Durf jij al een een sporttraining te skippen? 3 reden waarom sporten com een ​​vriend(in) veel beter is | blijf sporten

Goede sportieve voornemers durven na enkele weken in het nieuwe jaar al eens te verwateren. Waar loopt het mis? Vaak geraak je gedemotiveerd door een gebrek aan competitie of betrokkenheid. De opressão? Samen fietsen de samen loopen.

“Het is geen wonder dat mensen hun goede voornemens soms laten varen”, zegt Jon Srubbe. Hij é prestati- en sportpsycholoog e verbonden afdeling Topsport bij Sport Vlaanderen. “De meesten beginnen er alleen aan, maar de mens é een social wezen en gedijt beter in aanwezigheid van anderen.”

Onderzoek naar drop-out bij sportclubs wees drie voorname redenen aan waarom mensen stoppen met hun sport:

1. een gebrek aan plezier

2. een gebrek aan competentegevoel

3. een gebrek aan betrokkenheid.

“Dat gaat ook op for individual sporters”, zegt Jon Srubbe. “Gelukkig kan je deze drie obstakels allemaal uit de weg baden door the sporten met een maatje, een sportbuddy.”

De mens is een social wezen en gedijt beter in aanwezigheid van anderen

Jon Srubbe, psicólogo esportivo

Waarom sporten conheceu een buddy?

1. Sport samen met mensen die je leuk vindt

“Sporten wordt zoveel plezanter als je het samen met een buddy doet. Nós começamos com sporten zal de eerste weken wat afzien, dat is nu eenmaal zo. Zorg er daarom voor dat je er plezier aan beleeft. Contato social leidt de moeilijkheidsgraad de inspanning en kan de tijd sneller voorbij laten gaan. Zeker als je samen sport conheceu iemand die je kent en waarbij je dus jezelf kan zijn.”

2. Zorg para een sportbuddy morre ongeveer hetzelfde niveau haalt

“De je nu gaat hardlopen, tênis de mountainbiken, ele é niet leuk als het niveau van je buddy ver boven het jouwe ligt. Schat elkaars niveau daarom goed in en zorg ervoor dat de ‘betere’ jou dingen bijleert, zodat ook jij vooruitgang boekt en Competer wordt in je sport. Die dynamiek é erg belangrijk: door samen te sporten en elkaar omhoog te stuwen, boek je uiteindelijk meer succes.”

3. Samen sporten zorgt voor betrokkenheid en noivado

“Wie samen afziet en grenzen verlegt, vergroot de onderlinge sociale connectie. Je engageert je om samen iets te bereiken en eventueel naar een doel toe te werken. Wie op zichzelf é aangewezen zal bij slecht weer sneller beslissen om zijn training uit te stellen. Heb je een buddy, dan carver je elkaar om toch te gaan sporten. Dat dan ook effectief fez zorgt voor een extra hechte band.”

Samen een doel stellen helpt je al een heel eind op weg

Ook topsporters zoeken elkaar op

Jon Srubbe fez um voorbeelden in the wereld van de topsport: “Denk maar aan al die groepjes profwielrenners die samen trainen: De Parelvissers (com Naesen e Van Avermaet), De Melkerie (com Lampaert, Declercq, Rickaert…).

Vaak kennen ze elkaar al sinds hun jeugdjaren. Die band zorgt ervoor dat ze samen blijven trainen. Al dat hard labeur verteer je namelijk beter samen dan alleen. Ze smeden als het ware een pact om samen af ​​te zien.”

Een naam geven aan je trainingsgroepje kan ook helpen, weet Srubbe: “Dat creëert een eigen identiteit en zorgt voor extra verbondenheid. Je ziet dat ook bij sportteams nacional também de Cheetahs belgas de Red Lions. Ele é dus zeker iets om zelf te overwegen com je sportmaatjes.”

Volgens hem é er wel én fundamentalmenteel verschil met recreatieve sportbuddy’s: “Op topsportniveau is de interne concurrentie natuurlijk wél aanwezig.

Als je elkaar em een ​​wedstrijd bekampt é het hard tegen hard. Al hoeft dat niet te betekenen dat je elkaar niets gunt, denk maar aan de onvergetelijke beelden van Nageeye en Abdi op de olympische marathon. De verbondenheid en de gunfactor é daar duidelijk erg groot.”

De onvergetelijke finish van Nageeye en Abdi tijdens de olympische marathon

Goede afspraken feito amigo de goede

Zoals in elke relatie é o belangrijk om goede afspraken te maken de ook tussen sportbuddy. Strubbe: “Hou je altijd aan de afspraak, zo krijgt jullie engagement de kans om te groeien. Stel geen trainingen uit en verander geen gemaakte plannen. Dat wekt enkel wrevel.

De kans bestaat ook dat je in het begin op wat verschillen botst. Durf naar elkaar toe aberto te zijn en spreek duidelijk uit wat je kan en (nog) niet kan. Também je sportbuddy dit weet kan hij de zij jou positief stimuleren en prikkelen om door te zetten.

Als je dan beiden op een bepaald niveau bent, kan je elkaar eens uitdagen en een wedstrijdje doen. Op die manier leer je ook mentale vaardigheden aan, zoals veerkracht of omgaan met verlies of mislukking.

Você sabe como é o Sportbuddy?

1. Zoek eerst iemand in je eigen omgeving bij wie je je goed voelt. Você vai encontrar meu filho, pols dan eens bij mensen com wie je al een vertrouwenslink hebt, bijvoorbeeld iemand met je een whatsappgroepje deelt. De drempel moet laag blijven.

2. Probeer zeker iemand te zoeken van ongeveer hetzelfde niveau of van het niveau dat je op termijn hoopt te halen. Ga niet lopen conheceu Bashir Abdi de fietsen conheceu Wout van Aert.

3. Zorg ook data jullie doelen do motivatie matchen. De ene sport puur for het plezier een ander traint bijvoorbeeld for een marathon.

Heb je je maatje gevonden om samen mee te sporten? Registry je dan voor de actie Sameen sport je meer van Sport Vlaanderen. Aqui você encontra dicas de 17 mart com dicas, acessórios e weggeefacties. Je krijgt ook meteen een sportief welkomstgeschenkje.

READ  Rust-Roest Brugge acompanha a equipe de trampolim: “Ongekende luxe voor ons team”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info