Europa kan zijn cruciale infrastructuur maar beter niet al te veel uitbesteden aan mogendheden en leiders die het niet vertrouwt

Stavros Kelepouris é jornalista.

Stavros Kelepouris

O volgt também está em todos os lugares da Europa no topo da lista. De ministers van Energie moeten het dan eens raken over een strategie om de Russische dreigementen het hoofd te bieden. De kans é groot dat Vladimir Poetin na de zomer de gaskraan naar Europa stukje bij beetje dicht draait.

De Europese Commissie heeft geen zin om nog eens de speelbal van de Russische beer te zijn, en heeft een drastisch plan klaar om komende winter door te komen. Als het nodig é, mais de todos os termos lidos kunnen worden 15 procent van hun gasverbruik te besparen.

Vijftien procent, grofweg éen zevende, besparen is niet niks. Probeer maar eens 15 procent gewicht te verliezen de 15 procent loon em te leven: dat gaat niet pijnloos. Al hoeft de opdracht zeker niet in alle lidstaten dramatisch zwaar te zijn. Você pode ter 10 procent van de gasfactuur bij de gezinnen bespaard worden door de thermostaat gemiddeld én grad lager te zetten. En bij bedrijven en overheidsgebouwen valt er flink wat efficiëntie te boeken door’s nachts de lichten te doven. Isso não pode ser repetido e nem distopia vol honger en ontbering.

Toch beloven de onderhandelingen alweer een stevige uitdaging te worden para Europese eensgezindheid. Een aantal landen ziet de plannen gewoon niet zitten. Met name Spanje en Portugal lieten al luid en duidelijk verstaan ​​dat het voorstel van de Commissie voor hen total onbespreekbaar is. Omdat zij veel minder energieopties hebben dan veel e outros países europeus. Você pode obter omdat zij gewoon e o heel stuk minder afhankelijk zijn van Russisch gas dan pakweg Duitsland. Tot daar de Europese eensgezindheid.

READ  Wat een pech: man ziet op bewakingsbeelden hoe pakje van Bol.com aan voordeur wordt geplaatst… waarna vuilnismannen het meenemen (Halle)

Ook maanden ver in deze oorlog hoeft Poetin maar een handvol woorden te spreken om de Europese lidstaten weer eens uit elkaar te spelen. Ele é de zoveelste waarschuwing para a Europa dat het continente zijn cruciale infrastructuur maar melhor niet al te veel kan uitbestden aan mogendheden en leiders die het niet vertrouwt.

Europa leek bij de start van de oorlog in Oekraïne die conclusie – die al jaren te horen was bij veiligheidsdiensten – eindelijk ook zelf te trekken. Wat energiebevoorrading betreft, werd ook effectief een plan uitgetekend om in toekomst van het Russische gas af te gaan. Maar in talloze andere sector lijkt er weinig animo om de buitenlandse afhankelijkheid in vraag te stellen.

Natuurlijk é het onzinnig om te denken of the hopen dat Europa ooit volledig op eigen benen moet staan. Maar om maar één voorbeeld te noemen: na de Griekse economische crisis heeft China zich flink ingekocht in de belangrijke have van Piraeus, vlak bij de hoofdstad Athene. Het maakt Europa kwetsbaar tegenover een regime waar tocamos meer dan achterdochtig sobre zijn.

Indústria, transporte, tecnologia, energia: op al die domeinen heeft Europa decennial strategische veiligheid opgeofferd for economische opportuniteit. De oorlog em Oekraïne daar veel aan zal veranderen, é nog steeds niet duidelijk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info