Een tattoo slecht para je gezondheid?

Van een subtiel teken op je pols tot hele delen van je lichaam volledig bedekt. Tatoeages heb je in alle soorten en maten en je bent bijna een uitzondering als je er géén hebt.

Volgens Ongevallen en Bewegen em Nederland-gegevens (OBiN, mais tarde opgegaan in het CBS, red.) uit 2010 – 2014 heeft én op de negen Nederlanders van twaalf jaar en ouder een of meerdere tatoeages. En dat worder er mero corcéis. Vooral de zogenoemde manga, een groot deel van je arm als een soort getekende mouw bedekt, is popular. Een zichtbare tatoeage wordt ook in steeds meer beroepen geaccepteerd. Het taboe is er duidelijk af.

Maar hoe ongezond é zo’n tatoeage eigenlijk? Daar blijkt relatief weinig onderzoek naar gedaan te zijn. OBiN becijferde dat in drie procent van de gevallen na het zetten van een tatoeage klachten ontstaan. Meestal gaat het oppervlakkige huidinfecties als gevolg van onhygiënisch werken, het goed verzorgen van de vers gezette versiering of besmette inkt. Maar ook om allergische reacties, zelfs jaren mais tarde nog.

Em een ​​enkel geval ontstaan ​​​​erntigere infecta zoals hiv, herpes da hepatite. Om dit te voorkomen krijgen Nederlandse tattooshops alleen een vergunning van de GGD als ze strikte hygiënemaatregelen in acht nemen. Een tattoo-opleiding é dan weer niet verplicht.

Een ander risico vormen de inkten. Volgens de Warenwet mag een tatoeëerder geen pigmenten gebruiken die zogenoemde (kankerverwekkende) aromatische aminon kunnen vormen. Ook pigmenten die conserveringsmiddelen of giftige stoffen bevatten, zoals zware metalen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) zijn verboden.

READ  Uma possível nova ligação foi encontrada entre a vacina AstraZeneca e coágulos sanguíneos

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schat dat 5 a 10 procent van de studios encontrou uma vergunning alsnog com foute kleurstoffen werkt. Toch is, volgens het RIVM, het risico op kanker door tatoeages klein: variërend van één op 10 duizend tot één op een miljoen.

Kijk uit in de zon

Het werkelijke gezondheidsrisico hangt natuurlijk de van de grootte van je huidversiering(en) en hoeveel schadelijke stoffen er zijn gebruikt. Mocht je al een huiddecoratie hebben, dan is het belangrijk om deze te beschermen tegen de zon, omdat uv-licht de vorming van aromatische aminon bevordert.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info