Covid-19 mét griep pakt ernstiger uit

‘Flurona’ doopten artsen het al – een gelijktijdige infectie met griep (gripe em het Engels, van influenzavirus) e het coronavirus. Mensen die met zo’n dubbelinfectie in het ziekenhuis belanden, lopen een hoger risico aan de beademing te moeten of zelfs te overlijden dan mensen met alleen een zware coronavirusinfectie.

Dat wijst een underzoek uit naar dubbelinfecties met het coronavirus SARS-CoV-2 e drie verschillende luchtwegvirussen. Het verscheen vrijdag in het medisch-wetenschappelijke tijdschrift A Lanceta.

Sinds meio mar é er een griepepidemie na Holanda. Het RIVM ziet de laatste vier weken e flinke toename em het aantal mensen dat griep heeft bij de huisartsenpeilstations. Grande ongeveer de helft van de monsters van mensen com griepachtige klachten Werd bij de laatste meting (na semana de 14 de março) een influenzavirus gevonden. Bij 9 procent foi o SARS-CoV-2, e o outro não foi responsável.

Maaike Swets, artes-onderzoeker no Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) analisando mesmo com Britse onderzoekers de gegevens van meer dan 200,000 volwassenen die tussen fevereiro 2020 en dezembro 2021 Covid-19 waren opgenomenizenk in zie Bijna 7.000 van dez patiënten, allen 50-plussers, was ook getest op andere luchtwegvirussen – 583 mensen bleken dubbel geïnfecteerd: met een griepvirus (39 procent), het RS-virus (38 procent) de een adenovirus (23 procent).

Veja: Doorbraakinfectie ná vaccinatie geeft super-immuniteit

Fragieler

Bij patiënten die zowel Covid-19 als griep hadden, bestond een grotere kans op een ernstig verloop. Ze waren ook wat fragieler en iets ouder dan de geteste patiënten met alleen Covid-19. “Zij werden op andere virussen getest omdat ze zieker waren, daarom hebben we in onze analize daarvoor gecorrigeerd”, zegt Swets. De dubbel-geïnfecteerden hadden een vier keer hogere kans aan de beademing te moeten, en een twee keer zo hoge kans op overlijden. Bij co-infecções encontraram een ​​van de andere luchtweg-virussen waren deze risico’s niet verhoogd.

READ  Coutinho, ex-chefe do RIVM: A lenta campanha de promoção é 'incompreensível ...

Ele é belangrijk dat kwetsbaren zich laten vacinaren tegen zowel Covid-19 als tegen griep, schrijven de auteurs. Sobre de vaccinatiestatus tegen griep of corona van de patiënten waren geen gegevens, maar het grootste deel foi ziek voordat de coronavaccins er waren.

Teste de Griep

Omdat de coronamaatregelen zijn losgelaten zal zowel het coronavirus também het influenzavirus meer rondgaan de komende periode. Dat maakt de kans op dubbele infecties hoger. “Nós raden aan alle Covidpatiënten in het ziekenhuis óók te testen op griep”, zegt Swets.

Em Amsterdam UMC gebeurt dat in het luchtwegvirusseizoen standaard, zegt Joost Wiersinga, internist-infectioog e niet betrokken bij de studie. „Nós zien nu weinig Covidpatiënten in het ziekenhuis, en ook nog weinig grieppatiënten, maar deze bevindingen kunnen worden relevante, nu of in de herfst. De middelen die we gebruiken bij ernstige Covid-19 in het ziekenhuis, zoals bijvoorbeeld dexamethason, kun je bij griep misschien juist beter niet gebruiken. Dat wordt nog een lastige afweging bij dubbelinfecties.”

A situação é inmiddels well weer anders dan ten tijde van deze studie. Het ziekteverloop na een Omikroninfectie é mais brando e meeste mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info