De “Groene Muur van Afrika” alavanca ook economisch veel op

De zogenaamde Groene Muur van Afrika, een international project of Sahel te vergroenen, é ook economisch interessant, stelt de Universiteit van Bonn. Alleen é o mais importante para todas as regiões.

Vijftien jaar geleden startte de Afrikaanse Unie conheceu o projeto ambitieuze om de verwoestijning in de Sahel te stoppen. De aanplant van 100 miljoen bomen moet de ecosystemen herstellen, mensen van voedsel voorzien en de bodem beschermen tegen verdere anantasting.

Estudei em Natureza tont nu aan dat het project ook economisch hout snijdt: elke geïnveteerde dollar Levet gemiddeld 20 cent netto rendement op.

«Enerzijds gaat het om ecosysteemdiensten zoals voedsel, drinkwater en grondstoffen als hout of geneeskrachtige planten», zegt Alisher Mirzabaev, landbouweconoom aan de Universiteit van Bonn. ‘En er zijn ook andere effecten, zoals een beter klimaat, minder winderosie of bestuiving voor de landbouw.’

Voor de studie, em samenwerking conheceu de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO), deelden de wetenschappers het gebied op in 40 miljoen percelen en berekenden voor elk daarvan de mogelijke maatregelen en hoeveel dieten zouden ko.

Variação Grote

De resultten laten zien dat de economische winst niet overal gelijk is en ook afhankelijk is van een aantal factoren. In de regel é herbebossing economisch en ecologisch het meest voordelig. Você pode ter o tempo necessário para ser usado e também pode ser usado para todos os outros. De investir werpt dus pas op zeer lange termijn vruchten af.

Snellere winsten zijn er te behalen als gedegradeerde gebieden worden omgezet in landbouwgrond.

Snellere winsten zijn er te behalen als gedegradeerde gebieden worden omgezet in landbouwgrond. “In het ideale geval is de eerste oogst dan al na een jaar mogelijk”, zegt Mirzabaev. Het herstel van akkerland kan zich dus relatief snel terugbetalen, waarbij veel arme, kleinschalige boeren ook de voorkeur geven aan een snel rendement van hun herstelactiviten. Maar de winst é dan wel aanzienlijk lager, net als de milieueffecten.

Ook geografisch zijn er belangrijke vershillen. Delen van Nigeria, Eritreia e Etiópia têm o melhor saldo econômico positivo. Em teoria, kan daar encontrou 44 milhões de dólares e 28 milhões de hectares de terra por conta própria. Maar dat é teoria, benadrukken de wetenschappers, quer de vele gewelddadige conflito na região gooien roet em het eten.

“Als we de conflictregio’s uit de vergelijking halen, blijft er maar 14 miljoen hectare over”, zegt Mirzabaev. ‘Dat tont aan dat die conflicten niet alleen veel menselijk lijden veroorzaken, maar ook een positieve ontwikkeling in die regio’s verhinderen.’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info