Dagen conheceu veel regen zijn slecht voor de economie

Het aantal natte dagen heeft invloed op de economische groei, blijkt uit Duits onderzoek. Vooral dagen com erg veel regen zijn schadelijk, e os komen steeds vaker voor door de klimaatverandering.

Neerslag terminou e algemeen goed voor economieën, vooral in landen met een belangrijke landbouwsector. Maar het is daarbij belangrijk hoe de regen over de dagen van het jaar wordt verdeeld, stelt onderzoek in vakblad Natureza. Erg regenachtige dagen zijn net schadelijk voor de economie, vooral in geïndustrialiseerde landen.

Erg regenachtige dagen zijn net schadelijk voor de economie, vooral in geïndustrialiseerde landen.

Dat blijkt uit een analyze van 1554 regio’s in de wereld tussen 1979 en 2019. Daarvoor keken de wetenschappers niet alleen naar jaargemiddelden, maar ook naar de verdeling van de neerslag over de dagen.

‘Estudos econômicos keken tot nu toe vooral naar de temperatuur en hielden weinig of geen rekening met neerslag’, zegt Leonie Wenz van het Potsdam Institute for Climate Impact Research. ‘En als ze dat al deden, keken ze vooral naar jaar- de maandgemiddelden. Daardoor misten ze een belangrijk deel van het verhaal.’

KlimaatGenericName

Wenz en haar collega’s ontdekten een aantal duidelijke verbanden tussen de hoeveelheid neerslag die op een dag valt, en de economische productie. Maar de duidelijkste invloed is er van dagen met extreem veel neerslag.

‘En daar kunnen we de invloed van de klimaatverandering het duidelijkste zien, want die dagen nemen overal ter wereld toe’, zegt medeauteur Maximilian Kotz. Uma atmosfera mais quente pode ser mais vasta de água e umidade, é uma palavra de regeneração completa.

READ  Spanje en portugal vragen eu om hulp wegens droogte

‘Dit gaat over welvaart, en uiteindelijk over de mensen hun baan’, zegt Wenz. ‘Economieën overal ter wereld worden gehinderd door meer natte dagen en extreme neerslag – dat is een belangrijk inzicht dat bijdraagt ​​​​aan ons begrip van de echte kosten van de klimaatverandering.’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info