‘Darth Vader van het Kremlin’: Igor Setsjin, de rechterhand van Poetin

Zijn naam staat daarom bovenaan op de Europese sanctielijst. Die werd eind fevereiro gemaakt naar aanleiding van de Russische invasie em Oekraïne. Wie op de lijst staat, kan niet meer bij zijn in Europe gestalde rijkdom.

Bovenaan de lijst

De EU hoopt dat de afgeknepen getrouwen hun invloed in het Kremlin zullen gebruiken om Poetin zo ver te krijgen om de Russische troepen uit Oekraïne terug te trekken. En als het om invloed gaat, dan is het logisch dat Setsjins naam als eerste op de lijst is gezet.

Ele não é nenhum topman de Rosneft, e também de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Hij is ook al ruim drie decennia een trouwe vriend van Vladimir Poetin, zo niet de trouwste. En daarmee é hijeen van de machtigste mannen van Rusland. Want toegang tot Poetin está na Rússia e está perto de você.

Allebei uit Leningrado

De twee leren elkaar kennen em Leningrado, waar Setsjin em 1960 geboren is. Aan de plaatselijke universiteit leert hij Spaans en Portugees, de Franse taal heeft hij dan al onder de knie, schrijft Vox em een ​​uitgebreid portret em 2017.

Na het vervullen van z’n militaire dienst als vertaler in Angola e Mozambique, gaat hij aan het werk op het stadhuis van z’n geboortestad, het huidige São Petersburgo. Aan z’n diensttijd heeft hij overigens wel de hardnekkige geruchten over zijn banden met de Russische geheime diensten te danken.

A partir de agora, para que ele tenha conhecido Vladimir Poetin, está tudo certo. Feit is wel dat Setsjin vanaf 1991 vanuit verschillende rollen steeds in de nabijheid van Poetin verkeert en daarbij ‘totale lealiteit’ tont, aldus de Amerikaanse argumentatie om hem in 2014 op de sanctielijst te zetten.

READ  Salário até € 10 devido ao ajuste de imposto retido na fonte

Mee naar Moskou

“Zijn boze waakhond”, digite Gleb Pavlovsky bainha. Aqui você encontra Setsjin pessoal, sem qualquer papel de conselheiro de Poetins recorrentes. Setsjin schuift mee als Poetin vanuit Sint Petersburg noar het centrum van de Russische macht verhuist.

“Toen ik verhuisde naar Moskou, vroeg [hij me] om hem mee te nemen. En ik nam hem mee”, schrijft Poetin hier zelf over em zijn autobiografia ‘Primeira Pessoa’.

Daar palavra hij em 1999 porta após o presidente Boris Jeltsin benoemd tot Waarnemend presidente. Também plaatsvervagend stafchef wacht Setsjin edere ochtend bij de lift op z’n baas, en verwelkomt hem op het vliegveld iedere keer dat Poetin terugkeert van een buitenlandse reis.

Amerikaanse waarschuwing uit 2008

Vanuit zijn rol bepaalt Setsjin wie er een afspraak com Poetin krijgt, en welke documenten er op z’n bureau Belanden – en welke niet. Zijn rol em bijbehorende macht zijn em 2008 reden para o embaixador americano em een ​​diplomatiek bericht te waarschuwen para Setsjin.

Hij hult zichzelf in geheimzinnigheid, en wordt door Kremlinwatchers também een ​​kwaadaardig figuur omschreven, valt te lezen in het via Wikileaks memorando gepubliceerde. Volgens voormalig ministro Yevgeniy Yasin heeft Setsjin ‘geen geweten’, meldt de embaixador aan het thuisfront.

Een outro oud-ministro, Vladimir Milov, meldt dat Setsjins kracht vooral ligt in zijn intimiderende karakter, waardoor hij vooral geschikt zou zijn als ‘kampbewaker in een werkkamp’. Setsjin opereert volgens Milov zonder echte strategie. “Hij é van de spontane aanvalsactie, zoals een carnivoor, een krokodil.”

Meedogenloze jacht op rivalen

Na mídia russa, a palavra ‘Darth Vader van het Kremlin’ genoemd, naar het wrede karakter uit de Star Wars-filmreeks. Die bijnaam dankt hij aan de meedogenloze wijze waarop hij achter rivalen van Poetin aangaat.

READ  Rumor: Samsung Galaxy Tab A8 ganha Unisoc-soc - Tablets e telefones - Notícias

Zo werkt hij in 2012 – hij é dan inmiddels CEO van Rosneft – mee aan het opzetten van een valstrik por een minister waar Poetin van af wil. O ministro, Alex Ulyukayev, komt op uitnodiging van Setsjin naar het hoofdkantoor van de oliereus, Meldt Persbureau Reuters. Daar krijgt hij een koffer conheceu twee miljard dollar, em bijzijn van Setsjin. Ook aanwezig zijn agentn, die de minister arresteren vanwege corruptie.

O motivo de Setsjin om Poetin conheceu raad e daad bij te staan ​​heeft volgens mensen die hem hebben ontmoet niets met vaderlandsliefde te maken. “Hij wordt gedreven door eigenbelang, en é achter de schermen bezig als Poetins manager met het uitdelen van gunsten en eigendommen.”

De ‘grijze kardinaal’, zoals hij wordt genoemd, gaat daarbij te werk als een poppenspeler. En van ieder touwtje waar hij aan trekt, profiteert hij de iemand uit zijn eigen naaste kring.

Zoon en ex ook op de lijst

Zijn zoon Ivan Igorevich Setsjin bijvoorbeeld, o vanwege een leidinggevende functie binnen het bedrijf van zijn vader al sinds 2014 op de Amerikaanse sanctielijst staat.

De ex-vrouw Marina Setsjina. Zij staat sinds halverwege maart op de Europese sanctielijst, omdat zij haar connectie met haar ex-man gebruikt para persoonlijk gewin. Ze sleept conheceu haar bedrijven onde meer de contracten binnen rond de Winterspelen em Sochi em 2014.

Minstens zo gul é Setsjin voor zijn tweede vrouw, zijn voormalige secretaresse Olga Rozhkova. Em 2016 ontdekt onderzoekscollectief OCCRP em samenwerking conheceu de Russische krant Novaya Gazeta dat hij zelfs een jacht naar haar heeft vernoemdA Princesa Olga.

READ  Dedonder: “Heropbouw van Defensie inicia o seu time” | Binnenland

Die relatie loopt overigens in 2018 op de klippen omdat Rozhkova er met een jongere italianse motorcoureur vandoor gaat, Volgens do tablóide britânico The Mirror. Uit woede verandert Setsjin de namen van de twee jachten die hij naar haar had vernoemd.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info