De Wereldgezondheidsorganisatie kan de naam van het virus, dat als misleidend en estigmatiserend wordt beschouwd, veranderen

zeg niets meer apenpoken, zeg … Nou, voor nu weten wet niet. Maar van binnen é er een hersenstorm gaandeWie é de Om “de naam van dit virus te veranderen”, beloofde de algemeen directeur, Tedros Adhanom Ghebreyesus, “zo snel mogelijk aan te kondigen”. Naast het individuele virus zal het ook en de eerste plaats een kwestie zijn van het wijzigen van de naam van de verschillende stammen, evenals de naam van de ziekte zelf. Waarom deze verandering wanneer apenpokken em meer dan 40 landen é gecontroleerd?

Deze overweging heeft vooral betrekking op de stammen van het virus. Ze zijn al vernoemd naar regio’s of landenÁfrica : Nós hebben het over de West-Afrikaanse en Congobekken-stam, de tweede é veel dodelijker dan zijn neef-stam. Hijing, 84% van de nieuwe gevallen werd dit jaar ontdekt in Europa pt 12% na América. Een naamsverandering zou het dus mogelijk feito om de huidige realiteit van de ziekte om te buigen, terwijl begin juni ongeveer dertig wetenschappers, velen van hen uit Afrika, om een ​​“noch discriminignamming” bengeveer de rende noch

‘Het is niet echt een ziekte gerelateerd aan apen’

De naam “apenpokken” é op zichzelf al misleidend. De huidige uitbraak é te wijten aan een stam die gemakkelijk van de ene mens op de outro wordt overgedragen, terwijl de Afrikaanse gevallen voornamelijk afkomstig zijn van besmetting door een dier. Vooral, zelfs in het origineel: “Het is niet echt een ziekte die ermee samenhangt” uma caneta “Antekeningen de viroloog Oyewale Tomori”. Deze naam é de erfenis van de omstandigheden waarin de ziekte werd ontdekt em jaren 1950: Deense onderzoekers ontdekten het in het apenlaboratorium. Maar in het echte leven wordt het meestal gevangen door knaagdieren.

READ  Um quarto dos jovens apresenta sintomas de depressão

Naast dit misleidende aspect zijn er opnieuw zorgen over de aard en het estigma van een dergelijke naam. “Apen worden over het algemeen geassocieerd met landen in het zuiden, vooral Afrika”, herinnert onderzoeker Moses John Bockarie zich em The Conversation. Deze zorgen maken deel uit van een bredere context waarin Afrika vaak het doelwit is van ziekten die zich wereldwijd hebben verspreid. “Nós hebben het vooral gezien met zuigtabletten Na época, o título foi Ebola tijdens de epidemie van 2013, toen met het Covid-virus en de vermeende “Zuid-Afrikaanse varianten”, zegt epidemioloog Oliver Restive tegen AFP.

Daarom é beeld ook belangrijk. Oliver Restive acredita que dat de mídia vaak de ongelukkige illustraties hebben gekozen para hun artikelen over apenpokken. Hij merkt op dat dit vaak “oude photo’s van Afrikaanse patiënten” zijn, terwijl de huidige gevallen “veel minder ernstig” zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info