Em abril de stierven 1.850 meer mensen dan verwacht, fikse griepepidemie speelt een rol

Em abril zijn 1.850 meer mensen gestorven dan verwacht. Isso combina com o Centraal Bureau for Statistiek (CBS) vrijdag. Vooral onder gebruikers van langdurige zorg stierven em abril meer mensen dan verwacht. Het late griepseizoen en de nog altijd voortdurende coronapandemie zijn een waarschijnlijke verklaring van de cijfers, aldus het CBS.

A CBS zegt não te assiste op doodsoorzaakverklaringen, a porta gementen worden aangeleverd. Maar een woordvoerder wijst erop dat er sprake é van „twee virussen die voor sterfte zorgen”. Er sterven nog steeds mensen aan de gevolgen van Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Ook é sinds half maart sprake van een “fikse” griepepidemie.

Griepseizoen

Het griepseizoen vindt normal gesproken plaats em maio de dezembro em janeiro. Het RIVM stelt dat het seizoen mais tarde é begonnen vanwege de coronamaatregelen. Met de versoepeling van de maatregelen, komen mensen weer meer in aanraking met anderen waardoor de kans op luchtweginfecties zoals de griep is toegenomen. Het Nederlands Instituut para Onderzoek van de Gezondheidszorg stelde woensdag dat de epidemie alweer afneemt.

Olhar: Van de Nederlandse coronadoden hadden er 30.000 nog een redelijke levensverwachting

De maio de abril besloeg vijf kalenderweken, waarvan in vier sprake foi van oversterfte. Met name mensen die langdurige zorg kregen, zoals bewoners van verpleeghuizen en gehandicapteninstellingen, stierven vaker — in April ruim 1.100 meer dan verwacht. Mais de 65 a 80 jarigen stierven vijftig mensen meer dan becijferd. De oversterfte van mensen não há tot een kwetsbare groep horen, ligt volgens het CBS op bijna zevenhonderd.

READ  OMS waarschuwt: “Volgende pandemie zal ontstaan ​​​​door insecten, en het risico wordt groter en groter”

Você já deve ter ouvido falar da CBS de oversterfte agora. De coronapandemie não é nenhum uitgedoofd, aan de gevolgen van het coronavirus sterven volgens het CBS wekelijks nog mensen. En hoewel het griepseizoen dit jaar van start is gegaan, sterven jaarlijks duizenden mensen aan de griep. A palavra-chave da CBS stelt dat oversterfte zich doorgaans in the loop van het jaar weer rechttrekt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info