Dierenbescherming: Jaarlijkse vogelgriepuitbraken onhoudbare situação

Dierenbescherming noemt de jaarlijks terugkerende uitbraken van vogelgriep een onhoudbare situação. De organisatie geeft aan dat het de hogste tijd é dat serieus werk wordt gemaakt van structurele oplossingen. Waarin ook knelpunten com betrekking tot stikstof, água, klimaat, zoönosen e dierenwelzijn worden meegenomen.

Dierenbescherming rekent ermee dat vogelgriep een blijvend problema é, omdat hog patogenia variante do vogelgriepvirus (HPAI) inmiddels endemisch zijn em wilde vogels. De huidige bestrijding conheceu o doden van dieren een een ophokplicht is, geeft Dierenbescherming, aan niet meer steekhoudend. Dierenbescherming schrijft dat em een ​​notitie die 6 mei verscheen.

Vacinação

‘Dat vacinaren van pluimvee noodzakelijk is, daar lijkt iedereen het inmiddels over eens’, conclui Dierenbescherming. Momenteel worden er em Nederland provou mesmo encontrar vacinas tegen vogelgriep voorbereid. Ook Frankrijk test vacinas en het Europeanse agentschap voor voedselveiligheid EFSA wordt gevraagd om een ​​​​overzicht te maken van vogelgriepvaccins. Dierenbescherming noemt dat ‘stappen in de goede richting’.

Volgens Dierenbescherming é het zaak dat vacinas zo snel mogelijk in de praktijk kunnen worden ingezet. Het ministerie van Landbouw kan daaraan bijdragen porta meer geld vrij te feito para vaccinonderzoek. Ook het stappenplan for vaccinatie – éen van de actiepunten uit de Roadmap Strategische Aanpak Vogelgriep, é volgens Dierenbescherming van belang. Een van de belangrijkste punten daaruit é het wegnemen van knelpunten als handelsbelemmeringen.

Minder dieren por bedrijf

Daarnaast pleit Dierenbescherming para minder dieren per bedrijf em Gebieden als de Gelderse Vallei em Rondom Venray. Gebieden waar de concentratie pluimveebedrijven hoog is. De organisatie beroept zich op het rapport van de commissie Bekedam ‘Zoönosen in het vizier’. Het verlagen van het antal dieren per bedrijf é een kernaanbeveling van deze commissie.

READ  Pessoas trans ainda correm o risco de contrair o HIV

‘Niet alleen verkleint een kleiner aantal dieren op een besmet bedrijf de kans op (voor mensen gevaarlijke) mutaties, ook hoeven minder dieren te worden gedood als er tóch ‘geruimd’ moet worden’, schbescherming. Ook wijst de organisatie op het dat er een oplossing moet komen for bestaande bedrijven in de buurt van grote wateren en bedrijven in de nabijheid van ‘nieuwe natte natuur’.

Watervogels voltam

‘Bij de aanleg van nieuwe natte natuur moeten de natuurdoelstellingen leidend zijn.’ Daar waar mogelijk kan rekening worden gehouden com aanwezige pluimveebedrijven, maar dat zal niet overal gaan. Natte natuur kan overigens ook juist helpen om watervogels te sturen naar waar je ze wél wil hebben’, geeft Dierenbescherming aan.

Om het risico op vogelgriep in te dammen, zijn zo geeft Dierenbescherming aan ‘grote stappen nodig’. De organisatie noemt het hoog tijd dat er serieus aan alle oplossingsrichtingen gewerkt gaat worden. ‘Niet alleen omdat het dierenwelzijn nu in gevaar is door alle ruimingen en de lange ophokplicht, maar ook para pluimveehouders, for vrije uitloopsector en to volksgezondheid.’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info