Een van de grootste mistérios de Austrália ontrafeld: professor beweert identiteit van Somerton-man te hebben ontdekt | Buytenland

Eén van de langstdurende mistérios de Australië zou nu zomaar opgelost kunnen zijn. O professor Derek Abbott se preocupa com a identidade de Somerton-man heeft ontdekt, dat schrijft CNN.

Derek Abbott é professor da Universiteit van Adelaide en houdt zich al tientallen jaren bezig met één van de grootste mistérios van Australië. Abbot beweert que o homem morreu em 1948 op én van de stranden van de stad werd gevonden, Carl ‘Charles’ Webb era. Webb foi een elektrisch ingenieur en instrumentenmaker morrer em Melbourne werd geboren em 1905. Hij foi de jongste van zes broers en zussen.

Abbott werkte samen conheceu de befaamde Amerikaanse genealoog Colleen Fitzpatrick om het lichaam van ‘de Somerton-man’ o identificador de Webb. Met behulp van DNA-sequenties zegt Abbott dat hij en Fitzpatrick in staat waren het último stukje van een puzzel te vinden dat historici, amadorspeurneuzen e samenzweringstheoretici al meer dan zeventig jaar in de ban houd A política de Zuid-Australië em Forensic Science South Australia foi recebida por Abbott em Fitzpatrick e não foi reconhecida.

Via het haar

Em mei vorig jaar werd het lichaam van de Somerton-man opgegraven. De politie em deskundigen for Forensic Science SA, você pode fazer uma análise de escória de DNA, verzamelen, zodat Abbott e Fitzpatrick, ele tem a análise de onderzoek eindelijk op the lossen e de identiteit van de manen.

Maar uiteindelijk beweert Abbott dat ze de identiteit van de man hebben kunnen vaststellen via het haar van de man, dat vastzat in een gipsen dodenmasker dat eind jaren veertig door of politie was gemaakt. Die haren kreeg Abbott tien jaar geleden al van de Australische politie. Ele pode ser encontrado na porta e uma equipe de especialistas em DNA da Universidade de Adelaide, onde as informações de DNA foram recebidas por Abbott e Fitzpatrick, que são conhecidas por você.

Stamboom

READ  Treinadores 'The Voice of Holland' volam sobre 'BOOS'-alavancando, oud-winnares geeft para sua reação mais recente | Seksueel errou em 'The Voice Of Holland'

Em maart zei Abbott dat hij Webb’s naam al had vastgesteld door jaren van nauwgezet werk met Fitzpatrick om een ​​complexe stamboom van ongeveer 4.000 name op te bouwen die leidde naar Webb, wiens overlijdensdatum niet was vast “Door deze stamboom in te vullen, slaagden we erin een verre neef aan moeders kant te vinden”, zei Abbott toen.

Op 23 juli hebben ze het DNA, ele encontrou testes de DNA feitos por Webb. “Het is als één van die folkloremysteries die iedereen wil oplossen en het is ons gelukt”, zegt Fitzpatrick, os outros cold cases heeft onderzocht, waaronder de verdwijning van Amelia Earhart em 1937. “Het voelde net alsof ik op de top van de Mount Everest stond”, zegt Abbott sobre o momento em que foi feita a correspondência de DNA duidelijke.

Hoewel deze ontdekking het mysterie van de Somerton-man lijkt af te sluiten, roept de schijnbare bevestiging van Webb’s naam nog veel meer vragen op over wie hij was – en vooral hoe hij stierf. Zo waren er vreemde aanwijzingen em verbo com zaak, waaronder de laatste woorden van een Perzisch gedicht dat in zijn zak werd gevonden en wat een in een boek gekrabbelde oorlogscode leek te te spatenlok deenj ed spec.

Toxilogisch onderzoek

Voor Fitzpatrick zijn er nu meer vragen te beanwoorden. “Ik ben echt zeer geïnteresseerd in het helpen oplossen van het mysterie van hoe hij stierf”, zegt ze. “Ik zou graag hebben dat er een toxicologisch onderzoek plaatsvindt. En ik zou graag willen weten wat er met Dorothy (de ex-vrouw van Webb, red.) is gebeurd. Abbott zegt dat ze ervan overtuigd zijn dat ze hun man hebben gevonden. “Bij zoiets als dit, kun je maar 99,999% zeker zijn dat het klopt”, zegt hij. “Er kunnen altijd vreemde dingen gebeuren.”

