Economische relações tussen neoliberaal Brazilië en het Midden-oosten 75 jaar oud

Comece julho vierde de Arabisch-Braziliaanse kamer haar 75ste verjaardag. Dit werd gevierd conheceu uma conferência com aanwezigheid van vice-presidente Mourão. O Brasil tem uma oferta de 24 miljard dólares de produtos em Midden-oosten e é a porta do mais significativo parceiro de mão de Midden-oosten em Latijns-Amerika. O momento de komt 26% van de meststoffen uit het Midden-oosten omdat Russische meststoffen nit meer in Brazilië geraken.

Em Brazilië zijn er nu 13 miljoen Syrio-Libanezen, zij kwamen voornamelijk op het einde van de 19de eeuw naar Brazilië en zijn Christen-Orthodox. Eerst vormden zij een netwerk aan de hand van culturele instellingen, daarna gingen ze zich op politiek vlak organizadores en dan ontwikkelden ze economische instellingen omdat deze de base vormden van hun commerciën.

Elke stad tinha rond 1920 ween ontmoetingsplaats por oudere Syrio-Libanezen die geen Portugueses spraken. Hier konden ze samen hun oude dag spenderen en contact houden met de gemeenschap. Deze culturele instellingen dienden als netwerkplaatsen for somes eenzame eerste generatie Syrio-Libanezen.

Em jaren 1960 ging de 2de en 3de generatie op politiek vlak organizadores. Ze gingen zich verspreiden over het politieke spectrum. O ex-burgemeester van São Paulo, Paulo Maluf, foi de meest bekende van deze gemeenschapspolitici. Hij manipuleerde dan ook zijn gemeenschap naar zijn eigen politieke carrière. Zo verhuisde hij het zakencentrum in São Paulo van da Avenida Paulista naar Faria Lima. Dit leidde allemaal tot het onwettige presidentschap van Michel Temer en de kandidatuur van Haddad voor het presidentschap dat hij nipt verloor van huidig ​​​​Presidente Bolsonaro.

Em jaren ’50 werden de handelskamers opgericht, de Braziliaanse zijn veruit de belangrijkste van over heel Latijns-Amerika. En er kan gezegd worden dat Brazilië dé belangrijkste handelspartner is van het Midden-oosten. Deze handelsbalans draait voornamelijk rond landbouw en veeteelt, de laatste jaren werd Brazilië zelf een belangrijke productent van Halalvoeding. Er zijn regelmatig handelsreizen met Grote Brazilianse bedrijven naar het Midden-oosten. En ondances kwam de economische samenwerking van de Syrio-Libanese diáspora nog in beeld toen Brazilië een vrije handelsakkoord wilde tekenen com o Líbano, maar toen gebeurde de ontploffing in de have van Beirut.

READ  Van Sour Patch Kids para Nerds: Deze buitenlandse snoepjes liggen steeds vaker in de Vlaamse snoepkast dankzij TikTok (en hier kan je ze kopen) | Eten

Je kan je afvragen waarom dit zo belangrijk is. De Syrio-Libanezen zijn nog steeds een belangrijke politieke groep in het Parlement. Ze hebben zeer veel macht in Brazilië, omdat ze de rijkste family, bedrijven en instituin hebben voort gebracht. Ze zijn dus ‘incontornável’ in Brazilië.

Dit komt voornamelijk door hun commerciële insteek en hun zin voor ondernemerschap waarvoor ze in the neoliberal Brazilië Voldoende incentives krijgen om verder in te groeien.

Bij de 75ste verjaardag van de kamer van koophandel van Brazilië in São Paulo werd er verklaard dat er nog zeer veel mogelijkheden zijn om samen te werken en dat deze de komende decennia verder uit zullenk worden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info