Dionne van der Wal uit Woudsend: ‘Ik hoop als keepster ooit te worden opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen’

Sinds twee seizoen nu staat de 19-jarige Dionne van der Wal onder contract bij de SC Heerenveen Vrouwen, waar zij sinds 2018 Speelt. De inwoonster uit Woudsend é o guardião de Claire Dinkla e pode ser feito durante o ano de 19 anos.

Het voetbal en sporten em zijn algemeen é wat Van der Wal van huis uit heeft meegekregen. ,,Ik ben opgegroeid met voetbal en weet niet beter dat sport bij ons gezin hoort. Zelf vind ik naast voetbal ook een heleboel andere sporten leuk, waaronder alle balsporten, evenals schaatsen. Ik vind het vooral heel fijn om in beweging te zijn. Daarnaast zijn wij als familie Van der Wal enorm fanatiek. Als wij verliezen met onze sport, hebben we echt een rotweekend. Aan de andere kant als je wint, heb je juist een geweldig fim de semana.”

Ondertussen voetbalt Van der Wal ongeveer vijftien jaar. Também 4-jarige começam zij bij de kabouters. ,,Wij woonden toen nog in Balk en eigenlijk moest er eerst toch een zwemdiploma gehaald worden. Mijn ouders vonden het echter prima te combineren. Ik voetbalde al vaak samen conheceu mijn oudere broer Marco en vrienden. Wat dat betreft ben ik opgegroeid met voetbal, wat we heel vaak deden op een pleintje in de buurt. Overigens heb ik uiteindelijk wel zwemdiploma A, B e C gehaald.”

Handschoenen en scheenbeschermers

Bij VV Balk stond Van der Wal vanaf minuut een onder de lat, een positie die haar meteen beviel. Ik mocht vroeger de keepershandschoenen van mijn vader aan, die was zelf centrale verdediger bij VV De Wâlde uit Oudega/Elahuizen en daar jeugdtrainer en leider. Die scheenbeschermers e guardiõeshandschoenen waren wel veel te groot, maar dat maakte niks uit. Voetballen bijeen club vond ik bovendien meteen leuk en dat is nog steeds zo. Het spel zelf spreekt mij aan, maar ook de tactiek vind ik erg interessant.”

Uiteindelijk voetbalde Van der Wal vier jaar bij VV Balk. Een overstap naar VV Woudsend volgde toen zij acht jaar was, nadat het Gezin naar het watersportdorp verhuisde. Meu nome é original da Garage B. Pietersma, que está localizado em outros locais em Woudsend e dus gingen wij erbij wonen.

Na vier jaar VV Woudsend volgde een nieuwe overstap, ditmaal naar ONS Sneek. ,,Daar heb ik vier seizoen gevoetbald en werd toen opgepikt door SC Heerenveen onder 19.”

Trotes

Uiteindelijk foi contratado em 2018 dat de keepster terechtkwam bij de SC Heerenveen Vrouwen. Een stap waar ze enorm trots op is.

,,Ik maakte mijn debut als 16-jarige uit bij Alkmaar, die wedstrijd wonnen we met 0-1. Vervolgens kreeg ik em 2020 een contract. Een droom die uitkomt. Je wordt er niet rijk van maar verdient toch iets. Dat is well fijn om dat je geen tijd voor een bijbaantje hebt.. Eind dit seizoen loopt mijn contract af en hopelijk wordt het verlengd, zodat ik op Eredivisie niveau kan blijven voetballen. Dat ik tweede keeper ben, wil niet zeggen dat ik weinig speel. Ik maak mijn minuten wekelijks in O19. Wel probeer ik het de treinadores zo moeilijk mogelijk te maken. Claire Dinkla é minha concorrente e mantém bij Oranje O23 zegt Van der wal, die zelf ook uitkomt for Oranje O19.

