Estacado pela Ryanair, e também conhecido por waardigheid

O conflito entre os funcionários da Ryanair e sua equipe de trabalho é novo. De Europese omvang van de vakbondsmobilisatie bij het bedrijf está em verschillende opzichten symbolisch. Drie wetenschappers noemen de staking bij Ryanair een ‘kwestie van waardigheid’.

Tenzij de situatie verandert, is het meer dan waarschijnlijk dat de komende weken in het teken zullen staan ​​van nieuwe stakingen bij Ryanair in België, maar ook in Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en Frankrijk. De beweging die nu vorm krijgt is inderdaad grotendeels Europees, wat belangrijk is om op te merken.

Het conflito sobre de bijzonder slechte arbeidsomstandigheden en lonen, bij wat in enkele decennia de grootste Europese luchtvaartmaatschappij in termen van vervoerde passagiers is geworden, is niet nieuw.

Dit conflito etert sinds het começar de jaren 2000, toen het bedrijf geral na Europa vestigingen oprichtte. Waar de strijd over gaat is de toepassing van de Ierse sociale zekerheids- en arbeidswetgeving, die vaak minder gunstig is voor werknemers, ongeacht waar zij gevestigd zijn.

Aanvankelijk nam het conflito vooral de vorm aan van juridische stappen door voormalige personeelsleden, daarin gesteund door of vakbonden. Op 1 juni 2012 heeft de EU verplicht het system van sociale zekerheid van het land van tewerkstelling toe te passen.

Em setembro de 2017, het het Hof van Justitie van of Europese Unie em antwoord op een prejudiciële vraag van de Arbeidsrechtbank van Bergen geoordeeld dat het toe te passen arbeidsrecht afkomstig moet zijn van heteel pessoa heteel land isar watj ar geregistreerd (zie foto).

Ryanair Boeing 737 conheceu Iers registratiekenteken EI-DCW achteraan boven de vensters. Foto: RHL Images/CC BY-SA 2:0

Bijgevolg heeft de Arbeidsrechtbank van Bergen em haar vonnis de 14 de junho de 2019 de eisers in het gelijk gesteld. Er moet hier benadrukt worden dat die uitspraak er pas kwam acht jaar na de indiening van de klacht door de eisers bij de Arbeidsrechtbank van Charleroi.

READ  Investidores europeus acompanham as eleições alemãs

Todas as beslissingen heeft management van Ryanair, ao lado de zijn luidruchtige CEO (Michael O’Leary), weten te omzeilen e niet uit te voeren.

Moe van het wachten hebben piloten en gabinetepersoneel in 2018, tot verrassing van bijna iedereen, verschillende Europese staking geleid om vrijheid van vereniging en arbeidsovereenkomsten te eisen in overeenstemming met de wetgeving diegewer de base van based.

Na Bélgica, hebben deze acties de vliegtuigbemanningen in staat gesteld een vakbondsdelegatie op te richten, collectieve overeenkomsten met de maatschappij te sluiten, arbeidscontracten wet te verkrijgen die in overeenstemming de vereenedoor zijs geldende wettelijke Minimumloon kunnen bereiken.

Wanneer je te fez hebt conheceu een werkgever als Ryanair é de waarheid van de ene dag echter niet die van de andere.

Een brutal zakenmodel

Tijdens of pandemie hebben de Belgische piloten bijvoorbeeld e loonsinlevering tot 20% e een grotere flexibiliteit more anvaarden on op de luchthavens van Charleroi en Brussel the kunnen blijven werken. De gehele vliegtuigbemanning een lang proces van herstructurering dat uiteindelijk niets anders opleverde e chantage en desestabilizing van het werkteam.

De tijdelijke werkloosheid om economische redenen van sommige piloten en co-piloten werd nog steeds niet ordentelijk geregeld. Em loonuittreksels komen regelmatig fouten voor. O ontbreken van een bedrijfsleider die vertrouwd é encontrado no sociale recht en het arbeidsrecht in België heeft tot gevolg dat het personeelsbeheer van de onderneming wordt afgewenteld op de vakbondsafgevaardiginder d minimalist word de en e h.

