryptomunten een financiële crise zo groot als em 2008 kunnen veroorzaken.

LEES OK:

GELDFLATER. Gerdy (44) verkocht haar bitcoins te vroeg, por 10.000 euros em plaats van een half miljoen: “Ik had me moeten verdiepen in mijn investering” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info