De natuurkundige beweert het mysterie van het bewustzijn te hebben opgelost

bewustzijn geheugen hersenen

Wetenschappers hebben een nieuw conceptueel en wiskundig raamwerk ontwikkeld om bewustzijn vanuit een relativistisch oogpunt te begrijpen.

Volgens de theorie é alles wat we nodig hebben om het moeilijke problem van bewustzijn op te lossen, onze annames erover te veranderen. Wanneer we ons realiseren dat bewustzijn een relatief fysiek fenomeen is, verdwijnt het mysterie van bewustzijn vanzelf.

Hoe creëert 3 pond hersenweefsel gedachten, gevoelens, mentale beelden en een gdetailleerde innerlijke wereld?

Het vermogen van de hersenen om bewustzijn te creëren, heeft mensen al duizenden jaren verbijsterd. Het geheim van bewustzijn ligt in het feit dat ieder van ons een subjectiviteit heeft, met het vermogen om te voelen, te voelen en te denken. Em tegenstelling tot onder narcose te zijn de in een diepe, droomloze slaap te zijn, leven we terwijl we wakker zijn niet “in het donker” – nós ervaren de wereld en onszelf. Het blijft echter een raadsel hoe de hersenen een bewuste ervaring creëren en welk deel van de hersenen hiervoor veranwoordelijk is.

Volgens Dr. Nir Lahav, een fysicus van de Bar-Ilan Universiteit em Israel: “Dit is nogal een mysterie omdat het lijkt alsof onze bewuste ervaring niet uit de hersenen kan komen, en in feite niet uit een fysiek kan komen.” Hoe vreemd het ook mag klinken, bewuste ervaring in onze hersenen is niet te vinden of the herleiden tot neurale activiteit.

Dr. Zakaria Nehme, een filosoof van de Universiteit van Memphis, zegt: “Zie het zo, als ik me gelukkig voel, zullen mijn hersenen een duidelijk patrono van complexe neurale activiteit creëren. Dit neurale patroon zal volledig worden geassocieerd met mijn bewuste gevoel van geluk, maar het is niet mijn werkelijke gevoel. Ele é gewoon een neuraal patron dat Mijn geluk vertegenwoordigt. Daarom moet een wetenschapper morre em mijn geest kijkt en dit patroon ziet, mij vragen wat ik voel, want het patroon is niet het gevoel zelf, maar slechts een weergave ervan.” Om deze reden kunnen we de bewuste ervaring van wat we voelen, voelen en denken in geen enkele hersenactiviteit verminderen. Nós kunnen alleen correlatis vinden voor deze ervaringen.

READ  Raad van Bestuur OPAS bespreekt toegang tot apenpokkenvaccin in regio – Dagblad Suriname

Na meer dan 100 jaar neurowetenschap hebben we zeer sterk bewijs dat de hersenen veranwoordelijk zijn para het vormgeven van onze bewuste vermogens. Dus hoe kunnen deze bewuste ervaringen nergens in de hersenen (of in het lichaam) bestaan ​​en niet worden gereduceerd tot een complex neurale activiteit?

Deze puzzel staat bekend als het moeilijke bewustzijnsprobleem. Este é o problema de zo’n moeilijk dat tot twee decennia geleden alleen filosofen erover spraken. Zelfs vandaag de dag, hoewel we enorme vooruitgang hebben geboekt em ons begrip van de neurowetenschappelijke based van bewustzijn, é er nog steeds een bevredigende theory die verklaart wat bewustzijn moe di op gel ost jkan.

em tijdschrift grenzen em psicologiaDr. Lahaf e Dr. Nehme hebben onlangs een nieuwe natuurkundige theorie gepubliceerd die beweert het moeilijke probleem van bewustzijn op een puur fysieke manier op te lossen. Volgens onderzoekers vervaagt het mysterie van bewustzijn vanzelf também nós onze veronderstelling sobre bewustzijn veranderen en aannemen dat het een relatief fenomeen is. No artigo ontwikkelen de autores een conceptueel en wiskundig raamwerk para begrijpen van bewustzijn vanuit een relativistisch gezichtspunt. Volgens Dr. Lahav, hoofdauteur van het artikel, “moet het bewustzijn worden onderzocht met behulp van dezelfde wiskundige hulpmiddelen die natuurkundigen gebruiken bij andere bekende relativistische verschijnselen.”

