É komende nacht de maansverduistering te zien?

Maansverduistering. Foto: Escola Cristã. janeiro 2019, Limburgo

Eind komende nacht en tijdens de vroege ochtend van maandag vindt een totale maansverduistering plaats. Ele começou às 4:28 uur e duurt às 7:56 uur. De zon komt echter rond 5:50 uur aberto en de maan is dan zelfs alweer net onder, waardoor hooguit alleen het começar a verduistering in ons land is te zien. Em dit artikel vertellen nós je de er überhaupt iets é zien é de dat er bewolking wordt verwacht.

De maan beweegt zich maandagochtend door de schaduw van de aarde, zodat er geen direct zonlicht op de maan valt. De maan bevindt zich dicht bij het centrum van de aardschaduw en wordt daardoor sterk verduisterd. Tijdens de total verduistering, duurt de 5:29 até 6:55 uur, você pode voltar para kernschaduw van de aarde em valt er geen direct zonlicht meer op de maan.

Em ons land komt de zon rond 5:50 uur aberto em todos os eerder gaat de maan onder, waardoor een groot deel van de maansverduistering sowieso niet te zien is. Em outro lugar, delen van de wereld é de gehele maansverduistering wel te volgen. Este é o vooral para Zuid-Amerika e oostelijke delen van Noord-Amerika. Ook in bijvoorbeeld Portugal en het westen van Afrika is het, mits weinig bewolking, beter te volgen dan bij ons.

De maan bevindt zich bij het começar a verduistering em 4:28 uur aan de zuidwestelijke hemel op een hogte van ongeveer 8 graden. Dat é al vlak boven de horizon. Daarna zal de maan geleidelijk ondergaan en op het moment dat de maan volledig is verduisterd staat ze nog maar net boven de horizon. Também je de verduistering wilt aanchouwen moet je dan ook vrij uitzicht hebben naar het zuidwesten.

READ  De Hubble-telescoop verbetert het mysterie van de uitdijingssnelheid van het heelal

Helaas veel wolken waarschijnlijk

Vanwege de lage stand van de maan moet het eigenlijk helemaal onbewolkt zijn om het gebeuren goed te kunnen volgen. Helaas é er waarschijnlijk vrij veel bewolking. Ook é er kans op een lokale regen-en onweersbui. Koud é conhecido em ieder geval niet met temperaturen aan het einde van de nacht tussen 14 e 17 graden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info