Interieur van een Ryanair-toestel. Foto: Robot8A/CC BY-SA 4:0

Wanneer ze een probleem hebben op het work, heft het personeel in België slechts een app beschikking op hun smartphone. Hoewel zij opgeleid en gekwalificeerd zijn om hun veiligheidsfunctie (als boordpersoneel) te vervullen, wordt het gabinetepersoneel van Ryanair alleen op zijn commerciële prestaties beoordeeld.

READ  Calcanhar Portugal, Canarische eilanden, Balearen e Chipre kleuren oranje

O sistema de overstap van de ene luchthaven naar een outro blijft volkomen ondoorzichtig en willekeurig. Dez slots, mais simbolismos maar zo exemplares, Ryanair-werknemers hebben nog steeds geen toegang tot free water in het vliegtuig, op hun eigen werkvloer!

Al bijna 30 jaar wordt dit goedkope (‘baixo custo‘!) no modelo neoliberal da Ryanair gebaseerd op de beroepsen sociale onzekerheid van een deel van de Europese jeugd, op antisyndicalisme, op het buitmaken van overheidssubsidies en op chantage met verplaatsing van and de activiteitluchar.

Weer of geen weer, Ryanair betaalt nooit voor gebruik van passagierstunnels of Grote Mobiele Trapen. De kleine ingebouwde trappen zijn ongemakkelijk en onveilig. Reizigers zijn conheceu hun goedkoop ticket niet verzekerd als ze van deze trappen vallen. Foto: N. Chadwick/CC BY-SA 2:0

De sluitingen van de Ryanair-basissen op de luchthavens van Marseille, Reus (Spanje) e Eindhoven blijven traumatische herinneringen voor de vliegtuigbemanningen. Ele é o mesmo que vai deze verschillende werkingsmethodes die de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij in staat stelt zeer lage reistickets aan te bieden.

Staking, burgerschap e waardigheid

De staking bij Ryanair em het verleden en in de toekomst zijn echter niet alleen een gelegenheid om een ​​licht te werpen op de vele aanslagen op de waardigheid van deze werknemers, het zijn tevens in the moment ne eenat eenat Europa ons heel anders uitziet dan wat in de cenakels van de Europese instellingen wordt bedisseld.

Door zich te verzetten tegen het dictaat van de financiële markten en de looninlevering, door solidariteit te organiseren tussen nationaliten, maar ook tussen beroepscategorieën die zo verschillend zijn als piloten-welen en bounek werknep personel Europesel zijn politieke als zijn industriële dimensies.

READ  Gerucht: bestuur van Twitter irá overnamebod van Musk afwijzen - IT Pro - Nieuws

Over de staking in de metaalindustrie em 1936 schreef de Franse filosofe Simone Weil: opstaan, de tapete durven rechten. Om op hun beurt het woord te nemen. Om zich voor een paar dagen mannen te voelen. Ongeacht hun eisen, é deze staking op zich al een vreugde. Een puro vreugde. Een onvervalste vreugde”.

De ‘mannen’ van 1936, zijn nu meestal jonge, vrouwen, da Ryanair. De genderkwestie se sobrepõe ao encontro de kwestie van hun al dan niet toegekende waardigheid. Hetzelfde geldt para conhecimento de gerações.

Zoals in vele sectoren en bedrijven worden vooral jongeren geconfronteerd met arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden the samenlevingen die zich “ontwikkeld” noemen onwaardig zijn.

Wij hebben de acties van deze arbeidsters de afgelopen jaren gevolgd. Het is dezelfde pure vreugde van herwonnen waardigheid die we nu zien bij de staking in onze luchthavens, de ‘fabrieken’ van de 21ste eeu. Dat is ook de reden waarom deze werknemers onze volle steun moeten krijgen.

De Openie Faire grève chez Ryanair, uma questão de dignidade Werd overgenomen van Le Soir pt Gresea na porta Vertaald Lode Vanoost. Jean Vandewattyne é psicólogo da Université de Mons), Frédéric Dobruszkes é professor de transportegeografie no Institut Management de l’Environnement en d’Aménagement du Territoire van de Université Libre de Mon Bruxelles, Bruno Bauraticologé de en kerr de université onderzoeksinstelling Gresea (Groupe de Recherche pour une Stratégie Economique Alternative).

Leia todos os outros artigos no Dossier Ryanair.

Notas:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info