Overweeg een ander relativistisch fenomeen, constante snelheid, om te begrijpen ho relativiteit het moeilijke problem oplost. Mais tarde, nós dois monitoramos o kiezen, Alice e Bob. Bob zit em een ​​trein die conheceu een constante snelheid rijdt e Alice kijkt vanaf het perron naar hem. Er is geen absoluut fysiek antwoord op de vraag “Wat is de snelheid van Bob?” O antword pendurado por sua referência de waarnemer. Vanuit Bobs referentiekader zal hij meten dat hij stilstaat en dat Alice, mesmo com o resto de weld, achteruit beweegt. A referência de Maar vanuit Alice é Bob degene die beweegt en zij staat stil. Ze hebben tegengestelde afmetingen, maar beide zijn correct, alleen vanuit verschillende referentiekaders.

READ  Een gezonde schoolstart conheceu 'Trommel zonder rommel'

Nós vinden dezelfde situatie in de bewustzijnsstaat omdat bewustzijn, volgens de theorie, een relatief fenomeen is. Nu bevinden Alice e Bob zich em verschillende cognitieve referentiekaders. Bob zal meten dat hij bewuste ervaring heeft, maar dat Alice alleen hersenactiviteit heeft zonder enig teken van daadwerkelijke bewuste ervaring. Aan de outro kant zal Alice meten dat ze bewustzijn heeft en Bob alleen nervouze activiteit heeft zonder enig bewijs van zijn bewuste ervaring.

Net als em het geval van snelheid, hoewel er tegengestelde metingen zijn, zijn beide correct, maar vanuit verschillende cognitieve referentiekaders. Hierdoor é er vanwege het relatieve oogpunt geen problem dat we verschillende eigenschappen meten vanuit verschillende referentiekaders. Het feit dat we de werkelijke bewuste niet kunnen vinden tijdens het meten van hersenactiviteit, komt omdat we meten vanuit het verkeerde cognitieve referentiekader.

Volgens de nieuwe theorie creëren de hersenen onze bewuste ervaring niet, althans niet door middel van berekeningen. De reden dat we bewuste ervaring hebben, é vanwege het fysieke meetproces. Kortom, verschillende fysieke metingen in verschillende referentiekaders tonen verschillende fysieke eigenschappen in deze referentiekaders, ook al meten deze frames hetzelfde fenomeen.

Stel bijvoorbeeld dat Bob Alice’s hersenen se encontra no het lab terwijl ze zich gelukkig voelt. Hoewel ze verschillende kenmerken waarnemen, meten ze in feite hetzelfde fenomeen vanuit verschillende gezichtspunten. Omdat de soorten metingen verschenen, zijn er verschillende soorten kenmerken verschenen em referências cognitivas.

Om ervoor te zorgen dat Bob hersenactiviteit in het laboratorium kan observador, moet hij metingen van zijn zintuigen gebruiken, zoals zijn ogen. Dit type sensorische meeting tont het substraat dat hersenactiviteit veroorzaakt – neuronen. Dus, in zijn cognitieve kader, heeft Alice alleen neurale activiteit die haar bewustzijn vertegenwoordigt, maar geen teken van haar werkelijke bewuste ervaring zelf.

READ  Psiquiatras uit Groningen: zorg vrouwen conheceu psicoses kan veel beter

Alice gebruikt echter verschillende soorten metingen om haar neurale activiteit als geluk te meten. Ze gebruikt geen zintuigen, ze meet haar neurale representações rechtstreeks door de interactie tussen een deel van haar hersenen en andere delen. Ele encontrou representações neurais zijn, relações zijn volgens encontraram outras representações neurais.

Este é een heel andere reunião dan ons sensorische system, en als gevolg daarvan vertoont dit type directe meeting een ander soort fysieke eigenschap. Nós noemen deze eigenschap bewuste ervaring. Também resulta em conhecer Alice vanuit haar referências cognitivas haar atividades neurais, mas também pode ser apreciada.

Door gebruik te maken van de wiskundige hulpmiddelen die relativistische verschijnselen in de natuurkunde beschrijven, laat de theorie zien dat als de dynamiek van Bobs neurale activiteit zou kunnen worden veranderdy verdeersdite de veniez de verde idenzie de venich iden de vez en precies de dezelfde bewuste também de andere.

Nu willen Dr. Lahaf e Dr. Nehme doorgaan conheceu o onderzoeken van het minimale aantal nauwkeurige metingen dat een cognitief system nodig heeft om bewustzijn te creëren. De implications van een dergelijke theorie zijn enorm. Het kan worden toegepast om te bepalen welk dier het eerste dier no processo evolutivo era dat bewustzijn had, welke patiënten met bewustzijnsstoornissen bij bewustzijn zijn, wanneer een feto do tipo enige-welke de worden hust graad van bewustzijn.

Referencia: “Een relativistische theorie van bewustzijn” porta Nir Lahav em Zakaria A. Grace, 12 mei 2022, hier beschikbaar. grenzen em psicologia.
DOI: 10.3389 / fpsyg.2021.704270

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info