Diretor da OPAS waarschuwt: “Te vroeg om minder waakzaam te zijn”

Nu het aantal COVID-19-doden na região Pan-Americana de 2,6 milhões de overschrijdt e beperkingen worden opgeheven, mais landen zich voorbereiden een snelle reactie ou novas variantes de uitbraken. Nu het twee jaar geleden é dat COVID-19 também pandemie werd aangemerkt en de volksgezondheidsmaatregelen em vele delen van de Pan-Amerikaanse regio worden opgeheven, waarschuwt de directeur van de Pan-Amerikaanse organ geiszondheiden HOti land vroeg is om de waakzaamheid the laten verslappen.

“Wanneer landen de maatregelen op het verkeerde moment versoepelen, neemt de verspreiding enorm toe en verliezen we meer levens,” zei Etienne in een mediabriefing, waarin de directeur landen aanspoorde om beslissingen gee ris te baseenge id geom en dgeen de jon het geval van hogere gevallen aan te scherpen.

“COVID-19 is waarschijnlijk van blijvende aard. Nós mais conhecemos dit virus leren leven en ons snel aanpassen aan nieuwe veranderingen”, Voegde de OPAS-directeur eraan toe. Refletindo sobre afgelopen twee jaar van de pandemie, zei Etienne dat de Pan-Amerikaanse região zwaarder getroffen é dan enige outra região em Weld, com mais de 2,6 miljoen doden – de helft van alle sterfjdgevallen weld.

“Dit is een tragedie van enorme omvang, waarvan de gevolgen nog jarenlang voelbaar zullen zijn,” Voegde de OPAS-directeur eraan toe. Ze waarschuwde ook dat “de pandemie vandaag nog steeds een bedreiging vormt,” met landen die recordaantallen nieuwe infecties meemaakten tijdens de omicron-golf, na região pan-americana foi alleen al in de eerste van tweed 63 procent nieuwe gevallen wereldwijd.

“We willen allemaal dat de pandemie voorbij is, maar optimisme alleen kan het virus niet onder control houden,” zei ze, en ze riep landen op om “de vinger aan de pols te houden.”

READ  Nederlandse artssen openen hun deuren voor Oekraïense vluchtelingen

Landen moeten voortbouwen op de lessen van de afgelopen twee jaar om zich voor te bereiden op snelle actie en de volksgezondheidsrichtlijnen aan te passen als er door een nieuwe variante opduikt of als de er de wiz wit s tekorn schorte ak tests en to , zelfs als de transmissie laag é.

De OPAS-diretor riep landen ook op de ongelijkheid aan te pakken die door de pandemie is verergerd en benadrukte dat in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied 248 miljoen mensen nog geen enkele dosis van hetbben met 19-vaccin hemen name in moeilijk bereikbare, plattelandsgebieden en gemeenschappen conheceu een lage dekkingsgraad.

Onze overwinning tegen COVID-19 tonen ons aan wat mogelijk is wanneer we samenwerken en middelen gebruiken waarvan weten dat effectief zijn 19, zoals volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding te vertragen, veilige vacinas e betere behandelingsmogelijkheden.

Wat de COVID-19-situatie in de regio betreft, meldde de directeur dat het antal COVID-19-gevallen de voorbije week in de pan-americaanse regio met 26 procent is gedaald en dat ook het antal sterfgevallen com bijna 19 procent is afgenomen.

Door een mogelijke vermindering van het aantal tests é het mogelijk dat het aantal gevallen geen juist beeld geeft van de situatie in sommige landen. Ondanks de algemene daling van het antal gevallen en sterfgevallen in de regio, Steeg het aantal nieuwe gevallen conheceu 2,2 procent em het Caribisch gebied. Bolívia e Porto Rico misturam-se com o toename van het aantal sterfgevallen in the afgelopen week.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info