Espanje breekt hitterecords: temperaturen van meer dan 40 graden

© ISOPIX

Met temperaturen van mais de 40 graus de idade de Spanjaarden onde de hitte. En die é uitzonderlijk para tijd van het jaar. Er worden dan ook registros gebroken.

Em espanhol, os registros são quebrados. Het is er al een tijdje erg heet, maar momenteel is het er op sommige plaatsen warmer dan het er ooit al was in de maand mei. Em Sevilla ging het kwik boven de 41 graden, waarmee het oude hitterecord van 39 graden overschreden werd. Em Jaén, na Andaluzia, com 40,3 graus Celsius gemeten, 16 graus mais ou menos da temperatura normal para tijd van het jaar. De resto da eiland zag zo’n 7 graden meer dan normal.

De Spaanse regering heeft donderdag haar hitteplan in werking gesteld en de bevolking aangeraden om veel water te bebido en zo veel mogelijk in de schaduw te blijven. “De maand mei is zeer heet, veel heter dan normalal”, zegt Ruben del Campo, woordvoerder van AEMET, het Spaanse meteorologische instituut. Em vele delen van het land zal de temperatuur’s nachts niet onder de 20 graden komen. “Em 2015, tivemos een uitzonderlijk warme mei die records brak. Het leek er toen op dat een dergelijke situatie zich niet meer zou voordoen. En dat is nog maar zeven jaar geleden…”, voegde hij nog toe. Al is het wachten is tot het einde van de maand om te weten of het de warmste mei van de eeuw was.

Em Frankrijk werd het warmterecord voor de lente geëvenaard, com 38 dias abertos com temperatura boven de seizoensgebonden normen, também Meteo-France Donderdag. O vorige record data de abril em meados de 2007.

De toename van het aantal hittegolven na Europa é, volgens wetenschappers, te wijten aan de opwarming van de aarde. De uitstoot van broeikasgassen doet de kracht, duur en frequentie van hittegolven toenemen.

READ  Oekraïne had bijna Ruslands allerhoogste militair te pakken

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info