dit zijn de oorzaken, sintoma, gevolgen en oplossingen

Grote kans dat je het in je omgeving al eens voorbij hebt horen komen: de nierbekkenontsteking. Heb je er zelf nooit mee te maken gehad? Dan is het extra belangrijk dat je eventuele sintoma in de gaten houdt (en meteen aan de bel trekt als je ze opmerkt). Sommige klachten lijken op die van een – relatief onschuldige – blaasontsteking, andere wijzen duidelijk op een nierbekkenontsteking. E os últimos kan e hoop problemen opleveren.

O que é oorzaak van een nierbekkenontsteking?

De naam doet het al een beetje vermoeden, hè? Heb je last van een nierbekkenontsteking, dan is je nierbekken ontstoken – één of zelfs beide nieren. Bacteriën zijn de boosdoener. Ze dringen via je plasbuis je blaas binnen, van waaruit ze zich middels de urinaleiders een weg naar je nierbekken en nieren banen. Als ze daar vasta gaan zitten, kunnen ze voor een ontsteking zorgen.

Kun je een nierbekkenontsteking voorkomen?

Laten we het zo zeggen: het hélpt als je voldoende water drinkt. Als je blaas regelmatig gevuld en geleegd wordt, worden eerdergenoemde bacteriën vanzelf weggespoeld. Zo krijgen ze geen kans om zich aan je blaaswand te hechten en daar te gaan etteren. En als ze het daar niet doen, doen ze het ook niet op een vervelendere plek, zoals je nierbekken.

Welke sintoma geeft een nierbekkenontsteking?

Omdat nierbekken- en blaasontsteking enigszins se sobrepõem hebben qua sintoma, behandelen we eerst de klachten die duiden op het meest onschuldige: de blaasontsteking. Je kunt een branderig gevoel ervaren tijdens het plassen (wat je waarschijnlijk ook ineens heel vaak moet doen). Deixe op de holderheid em geur van je urina. Kleurt het troebel en/of ruikt het anders dan anders? Rodei vlag! Verder gaat een blaasontsteking vaak gepaard met pijn in je tapete de onderbuik. Especificamente een nierbekkenontsteking komen nog wat outros sintomas kijken, zoals misselijkheid, verwardheid, koude rillingen e hoge koorts.

É een nierbekkenontsteking gevaarlijk?

Dat kán ‘ie zijn, mits je je nierbekkenontsteking niet behandelt. Je nieren kunnen namelijk blijvende schade oplopen. Ook kan de infectie uitbreiden naar je bloedbaan, en dan wordt het mogelijk wél levensbedreigend. Em het ergste geval moet een hevig aangetaste nier worden verwijderd. Maar dan ben je echt een pechvogel.

Welke behandeling vereist een nierbekkenontsteking?

De eerste stap é om je huisarts te bellen en daar een potje (ochtend) urina em te leven, zodat het em een ​​laboratorium kan worden onderzocht. Gewoonlijk heb je binnen een dag de uitslag. Wijst alles op een nierbekkenontsteking? Dan volgt nog een onderzoek en wordt je urina op kweek gezet. Daaruit kan worden afgeleid welke bacterie roet em het eten gooit en welke antibiótico aer korte metten mee kan maken. De uitslag van de kweek kan iets langer duren: ongeveer een week. Met een kuurtje ben je als het goed é binnen vijf tot zeven dagen van je ontsteking af.

Bron: Thuisarts.nl

READ  Os natimortos são maiores em mulheres grávidas com Covid

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info