Abbott hoopt nu dat hun bevindingen publiekelijk worden geverifieerd, en dat anderen op de informatie zullen voortbouwen om een ​​vollediger beeld te schetsen van de Somerton-man, of volgens Abbott Die Carl ‘Cbb, man ‘Charles’ Weind, Victoria speend alleen op een strand stierf.

READ  Op één na meest verwoestende meimaand door branden in Amazonegebied: Merndeel vermoedelijk met opzet aangestoken | Buytenland

Como era o homem de Somerton?

O homem misterioso de Somerton começou no dia 1 de dezembro de 1948, toen strandgangers een lichaam vonden o het strand van Somerton em Adelaide. De man was goedgebouwd, ongeveer 40 tot 50 jaar oud, 1,80 meter lang en had grijs-blauwe ogen en gemberbruin haar dat aan de zijkanten grijs werd. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich, waardoor de politie naar andere aanwijzingen moest zoeken, volgens een onderzoek dat in de jaren na zijn dood werd gehouden door rechercheurs die de zaak wilden sluiten.

Em zijn zakken vonden ze kaartjes die erop wezen dat hij de dag ervoor de trein naar het treinstation van Adelaide had genoman en een koffer had ingecheckt in de bagageruimte van het station. De koffer bevatte kleding waarvan de etiketten waren afgescheurd, en de politie vertelde het onderzoek dat een kleermaker dacht dat zijn jas van Amerikaanse afkomst was. Ondanks deze aanwijzingen alavanca de koffer ook geen naam op, zo hoorde het onderzoek.

De vingerafdrukken en foto de homem werden de hele wereld rondgestuurd, onde mais perto de Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten e Engelssprekende landen na África. Em um breve mês de janeiro de 1949, onde o diretor do FBI John Edgar Hoover, foi descoberto por VS em hun bestanden geen overeenkomst hadden gevonden voor zijn vingerafdrukken, zo werd tijdens het onderzoek vernomen.

Misschien wel de meest verbijsterende aanwijzingen kwamen enkele maanden nadat het lichaam was gevonden. Een patholoog onderzocht zijn kleding opnieuw en vond een verborgen zak met daarin een opgerold stuk papier met de worden “Tamam Shud”, wat “het einde” de “voltooid” betekent em het Perzisch.

READ  Inglês leerkracht plukt wandelroute van internet e brengt groep scholieren em grote problemen em Oostenrijks bergdal | Buytenland

A última palavra de madeira do gedicht “De Rubaiyat”, de 11 eewse Iraanse polymaat Omar Khayyam, en ze waren gescheurd uit een book that later bij de politie werd ingeleverd. Een niet name genoemde man zei dat hij het boek op 30 de novembro, de dag voor de dood van de Somertonaar, in zijn auto had gevonden. De man had geen verdere informatie, maar het boek levelde nog meer verbijsterende aanwijzingen op.

Em 1949, toen niemand zich meldde om het lichaam te identificeren, werd het gebalsemd en werd er een gipsafdruk gemaakt van het gezicht van de man, também een ​​fysieke herinnering aan wie hij was. Een beetje haar kwam por ongeluk vasto te zitten in het gips, waardoor wat DNA bewaard bleef, terwijl de rest van zijn lichaam begraven werd.

De politie traceerde een handgeschreven telefoonnummer op de achterflap naar een vrouw die in de nabijgelegen Adelaide buitenwijk Glenelg woonde. Ze was naar verluidt geschokt toen ze het dodenmasker te zien kreeg, maar ontkende dat ze de man kende. Naast het telefoonnummer stonden gekrabbelde letras die volgens sommigen een geheime oorlogscode zouden kunnen zijn, hoewel alle pogingen om die te ontcijferen zijn mislukt.

LEES OOK:

Leidt nieuwe schattenjacht van doorzetter Piotr Koper na al die jaren naar gepantserde nazitrein vol goud?

Nieuwe menselijke en dierlijke beenderen blotgelegd van Slag bij Waterloo: “Extreem zeldzame vondsten”

Na 82 jaar is mysterie over anoniem oorlogsgraf ontrafeld: “De ontdekking van een dagboek deed de puzzelstukjes samenvallen”

BEKIJK OOK:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info