Er é een weld te winnen

Imagens Getty

Ele é zomer, een zomer waarvoor nós também vanouds plannen hebben gemaakt voor de vakantie. Eerst misschien nog aarzelend, afwachtend. Hoe zou het er tegen die tijd voor staan? Maar nu lijken de meeste mensen deze aarzeling toch achter zich te laten.

Ondertussen trekken de coronacijfers toch écht weer aan. De metingen van het coronavirus in the rioolwater laten een toename van viruscirculatie zien en het RIVM spreekt over the start van een nieuwe golf. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt, en ook op de ic’s liggen weer mensen door covid-19.

De hoogte en ernst van deze golf também de impacto em onze gezondheid em opções dagelijkse leven, daar kan alleen naar gegist worden. Juist tegen deze achtergrond van onzekerheid, é um teste extra para o voorlichting zodat iedere inwoner van Nederland weloverwogen kan kiezen om handen te wassen, te (zelf) testen, thuis vacina te blijven bijeen test en positieve.

Ondertussen keert het reguliere werk binnen de infectieziektebestrijding weer meer en meer terug. Steeds duidelijker wordt wat er tijdens de crisis allemaal is blijven liggen, en waar we vóór de crise door beperkte capaciteit ook moeilijk aan toe kwamen.

Inhaalslag

Sinds het loslaten van de coronamaatregelen, die over het algemeen ook heel effectief zijn tegen overdracht van andere infectieziekten, lijkt er een inalslag van allerlei virale en bacteriële infecções. Vooral kinderen en jongeren merken dat hun immuunsysteem weinig weerstand heeft hoeven te bieden aan ongenode gasten in het lichaam door het ontbreken van de normale sociale contacten gedurende langere tijd. Ook hun immuunsystemem moet wat inalen.

READ  'Slapende' bacteriën kunnen resistentie tegen antibiótica tegengaan - Gezondheid

Zo zien nós de laatste tijd veel infecções porta groep A-streptokokken em verschillende verschijningsvormen van roodvonk e angina tot fasciitis necroticans en streptokokken-toxischeshocksyndroom (STSS). Onde mais de allerjongsten é de waterpokken bezig een inhaalslag en zien we meer kinderen die hier een bacteriële superinfectie overheen krijgen. Vaak zijn deze infecta meldingsplichtig. De infectieziektebestrijders van de regionale GGD (verpleegkundigen en artsen) geven gericht advies, inventariando contatos intensivos em zorgen door middel van profylaxe dat er em omgeving van de patiënt niet meer mensen ziek worden.

De vogelgriep é dit jaar heviger e outros jaren. Waar em outro jaren, na het overtrekken van de trekvogels, het weer rustiger werd, nós nu al sinds afgelopen oktober met steeds nieuwe uitbraken bij pluimveebedrijven. Een enkel bedrijf treft het lote zelfs twee keer achter elkaar dit seizoen.

Variante da gripe de Nieuwe

Hoewel we het hebben over aviaire influenza, willen we zorgen dat de mens hier niet ziek door wordt en een mengvat wordt voor nieuwe virusvarianten die zich van mens op mens kunnen verspreiden. Als artsen maatschappij + gezondheid/infectieziektebestrijding houden we daarom de betrokkenen in de gate op het ontwikkelen van klachten en bieden we somes antivirale profylaxe en/of een griepvaccinatie aan. Niet dat deze griepvaccinatie werkt tegen de aviaire vorm, maar wél om te voorkomen dat er een nieuwe influenzavariant ontstaat. Dát kan namelijk gebeuren als iemand tegelijkertijd besmet é encontrado zowel de humane als de aviaire influenza.

Covid-19 heft het grote belang laten zien van de preventieve zorg

Hygiënemaatregelen

Er zijn meerdere lessen te leren van de covid-19-crisis, ook om de regular infectieziektebestrijding te verbeteren. Veel van de hygiënemaatregelen en bijbehorende awareness, die ook in het kader van antibióticos, areisistentiie bijvoorbeeld van belang zijn, zijn tijdens het eerste deel van de crisis op veel plekken verbeterd. Hopelijk heeft dat zijn spin-off de komende tijd e blijft de awareness.

READ  A Organização Mundial da Saúde destaca a importância dos espaços verdes para a saúde mental

Monitorar e aprender

Wat betreft het Rijksvaccinatieprogramma is het nu van belang om het effect van de coronavaccinatiecampagne op de vaccinatiebereidheid for het RVP nauw te monitoren en te leren van de ervaringen die zijn opgedaan ronch lichbie de vovid en t Nós gebruiken die diminuir bijvoorbeeld om het aanbieden van de vacinas para zoals risicogroepen immuungecompromitteerden (een groeiende groep) te versterken. Daar zijn nog best wat lacunes die opgevuld kunnen worden. Naast het zetten van vaccinaties, werken nós aan een zinnig vaccinatiebeleid para verschillende risicogroepen en hoe en waar dit in het land wordt uitgevoerd.

Saúde pública

Vooral de rol van public health-dokter is wat de specialentitel ‘arts voor maatschappij + gezondheid’ recht doet. Het gaat dan onder andere om de vertaalslag van de kennis en exercitando uit de zorgverlenende activiteiten naar gezondheidsbeschermende maatregelen als vacinas, publieksvoorlichting e os conselheiros de beleidsgeom makers en the politic effecten Tegen de achtergrond van toenemende schaarste in ons zorgstelsel, wordt het nemen van afgewogen besluiten steeds prangender.

Dat samenwerking intensivo conheceu outros especialistas die willen bijdragen aan het beschermen en bevorderen van de volksgezondheid. Denk aan de artsen M+G conheceu outros zoals profielen jeugdgezondheid en medische milieukunde, maar ook aan de zorgverleners werkzaam in het social domein en de eerste- en tweedelijnszorg. De samenwerkingen die zijn ontstaan, dan wel verstevigd, tijdens de coronacrisis kunnen hopelijk snel worden verbreed naar het hele palet van het bevorderen van gezondheid en welzijn. De covid-19-uitbraak heeft op allerlei manieren het grote belang laten zien van de preventieve zorg voor een gezonde maatschappij.

READ  Prijs para o especialista em parkinson Bas Bloem

Er é een weld te winnen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info