Zo foi zij em outubro de partij tijdens kwalificatiewedstrijden richting het EK en hoopt zij começa abril tijdens de kwalificatiewedstrijden em Portugal weer van de partij te zijn. ,,We horen een week van tevoren of je er bij zit of niet, dus dat weet ik nu nog niet.”

Estágio CIO

Dat Van der Wal bevlogen é van het ‘spelletje’, blijkt wel uit haar keus om haar stage bij de meiden van MO16 van de SC Heerenveen Vrouwen te loopen.

,,Ik zit in het derde en laatste jaar van of opleiding trainer-coach-voetbal van de sportpleiding CIOS. Dat é een niveau 3 opleiding en bevat zeg maar het basepakket. Als je de grotere projecten wilt doen zoals het trainersdiploma van de KNVB, heb je een niveau 4 opleiding nodig. Die wil ik wel halen, want het lijkt mij heel leuk om jonge talentosen te mogen begeleiden en een plan voor hen te maken op voetbalgebied.”

Grampo feito

Todos os treinadores gebied hoopt Van der Wal uiteindelijk stappen te maken, ook op sportief vlak zet zij in op een mooie carrière.

,,Ik het enorm me zin zin bij de SC Heerenveen Vrouwen e vai conhecer hen de top van Nederland aanvallen. Lukt dat niet, dan hoop ik dat ik zelf nog wel wat stappen kan maken. Ik zou graag naar de echte top willen in Nederland. Este é o momento do Ajax, PSV e FC Twente. Wie weet maak ik ooit de stap naar het buitenland, maar dat komt vanzelf als je goed genoeg bent en er hard voor werkt. Daarnaast hoop ik op een dag te worden opgeroepen voor de Orange Leeuwinnen en om nog eens landskampioen te worden of een beker te winnen. Ik ben tot nu toe een keer kampioen geworden en dat was lang geleden in de E-tjes, in het jaar dat weook derde werden in de beker afdeling Noord”, zegt Van der Wal, die ook nog graag will haar motorrijubewijs. ,,Autorijden is mooi maar ook op een snelle motor toeren lijkt mij erg leuk.”

Vooruit Tikkie

Net als in 2021 wordt ook dit jaar een actie gehouden om geld in te zamelen voor de SC Heerenveen Vrouwen, die sinds jaar en dag moeite hebben om het hoofd financieel boven water te houden. Isso pode ser feito através do site www.sc-heerenveenvrouwen.nl/tikkievooruit com twee euro geld kan worden gedoneerd.

Terwijl in juni van het afgelopen jaar de Cashtaffete werd gehouden. De speelsters liepen daarbij em vijftien uur em estafettevorm van Barneveld naar Heerenveen e haalden daarmee 65.000 euro op, wat ook het streefbedrag era. Wat ditmaal het streefbedrag é, é net bekend.

Van der Wal zegt in deze tijd een heel dubbel gevoel aan de actie over te houden. ,,Ik vind het heel moeilijk om geld for SC Heerenveen Vrouwen te vragen in een tijd van oorlog”, zo wijst zij op de oorlog in Oekraïne.

. Om die reden zijn we ook aan het kijken wat we voor de sponsoren kunnen doen, om meer betrokkenheid te creëren. Zo bieden wij bijvoorbeeld graag de helpende hand en ontvangen wij patrocinado em onze loge bij SC Heerenveen, waarbij dan ook altijd speelsters aanwezig zijn om mee te praten.”

Zelf een dica de entrevista?

Heeft u zelf een (entrevista)tip voor de Balkster Courant of zou u graag een onderwerp belicht willen zien worden? Você pode entrar em contato com nossos funcionários via [email protected] Telefonisch zijn wij bereikbaar via 06-17 242 223.

READ  Van Dugenbaud não conseguiu se livrar da 'negatividade' derrotando Price: 'Eu fiquei lá como um saco de palha' | Jogo de dardos da Copa do Mundo, transmitido ao vivo pela VTM2

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info