“Duisternis is na decennia teruggekeerd”: Zelensky herdenkt Tweede Wereldoorlog | Oorlog Oekraïne na Rússia

O presidente do Oekraïense, Volodymyr Zelensky, entrou em um videotoespraak ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van de overwinning op nazi-Duitsland stilgestaan ​​​​bij de parallellen tussen de Tweede Wereldoorlog en de huidige oorlog in zijn land.

Lees alles over de oorlog em Oekraïne em dossiê.

“Het kwaad é terug” na Europa. Dat heeft de Oekraïense presidente Volodymyr Zelensky zondag gezegd em een ​​toespraak ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Daarmee vergeleek hij de Russische invasie em Oekraïne com agressie van nazi-Duitsland tegen Europese landen.

“Decennia na de Tweede Wereldoorlog is de duisternis opnieuw ingevallen over Oekraïne en kleurt het opnieuw zwart-wit”, zei Zelensky em een ​​video waarin hij in zwart-wit wordt getoond voor verwoestewen appartementsge

“Het kwaad is terug, in een ander uniform, met andere slogans maar met hetzelfde doel”, aldus Zelensky no vídeo, die in het Engels ondertiteld is en doorspekt met archiefbeelden uit WOII en zwart-witbeelden van de Russische invasie.

De Oekraïense leider vergelijkt de bombardeio na porta da Europase steden nazi-Duitsland com o bombardeio da porta de terra zijn Rusland. Hij beschuldigt Moskou ervan “een bloedige heropvoering van het nazisme” uit te voeren en daarbij gebruik te maken van “zijn ideeën, daden, woorden en symbolen” em “gruweldaden” por het nazijentij den tehalen te gericht zijn aan dat kwaad een heilig doel toe te schrijven.”

“Dit jaar zeggen en horen we op een andere manier ‘dat nooit meer'”. De worden klinken pijnlijk en wreed, zonder utroepteken maar met een vraagteken”, aldus Zelensky.

Em 24 de fevereiro de 24 de fevereiro de 24 de fevereiro, a Rússia estrita de voormalge Sovjetrepubliek Oekraïne binnen bij wat Moskou een “speciale operatie” noemt die onde meer bedoeld is om het land te “denazificeren”.

READ  Westerse deskundigen niet onder de indruk van prestaties Russische leger: “Lage moral onder soldten en strategische fouten van Poetin” | Oorlog Oekraïne na Rússia

Oekraïne en Rusland vergelijken elkaars daden com os nazi-Duitsland. A vitória de van de Sovjet-Unie op de nazi’s em 1945 wordt in de voormalige URSS gevierd op 9 mei.

O presidente da Rússia, Vladimir Poetin, verzekerde erder dat “de overwinning net als in 1945 voor ons zal zijn”. Daarmee vergelijkt ook hij het conflito em Oekraïne conheceu de Tweede Wereldoorlog.

Poetin: “Vencer zal net als em 1945 van ons zijn”

ENTREVISTA. Wat zal Poetin verkondigen op 9 mei? “De kans dat hij hier een atombom dropt, is onbestaande” (+)

© RV

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info