Een vaccindosis adequada para mensen onde de 21 jaar, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

Een enkele dosis van het vaccin tegen: papilomavírusveranwoordelijk para Baarmoederhalskankerbidt vergelijkbare bescherming als twee doses por pessoa onde de 21 anos, het expertpanel van Wie é de em het vaccinatiebeleid.

Baarmoederhalskanker é o vírus da infecção por vírus do papiloma. Sinds het midden van de jaren 2000 zijn er vacinas tegen beschikbaar.

Eén dosis em plaats van twee

No dia seguinte, há um painel da mesa de trabalho da Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eenkele dosis voldoende o kinderen van 9-14 jaar en ook 15-20 jaar te beschermen in plaats van twee.

Tijdens een persconferentie merkte de voorzitter van de commissie, dr. Alejandro Craviotto, op dat deze nieuwe aanbevelingen de vaccinatie van een groter aantal meisjes en vrouwen mogelijk zullen maden “met handhaving van het noodzakelijke beschermingsniveau”. Hij zei dat NIP’s echter twee doses kunnen blijven gebruiken als dit nodig wordt geacht.

Duas doses encontraram een ​​tussenpoos van zes maanden voor vrouwen ouder dan 21 jaar

Bovendien blijven WHO-experts twee doses aanbevelen met een tussenpoos van zes maanden voor vrouwen ouder dan 21 jaar. “Voor immuungecompromitteerde mensen, vooral degenen met hiv, raden we aan om ze minstens twee of zelfs drie doses te geven, totdat ze volledig zijn geïmmuniseerd”, zei Alejandro Craviotto.

Em 2020 stierven meer dan 340.000 vrouwen aan baarmoederhalskanker. Ele é o melhor de todos os tempos. “Ongeveer elke twee minuten sterft er een vrouw aan deze ziekte”, zei het hoofd van de WHO-commissie. Ongeveer 90% van de nieuwe gevallen en sterfgevallen wereldwijd in 2020 deed zich voor in laage- en middeninkomenslanden.

READ  Pesquisa: avanço na separação molecular

Uitroeiing van baarmoederhalskanker mogelijk

“Ik ben ervan overtuigd dat utroeiing van baarmoederhalskanker mogelijk is”, zei Dr. Prinses Nothemba Semelela, adjunct-directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, em een ​​verklaring. “Deze aanbeveling voor een enkele dosis heeft het potentieel om ons sneller naar ons doel te brengen om tegen 2030 90% van de 15-jarige meisjes te vacinaren”, zei ze. Em 2020, o Weldwijde Dekking atingiu o esquema de duas doses de 13%.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn verschillende factoren van invloed geweest op de trage introductie van het vaccin en laage vaccinatiegraad in sommige landen, waaronder levelingsproblemen, de relatief hoge kosten van het en problem en tween doseen t Meisjes die gewoonlijk niet worden opgenomen in kindervaccinatieprogramma’s. “De vaccinoptie met een eenkele dosis is minder duur, minder arbeidsintensief en gemakkelijker toe te dienen”, vatte prinses Nothemba Semmelella samen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info