“Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockeyen”: zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie | Oorlog Oekraïne en Rusland

O que você leu para telefonar para Poetin? Een cameraploeg heeft de Franse president gefilmd terwijl hij conheceu hem sprak em 20 de fevereiro. Macron probeert de Russische president te paaien, maar is ook verbolgen. Poetin lijkt niet geïntereseerd om een ​​data vasta te leggen voor vredesgesprekken conheceu o presidente americano Biden, maar geeft aan dat hij ijshockey wil gaan spelen. Vier dagen mais tarde valt het Russische leger Oekraïne binnen.


KVE


Última atualização:
16:44


Bron:
Die Welt, The Telegraph, Daily Mail

O documentário ‘De president, Europa en de oorlog’, sobre aanpak van Macron, wordt donderdag uitgezonden op de Franse televisie (France 2), maar het Elysée heeft de notulen van het gesprek al vrijgeven.

De reportagem geeft een ongebruikelijke glimp van een vertrouwelijk gesprek tussen twee staatshoofden. “Ik zou graag willen dat je me eerst je lezing van de situatie geeft en me misschien heel direct – zoals onze gewoonte is – vertelt wat je bedoelingen zijn’, vraagt ​​​​begin Macron aan het van het gesprek aan Poetin.

Kernwapen

“Wat kan ik zeggen? Je ziet zelf wat er gebeurt”, antwoordt Poetin, terwijl hij Oekraïne beschuldigt van het verbreken van de vredesakkoorden van Minsk. Hij bekritiseert de pró-ocidental Oekraïense presidente Volodymyr Zelensky em beschuldigt Kiev er ten onrechte van op zoek te zijn naar een kernwapen.

“In feite doet onze dierbare collega, de heer Zelensky, niets om de akkoorden van Minsk toe te passen”, beweert Poetin. “Hij liegt tegen je”, voegt hij eraan toe, terwijl hij Macron er tegelijkertijd van beschuldigt te proberen de akkoorden van Minsk te herzien.

READ  O primeiro-ministro britânico faz um colorido discurso sobre o clima às Nações Unidas: ...

“Ik weet niet of jouw juridische advisorur rechten heeft gestudeerd! Wat mij betreft, ik kijk gewoon naar de teksten en ik probeer ze toe te passen”, zomba Macron.

Emmanuel Macron © ANP/EPA

Provoca

Você pode ver o que está acontecendo com a extensão da extensão de Macron, o que significa que você pode ver o que está acontecendo em seu território, mas também em mídias sociais. “Geef de komende uren en dagen niet toe aan provocaties van welke aard dan ook”, zegt hij tegen Poetin.

De spottende opmerking komt aan het van het telefoongesprek, waarbij de Franse leider nogmaals een vruchteloze poging doet om te voorkomen dat Rusland ten oorlog trekt. Ele onderhoud eindigt conheceu o voorstel van Macron aan Poetin om een ​​topontmoeting com Biden te houden. De Russische president maakt geen bezwaar, maar lijkt ook niet geïntereseerd om een ​​datum vasta te leggen, terwijl hij erop staat dat de vergadering in kwestie volledig zou worden voorbereid.

“Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockeyen. Hier praat ik tegen je vanuit de sporthal voordat ik aan de lichamelijke inspanning begin. Maar eerst ga ik conheceu meus conselheiros praten”, zegt Poetin.

De laatste worden zijn relatief hartelijk. “Dank je in ieder geval Vladimir. Nós não entramos em contato. Bel me als er iets is’, zegt Macron.

“Ik dank u, mijnheer de president”, antwoordt Poetin tot slot in het Frans.

Ele é algemeen geweten dat Poetin houdt van ijshockey

Ele é algemeen geweten dat Poetin houdt van ijshockey © Foto Notícias

Het Elysée informa vervolgens de pers dat er een principeakkoord é bereikt por een top tussen Biden en Poetin, maar die ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden.

Kritiek

Macron zou een dag depois, em 21 de fevereiro, opnieuw met Poetin spreken. Maar op 24 February valt het Russische leger Oekraïne binnen. De Franse leider heeft altijd volgehouden dat diplomatie de juiste weg was om te bewandelen, maar kreeg daarvoor ook kritiek.

“We hebben hem niet kunnen overtuigen en hij is Oekraïne binnengevallen”, zegt Macron tegen de documentairemakers. “Ik dacht dat we op based van wederzijds vertrouwen en intellectuele discussões een uitweg konden vinden met Poetin.”

Begin februari ging een ontmoeting tussen de twee presidenten ook al viraal door de bijzondere tafel die Poetin toen uitkoos:

ANALISAR. Daarom é uma tragédia oorlog no voordeel van Poetin (+)

Especialista em energia: “Als we nu geen maatregelen nemen, zijn we deze winter volledig overgeleverd aan de willekeur van Poetin” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info