Droogte em spanje onthuld verzonken dorpjes em stuwmeren

santa roma kerk

© Stock

Een van de bekendste voorbeelden é o reservatório de Sau em Barcelona. Hier zijn zelfs verkeersopstoppingen geregistreerd vanwege het Grote aantal bezoekers dat erheen wilde. Vanuit de Catalaanse verkeersdienst (SCT) é hier zelfs voor gewaarschuwd omdat alle parkeerplaatsen in de buurt vol waren en mensen overal in bermen parkeerden met risicovolle situações tot gevolg.

Veja também: Zorgen om aanhoudende droogte en hitte in Spanje

A grande atração em stuwmeer é o kerk de Sant Romà de Sau (foto). Deze werd gebouwd in de 11e eeuw en verdween em 1963 onder water, toen de nabijgelegen stuwdam werd gebouwd. Populariteit de oude gebouw en het grote aantal mensen dat het wil bezoeken, heeft ertoe geleid dat Provinciale Raad van Barcelona een parkeersysteem heeft ingevoerd. Mensen moeten nu vooraf een parkeerplaats reserveren. Die verplichting geldt para edereen die 24 de junho em 11 de setembro naar de enclave wil reizen.

500 verzonken dorpen em Spanje

Spanje telt ongeveer 500 van deze dorpen die onde a água de stuwmeren e outros reservatórios verdwenen zijn, maar heel soms weer (deels) verschijnen. Die reservatórios werden sobre o algemeen gebouwd tijdens het Franco-regime om de waterbevoorrading te garanderen en verbeteren en om werk te creëren als stimulans voor de gehavende economie van het land.

Wanneer het waterpeil door droogte erg zakt, é het nog steeds mogelijk om de overblijfselen van de straten, kerken en huizen te zien. Voor de voormalige bewoners vormen ze een trieste en vooral ook pijnlijke weerspiegeling van wat ze ooit waren. Hier volgen een paar voorbeelden van die dorpjes. Mocht je in de buurt zijn, kan het interessant zijn ze te bezoeken.

READ  Telecomprovider BASE gaat 5G a partir de 18 de abril - Tablets e telefones - Novos

Veja: Historisch Spaans vestingstadje door fout nog steeds een spookdorp

Aceredo, Ourense

Gelegen no hart van het natuurpark Xurxés, em Lobios (Orense), aceso Aceredo, een dorp dat onder water kwam te staan ​​door of aanleg van het Lindoso-reservoir. Op 8 de janeiro de 1992 sloot de Portugese waterkrachtcentrale EDP haar poorten waarop de rivier, a porta de regen veel water voerde, het dorp overstroomde. Tot dan toe teve ongeveer 70 huizen e ongeveer 120 inwoners. Este reservatório de água encontra-se vier mais dorpen in de omgeving definitief verdwijnen: A Reloeira, Buscalque, O Bao en Lantemil. Em drope periodes kun je soms enkele huizen, de oude stadsfontein de overblijfselen van enkele straten dien. Zo’n periode trekt altijd enkele oude bewoners en nieuwsgierige toeristen aan.

Mediano, Huesca

Em 1969 veranderde het lot van dit dorp drastisch. Na drie dagen van hevige regenval en met de damtunnels gesloten, liep het reservatório de Mediano vol e dwong de bewoners de stad te ontvluchten toen het water hun huizen binnenstroomde. Zelfs nu nog kun je zien hoe de toren van de kerk Iglesia de la Asunción uit de 16e eeuw uit het water rijst. Wanneer het waterpeil daalt kun je er naartoe lopen en de kerk bijna volledig zien. Vrijwel iedereen vertrok naar anciãos se comportam como famílias secas morrem besloten een nieuw huis te bouwen aan de rand van het meer.

Veja também: Reservatórios de água em Spanje op laagste niveau sinds 1995

Daarbij werd deze plek een duikbestemming. Tot niet lang geleden kon je in de kerk duiken. Nu é o único que significa angústia para o momento de emoção. Voormalige inwoners hebben herhaaldelijk gepoogd om de toren te beschermen.

READ  Palácio da Nação | Comércio de verde

Sant Roma de Sau, Barcelona

Noemden dit dorp al in de inleiding van dit verhaal. Het stuwmeer van Sau, gelegen aan de voet van Tavertet e até mesmo porta bossen en Hellingen van de Sierra de las Guilleries, verbergt onder zijn water. Em 1962 werd het door het water verzwolgen. Er stonden verschillende boerderijen, een Romeinse brug en een Romanse kerk uit de 11e eeuw. De indrukwekkende klokkentoren é nog steeds te zien, zelfs met voldoende water. Em tijden van droogte komen er echter veel huizen boven het wateroppervlak waardoor bezoekers porta de straten kunnen loopen. De geschiedenis van deze stad teve zo’n impacto op de samenleving dat zelfs do filme ‘Camino Cortado’, geregisseerd door Ignacio F. Iquino, erdoor geïnspireerd werd.

Las Rozas de Valdearroyo, Cantabrië

Dois de drie de las Rozas de Valdearroyo, gelegen em Cantabrië, werden in de jaren vijftig overspoeld door het water van het Ebro-reservoir – mesmo com steden Medianedo, La Magdalena, Quintanilla e Quintanilla de Bustamante. Slechts éen gebouw heeft het overleefd, de dorpskerk, tegenwoordig bekend também ‘De Kathedraal van de Vissen’. Deze enclave é van Grote ecologische waarde quer werd em 1983 uitgeroepen tot Nationaal Watervogelreservaat. De toren van dit religieuze gebouw verkeert em een ​​goede staat, dus het is nog steeds mogelijk erin te klimmen dankzij de houten loopbrug die er is gemaakt. Tenzij het waterpeil te hoog é natural.

La Muedra, Sória

Em 1941, werd de dam van La Cuerda del Pozo ingehuldigd. Deze ligt no norte de Soria, op korte afstand van de Sierra de Cebollera Rioja e dwong de inwoners de La Muedra de stad te verlaten. Em 1931, telde de stad ongeveer 90 huizen en ongeveer 341 inwoners, hoewel er jaren depois, conheceu de komst van de burgeroorlog, amper dertig inwoners waren die weigerden te vertrekken. Uiteindelijk moesten ze weg. De meesten kozen ervoor om em Vinuesa te blijven op 5 km afstand, mas outras famílias trokken naar omliggende steden zoals El Royo en Abejar. Em stuwmeer kun je nog steeds de toren van de kerk van La Muedra zien, o elemento arquitetônico enige dat nog overeind staat mesmo encontrou de begraafplaats.

READ  Batalhas de avalanche com Dogecoin e mais notícias de preços altcoin! »Crypto Insiders

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info