Energia: “Belgen gaan hun facturen niet meer kunnen betalen”

De crise zijn elkaar in sneltempo opgevolgd en de onzekerheid onder de bevolking groeit. Het herstel na de val van de Sovjet-Unie heeft endertijd tot een aanzienlijke inflar (algemene prijsstijging) geleid, maar sinds de inval van Rússia em Oekraïne é de situatie slechter dan ooit, vooral in de setor de energia guerra de prêmio compleet de pan uitswingen. Dit is uiteraard te wijten aan de oorlog als zodanig, maar ook aan de santuários ocidentais die aan Rusland zijn opgelegd: een armworstelpartij die vooral de burgers benadeelt. Zij vragen zich terecht af wat er de komende maanden op hun bord zal liggen.

No contexto deze, die natuurlijk paniek veroorzaakt bij ontzettend veel Belgische gezinnen, heeft Rádio DH professor Damien Ernst van de universiteit van Luik (ULiège), een erkende energypecialist, geïentrevistado. De jornalista van dienst wilde weten de Bélgica em de komende inverno conheceu energia elétrica zal kampen, maar ook wat de gevolgen voor de energia elétrica zullen zijn. Ernst, ernstig als hij is, gaf eerlijk anttwoord…

Een catastrofale situação

O professor stak niet onder stoelen of banken dat de huidige situatie catastrofaal is. Hij gaat ervan uit dat nós não nos conhecemos apagões te maken zullen krijgen, noch dat nós gás do eletricidade gaan missen, maar hij waarschuwt er wel voor dat de prêmio verder zullen blijven stijgen. 80% van het jaarlijks verbruikte gas wordt nu eenmaal tussen oktober en maart, dus tijdens de inverno“geconsumerd”.

Nós zijn volgens Ernst dus nog niet in het hart van deze crise energética aanbeland, ook al zijn de tardar al verdubbeld de zelfs verdrievoudigd. Zelfs indien de bevoorrading niet wordt afgesneden, zullen nós conhecemos zijn allen nog (veel) meer moeten betalen. Er gaat binnen enkele maanden immers een veel grotere vraag naar gas en fossiele markstoffen zijn dan vandaag, wat een prijsdaling alles behalve mogelijk maakt. Integendeel. Hij wijst er ook op dat de prijs van gás tussen het begin van de crise da covid en vandaag com maar liefst 700% naar boven is gegaan, preciezer van 16 euro por MWh naar 130 euro.

READ  Holanda vê dívida pública cair novamente em 2022

Duitse modellen bevestigen

kolencentrales

Deze sombere voorspelling ligt in lijn met verschillende Duitse modellen. Het kritieke moment van de crisis zou medio februari 2023 worden bereikt, omdat de duitse reservas de gás dan volledig droog zullen staan. Aangezien een deel van de elektriciteit met gas wordt opgewekt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Duitsland tegenwoordig volop steenkoolcentrales laat draaien, net als Holanda. Groen-stemmers zullen dit niet graag horen, maar Ernst spreekt van “een zeer wijs besluit”.

Ernst voorspelt ook dat deze situatie de prijzen zodanig zal opdrijven dat een heleboel Belgen hun facturen niet meer zullen kunnen betalen. Staats diminui Zouden wat dat betreft niet helpen, gezien de tekorten aan marcas fossiele para ofender.

Minder Verbruiken

Ernst beweert dat ons maar één ding te doen staat, namelijk ons energieverbruik drastisch verminderen (zoals aanbevolen door de experts van de studiegroep in opdracht van de federale regeringdie zopas conclui heeft ingediend en een fede maatregelen heeft voorgesteld). Het verbaast de man echter dat de dominado niet het voortouw neemt in deze kwestie en het nalaat om duidelijk met de bevolking te communiceren.

Natuurlijk blijven de G7-landen druk uitoefenen op Rusland em verbos com Oekraïne. De rijkste landen ter weld willen een plafond instalar para prijs van energieaankopen, maar een akkoord lijkt onwaarschijnlijk omdat daarvoor de instemming van alle belanghebbenden nodig is. Weten echter dat Rusland bepaalde sancties omzeilt door bijvoorbeeld zijn supertankers opnieuw te registreren in India…

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info