Conner Rousseau wil dat bedrijven 1 miljard oorlogsbelasting betalen

1 mei está em aantocht. Isso é tradicional het sein voor de socialisten om eisen op tafel te leggen. Use Conner Rousseau (Vooruit) que ele também pode usar o torenhoge inflatie. Hij wil dat de bedrijven com hoogste winstmarges een koopkrachtbijdrage ofphoesten. Die moet 1 miljard opbrengen para staatskas, wat kan terugvloeien naar de consumer. “Op die manier verleggen we een deel van de oorlogsfactuur naar zij die de buffers hebben om die op te vangen.”

Hannes Heynderickx

Deze zondag vieren de socialisten 1 mei, de Dag van de Arbeid. En dit jaar zal die dag extra veel aandacht krijgen. Door de absurde energieprijzen, de torenhoge inflatie en het vooruitzicht op een lange oorlogsperiode staat veel arbeiders het water aan de lippen. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de socialistische politici allerlei eisen op tafel zouden leggen om hun kiespubliek een hart onder de riem te steken.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een eerste concreto voorstel. Se você quiser mais de btw-verlaging op gas en elektriciteit doortrekken en het uitgebreid social energietarief betonneren, maar daar é geld por nodig. Daarom wil de socialist een ‘koopkrachtbijdrage’ eisen van bedrijven die enorme hoge winstmarges hebben. “Voor Vooruit é het onaanvaardbaar dat werkende mensen koopkracht zouden verliezen terwijl er bedrijven zijn die hoge winstmarges relatores.”

LEI OK. Aan én welgemikte uitspraak had Conner Rousseau genoeg om bakken verontwaardiging over zich heen te roepen, maar wat is de achterliggende tactiek?

De socialisten willen het geld niet halen bij bedrijven die in moeilijkheden zitten, wel bijeen select kransje dat net stevig verdient aan de huidige crisis. Wie grote overwinsten heeft geboekt, zou die winsten beautifult zien aan 35 procent. Normale winsten blijven bem mais belas palavras aan 25 por cento. Também é definido para overwinsten mikken de socialisten op 8 procent ‘rendment op geïnvesteerd kapitaal’. Die berekening heeft een historische waarde, want “ook de Amerikanen gebruikten die drempel voor een overwinstbelasting tijden de Tweede Wereldoorlog.”

Tampões

Os parceiros de varejo de Colruyt, morrem em 2020 e ganham 43,17 milhões de euros, você não tem mais nenhum valor ou uma compra extra de 2,05 milhões de euros. Het bedrijf houdt dan – naftrek van de andere belastingen – nog steeds 31,98 miljoen euro winst over. No total zou de overwinstbelasting 1 miljard euro opleveren para staatskas. Een bedrag dat para Vooruit dus moet terugvloeien naar de burger via kortingen op de facturen. “Op die manier verleggen we een deel van de oorlogsfactuur naar zij die de buffers hebben om die op te vangen”, zegt Rousseau.

Binnen de regering valt para dit voortel vooral tegenwind te verwachten van de liberalen. O primeiro-ministro Alexander De Croo (Open VLD) é bem-vindo ao seu país de origem, bem como a sua aprovação é feita por Vivaldi, mas pode ser realizada por meio de uma solicitação de confirmação simultânea. Net daarom rieep de premier eengroep no nível de economia de concreto para todos os usuários. Ele é onduidelijk do grupo enkel zelf com voorstellen moet komen aandraven de ook voorstellen, zoals dat van Rousseau, zal onderzoeken.

LEI OK. Koopkracht beschermen wordt “belangrijkste werf van de regering in komende weken”

Em ieder geval é de verwachting binnen de federale regering datar volgende week zittingen van het kernkabinet zullen zijn om een ​​nieuw pakket maatregelen te bespreken. Daar zal ook de eis van de PS besproken worden om verder in te grijpen op de energiefactuur. En dus ook de overwinstbelasting van Vooruit. Die zal alvast op bijval kunnen rekenen van de groenen, die al maanden proberen om de overwinsten van energiegigant Engie af romen.

READ  Hoelang houden de supermarkten het nog vol? 'Albert Heijn é o zandkorrel na máquina de hele'

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info