Eerste bank verhoogt spaarrente: mag het eindelijk iets meer zijn? | Gelado

Spaargids.beNIBC Direct verhoogt em 13 de julho de rente em Getrouwheidsrekening. Daarnaast stoppen verschillende grootbanken conheceu het anrekenen van negatieve rentes para ondernemingen, rechtspersonen of Grote vermogens. Mesmo que a inflação seja melhorada, você pode entrar no Europese Centrale Bank e começar a usar para ter mais espaço? De kan de spaarder melhor nog niet te vroeg victorie kraaien? Spaargids.be zoekt het uit.


Door Kurt Deman, em samenwerking conheceu Spaargids.beBron:
Spaargids.be

De Europese Centrale Bank (BCE) heft vorige maand beslist om de rente op te trekken. Na elf jaar van dalingen stijgt ze nu atingiu 0,25%. Bovendien staan ​​​​nog bijkomende verhogingen in de steigers. De ingreep van de ECB moet mensen er toe aanzetten om meer te sparen, minder uit te geven en op die manier te helpen de inflatie af te zwakken.

Van 0,10 naar 0,15%

Dat de BCE het sparen wil aanwakkeren, lijkt goed nieuws voor de rente op onze spaarboekjes. Bovendien wijzen ook signen uit de markt no enriquecimento. NIBC trekt bijvoorbeeld de getrouwheidspremie de zijn Getrouwheidsrekening em 0.10 até 0.15%, naast de ongewijzig de 0.05%. Daarnaast kondigden ook Belfius, KBC en ING aan de negatieve rente voor verschillende klantensegmenten te schrappen.

Dica: Bekijk hier de hoogste spaarrentes die je momenteel kan vinden.

Geen ingrijpende stijging op til

Na jaren waarin de meeste grootbanken de spaarrente op gereglementeerde spaarrekeningen para particulieren beperkten tot de wettelijke totalale mínimo de 0,11%, komt er dus mogelijk een kentering. Al wordt de soep vooralsnog niet zo heet gegeten, als ze wordt opgediend. KBC geeft aan dat het nog geen concreto plannen heeft om de spaarrente te verhogen. “O depositante do ECB é atendido -50 basispunten nog altijd negatief. Dez opções de renda mínima de 0,11% são er dus nog altijd een verschil van 61 basispunten”, luidt het. “Nós volgen de marktomstandigheden iteraard nauwgezet op.”

READ  Amerikaanse bedrijven dekken reiskosten van werknemers die outros staat moeten reizen para abortus | Buytenland

ING geeft noites aan de markt van nabij te monitoren. O banco vai ter que ser feito em cima do toekomstige ontwikkeling van de rentetarieven. “Gezien de stijgende rentetarieven in de markt en de recordhoogte van de inflatie, heeft ING België wel besloten om vanaf 1 setembro niet langer een negatieve rentevoet toe te passen op rekeningen van haar particuliere en de keidlan kel. Er zal ook geen maximumbedrag van toepassing zijn op onze gereglementeerde spaarrekeningen vanaf dezelfde datum. De afschaffing van de negatieve rente op de zichtrekening en the maximumbedrag op gereglementeerde spaarrekeningen kadert inderdaad binnen die evolutie”, clique no bij de wordvoerder.

Olhar: Hypotheekrente flink gestegen: waarom brengt je spaarrekening (nog) niet meer op?

Kredietrente wel fors gestegen

Zelfs al zouden de spaarrentes de komende maanden stijgen, dan nog is het raadzaam van die verhoging in perspectief te plaatsen. Bij de huidige torenhoge inflatiecijfers boet je via jouw spaarrekening sowieso aan koopkracht in. Waar al sterk op de renteverhogingen van de ECB é geanticipeerd, é bij de leningen. Van woonkredieten, over renovatieleningen, tot autoleningen … De kredietnemer betaalt vandaag een stevige duit extra ten opzichte van een jaar geleden.

Olhar: Consuma créditos para duurder: lenen voor een auto nu 25 procent duurder dan 3 maand geleden

Leia também em Spaargids.be

Belfius schrapt negatieve rente: wat betekent dat?

O veel betaald do op een verkeerde rekening gestort? Dit gebeurt er met je foutief overgeschreven centen

1.200 euros de pensão extra por pessoa: hoe krijg je dat bij elkaar?

READ  hoe bean to bar-merk nao zijn stempel drukt op de cacaosector

Dit artikel é você aangeboden porta onze parceiro Spaargids.be.Spaargids.be é também onafhankelijke vergelijker van produtos bancários em gaat op zoek naar scherpe prijzen en beterrentes.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info