Deense kroonprins en vrouw “diep geschokt” door wanpraktijken op school van zoon: “Totaal onaanvaardbaar” | Royalty

RealezaDe Deense kroonprins Frederik (53) e kroonprinses Mary (50) zijn “diep geschokt” porta een documentaire die werd uitgezonden over de kostschool waar hun 16-jarige zoon prins Christian les volgt. Em docu vertellen tientallen oud-leerlingen van Herlufsholm, zoals de school heet, over heftige pesterijen en een “cultuur van misbruik en geweld”, die zou doodgezwegen worden door de directie.

No documentário, o donderdag em Denemarken werd uitgezonden, disse ou lê-lo sobre o sistema “geweld, seksueel misbruik en pesten” dat al meer dan 30 jaar lang op de school van Herlufsholm zou plaatsvinden. Oud-leerlingen vertellen onde meer dat de “normale gang van zaken” era dat jongere leerlingen veelvuldig door oudere leerlingen werden geslagen. Ook getuigde een student seksueel misbruikt te zijn door een andere scholier, terwijl een ander sprak over lijfstraffen en een derde beschreef hoe hij werd aangevallen tijdens een feestje op de school. Direto de Herlufsholm zou hiervan op de hoogte zijn, pode ser ingerido e nooit aangifte feito de talloze incidente.

Na de uitzending van de documentaire verspreidde het Deense kroonprinselijk par al snel een officiële verklaring, waarin Frederik e Mary de verhalen veroordelen. “Als ouders van een kind dat naar Herlufsholm gaat, zijn wij diep geschokt door de getuigenissen die in de documentaire over de school zijn verschenen”, stellen ze. “Het is hartverscheurend om te horen over systematisch pesten en over een cultuur van misbruik en geweld, waar velen deel van hebben uitgemaakt. Isso é absolut onaanvaardbaar.”

Frederik en Mary verwachten van de directie dat die ervoor zorgt dat de school een plek is “waar iedereen veilig is en een deel uitmaakt van de gemeenschap”. Ook zullen de royals “de komende tijd de veranderingen opvolgen die uiteraard noodzakelijk zijn”. Ondertussen heeft de school op haar website aangekondigd dat er een “onafhankelijk onderzoek” werd opgestart naar de wanpraktijken.

READ  Princesa Eugenie presta homenagem ao Príncipe Philip depois de batizar seu filho com o nome dele | Propriedade

Gevolgen para o príncipe Christian?

De documentaire gevolgen heeft voor Christian (16), die nu al bijna een jaar op de school zit, laat het koppel niet weten. De jongere zus van Christian, a princesa Isabella (15), zou naar verwachting ook naar de school gaan, maar over the plannen made Frederik e Mary niets bekend. Herlufsholm werd em 1565 gesticht voor de Deense adel en ligt 80 km buiten Kopenhagen. Het werd steevast omschreven als een uiterst prestigieuze school.

Kleine gongens worden groot: Deense prins Christian viert 16de verjaardag met nieuwe portretten

Een waarzegster had het allemaal voorpeld: hoe een Australische juriste de kroonprinses van Denemarken werd (+)

Deense kroonprinses Mary blikt emocionateel terug op huwelijk: “Ik denk er vandaag nog steeds aan”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info