COVID-19: endemisch betekent niet onschadelijk

A palavra ‘endemisch’ é een van de meest misbruikte woorden in deze pandemie geworden. Veel foutieve veronderstellingen moedigen misplaatste zelfgenoegzaamheid aan. Dit betekent niet dat COVID-19 zijn natuurlijke einde zal bereiken.

Voor een epidemioloog é een endemische infectie een infectie waarbij de algehele snelheid constante é – niet stijgend of dalend. Meer precies betekent dit het aandeel mensen dat ziek kan worden gelijk is aan het “basisreproductiegetal” van het virus e het aantal individuen dat een geïnfecteerd pessoa kan infecteren, uitgaande van een een word ieden kan. Sim, verkoudheid é endêmico. Evenals lassakoorts, malária e poliomielite. En dat gold ook para pokken totdat vacinas het utroeiden.

Met outra madeira, de ziekte kan endemisch, gemetastaseerd en fataal zijn. Malária doodde em 2020 meer dan 600.000 mensen. Em hetzelfde jaar werden tien miljoen mensen tuberculose en stierven er 1,5 miljoen. De kolonisten bedoelen zeker niet dat de evolutie de ziekteverwekker op de een of andere manier heeft getemd zodat het leven gewoon weer ‘normaal’ wordt.

Als evolutionair viroloog frustreert het me als beleidsmakers het endemisch aanhalen als excuus om weinig of niets te doen. Wereldwijd gezondheidsbeleid é meer dan leren leven com endemisch rotavirus, hepatite C de mazelen.

Sugestões dat de infectie epidemisch zal worden, zegt niets over ho lang het zou kunnen duren om een ​​recessie te bereiken, de welke gevallen, morbiditeit of mortaliteit of, cruciaal, hoevewel populações – en z ulen Sugere-se que até mesmo gegarandeerde estabilidade: er kunnen nog steeds ontwrichtende golven van endemische infectie optreden, zoals we zagen bij de uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten em 2019. aanneemt .

READ  Departamento de Corona para idosos com demência em Venlo | 1 Limburg

Kort nada de alfa-variant eind 2020 opdook en zich verspreidde, betoogde ik dat, tenzij de infectie werd onderdrukt, de viral evolutie snel onvoorspelbaar zou zijn, com mais variantes com verschillendejmer biokenomische em jen. Sindsdien hebben de volksgezondheidsstelsels geworsteld com zeer besmettelijke em mais virulenta Delta-variant, en nu is er Omicron, com zijn geweldige vermogen om immuunsysteem te ontwijkens on watdoor Bèta en gamma waren ook erg gevaarlijk, maar ze waren niet in dezelfde mate verspreid.

Het virus zelf kan een epidemie, epidemie of pandemische infectie veroorzaken: het hangt of interage van populatiegedrag, demografische samenstelling, vatbaarheid en immuniteit, evenals het ontstaan ​​van virale varianten. Verschillende onstandigheden over the hele wereld kunnen ervoor zorgen de meer sucessvolle variantes zich kunnen ontwikkelen and kunnen leiden tot nieuwe golven van epidemieën. Deze zaden zijn gerelateerd aan beleidsbeslissingen in het gebied en hun vermogen om te reageren op infectie. Zelfs também een ​​regio een evenwichtstoestand bereikt – de het nu gaat om lage of hoge ziekte en sterfte – kan deze worden verstoord door de komst van een nieuwe variabele met nieuwe kenmerken.

Uiteraard é COVID-19 niet de eerste epidemie ter weld. Het feit dat immuunsystemen zijn geëvolueerd om aanhoudende infecções het hoofd te bieden, en sporen van viraal genetic material ingebed in onze genoman van oude viruse infecções, getuigt van dergelijkeke evolutionaire gevech. Ele é mogelijk dat sommige virussen vanzelf “uitgestorven” zijn en nog steeds hoge sterftecijfers veroorzaken terwijl ze uit zijn.

Er é een wijdverbreide rooskleurige misvatting dat virussen in de loop van de tijd evolueren om softer te worden. Este é nit het geval: er is geen vooraf bepaald evolutionair resultaat for het virus om softer te worden, vooral virussen, zoals SARS-CoV-2, waar de meeste overdracht van het virus plaatsvindt voordat voordat het virus een ernstige orekza Houd er rekening mee dat alfa e delta virulenter zijn e dan de soort die durante a sua primeira gevonden em Wuhan, China. De tweede golf van de grieppandemie van 1918 foi veel dodelijker dan de eerste.

READ  Vogelgriep heerst nog altijd: Juna, Kwekkie e Gerrit uit voorzorg naar binnen

Er kan veel worden gedaan om de evolutionaire wapenwedloop in het belang van de mensheid te veranderen. Ten eerste moeten we lui optimisme opzij zetten. Ten tweede moeten we realistisch zijn over mogelijke niveaus van overlijden, invaliditeit en ziekte. Seja como for, o risco de ver o vírus que você vê, mais conhecido como palavras-chave com as opções de todas as variantes. Dez mais de nós – weldwijd – de formidabele wapens gebruiken die beschikbaar zijn: vacinas eficazes, medicamentos antivirais, testes de diagnóstico e et beter begrip van hoe het virus in de lucht te stoppen door maskers te dragen ht ne af the filter. Ten vierde moeten nós investimos em vacinas die bescherming bieden tegen een breder scala aan variabelen.

A melhor forma de operação de controle e outras variantes de operação excessiva, é a porta de controle universal que inclui a parada, e também intervenções de controle de velocidade verídicas sobre o equipamento de volksgearzondheid, cin. Hoe meer het virus zich vermenigvuldigt, hoe groter de kans dat er problemático variante ontstaan, hoogstwaarschijnlijk op plaatsen waar of prevalentie hoger is. De alfa-variant werd for het geïdentificeerd in het VK, delta werd for het gevonden in India e Omicron in Zuid-Afrika – allemaal plaatsen waar of prevalentie hoogtij vierde.

Denken dat nederzettingen leve en onvermijdelijk zijn, é meer dan verkeerd, ele é gevaarlijk: het brengt de mensheid nog vele jaren van ziekte, incluindo onvoorspelbare golven van uitbraken. É melhor om na te denken sobre hoe erg het zou kunnen zijn als we het virus kansen blijven geven om ons te misleiden. Dan kunnen we misschien meer doen om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.

READ  Omikronvaccin onderweg, corona nog altijd 'mild', wat betekent dit voor het najaar?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info