Een focus op process in herkomst

Het IOU Project começa em sua base em Madrid e é opgericht porta Kevita Parmar. Parmar werkt voornamelijk conheceu handgeweven madras-katoen uit India, dat bekend staat om zijn aparte, vaak zuurstokkleurige ruiten, o especificado em uniek zijn voor elke wever. Sass Brown legt uit: “Kevita Parmar werkt met plaatselijk geteeld katoen uit die regio dat vervolgens met de hand wordt geweven tot een stof die zo vanaf het begin al geen koolstofvoetafdruk heeft. kledingstuk is of wever van de stof – als een echt vitaal onderdeel van haar waardeketen van het kledingstuk. Net zoals de ontwerper of de klant dat zijn.” Ze benadrukt: “Het is een niet-hiërarchisch, democratisch bedrijf, waar iedereen gelijkwaardig is.”

Podcast

Dit verhaal é bom te beluisteren.
Clique aqui para o podcast Engelstalige de Fashion News Bytes.

Bovendien draait het do site do The IOU Project, waar elk item prachtig wordt gepresenteerd en informatie biedt elk kledingstuk. Je kunt bijvoorbeeld te weten komen wie de wever foi en zelfs een video van het maakproces bekijken. Sass Brown: “Het gaat vooral om auteurschap en herkomst en respect voor alle onderdelen die bij het made van het kledingstuk komen kijken, en om al die mensen een gezicht en een stem te geven, die normal gesproken de kjon voor gen. Parmar zal ook verhalen vertellen en informatie geven over de rol van de materialen en de wevers in de lokale economie of het land waar ze werken.

Parmar wil geen moderne esthetiek opdringen aan mensen met wie ze werkt. Zoals Brown diz: “é madras zelf vrij tradicional, gemaakt porta middel de tradição processe de tradição stoffen em todas as vezes. Elke weefster heeft een zekere mate van creatieve vrijheid, die ook van vrij uniek is. .” Ze vervolgt: “Em feite is een deel van de schoonheid van die materiële cultuur de verschillende resulten van verschillende familys en locaties.”

READ  Bitcoin prijs schiet plotseling atingiu 8% omhoog » Crypto Insiders

Sass Brown wijst er ook op dat ondanks het gebrek aan massale navegando no setor ambachtelijke, deze vaak wordt onderschat wat betreft mogelijkheden en schaal. “Na Índia, zijn bijvoorbeeld 20 miljoen gezinnen afhankelijk van het handweven. Este é um ongelooflijke schaal die zij heeft benut. Dit is dus geen piepklein merk dat eenmalige ontwerk Produceert. net heek om chajn stuk is stuk” zijn anders, maar binnen het format van madras katoen.” Ze benadrukt: “Het idee om het ambacht op te schalen en gebruik te maken van de bestaande schaal is heel bijzonder en heel uniek, omdat het veel meer mensen in staat stelt in hun levensonderhoud. te voorzi

Kevita Parmar betrekt de stoffen niet alleen uit India, maar é também especialista em ateliers de kleine em Portugal e Espanha. Bovendien é ze bekend om het gebruik van andere tradicional materialen zoals Harris tweeds de ruwe zijde, além de conhecer hun eigen specifieke erfgoed en geschiedenis. En ze is ook medeoprichter van het textielfestival Xtant dat handgemaakte textiel en producten uit de hele wereld laat zien en verkoopt. Haar vermogen om kleine ambachtslieden en vaklui uit de hele wereld met elkaar in contact te brengen e nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te bieden, heeft haar de bijnaam “craft revivalist” da revista Elle opgeleverd.

Merer luisteren?

Mais podcasts de Fashion News Bytes hier

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info