Coluna Peter Verschure: ‘Het baasje heeft een hondenleven’

Na coluna zijn beschouwt natuurmens Peter Verschure op zijn kenmerkende manier de zaken met een groene bril.

Het baasje heeft een hondenleven
Vrienden voor het leven waren nós, dus we deden alles samen. Vooral na schooltijd era het spelen, rennen en ravotten en op avontuur uitgaan. Também het avontuur soms te spannend werd of er sprake era van een bepaalde dreiging, dan kon ik altijd op hem rekenen. Hij foi geen echte vechtersbaas maar wel een stoere boxer. Zijn uiterlijk com vierkante kop en platte neus en vooral zijn gespierde lijf stond em schril contraste com zijn zachte karakter. Dik 40 jaar lang waren boxers onze huisgenoten quer toen ik op mijn 18e verjaardag van mijn toenmalige vriendin zo’n prachtige pup cadeau kreeg, é dat para ons drieën ‘vriendschap voor hetble kenleven’. Al tinha zo’n boxer toen geen staart meer om te kwispelen…hij era een blije blijver.

Dat ook door vervelende omstandigheden zulke mooie vriendschappen ontstaan ​​​​heeft die ellendige corona wel bewezen, Minder menselijke contacten probeerden encontramos dierbare dieren te compenseren. Er ontstond een run op viervoeters die de prijzen zo opvoerde, dat zelfs de honden er geen brood van lustten. Ze werden, soms letterlijk, em Portugal de Hongarije van de straat geplukt.

Een betere oplossing zou eigenlijk zijn geweest: mesmo googelen, en daarna met de hele familie gaan kijken….ja kijken, dus niet kopen! Maar als je dan conheceu het hele gezin conheceu ieder zo’n schattig beestje op schoot zit…en de hele familie nog mais difícil kwijlt dan het hele nest honden bij elkaar, dan moet je wel een grote port hondenkop zit jennekee kom. Daarmee is de financiële pijn echter nog niet klaar want daar blijft het niet bij: denk maar eens aan een hok en bench, vitaminepillen, speeltjes, voer, hondenbelasting…en dan hopen dat de dierenarts no hegook za niet.

READ  Bassjackers overleven de coronatijd, maar maken zich zorgen over dancescene

De vriendelijke verkoper vertelt er ook nog bij dat je schriftelijk moet verklaren dat je er niet mee mag gaan fokken, en vraagt ​​en passant ook nog naar je woonomgeving, je beroep en je vrivoort Natuurlijk de karakters van de gezinsleden, want die moeten bij het beestje passen. Voor veel echtparen zwaardere eisen als die ze bij hun eerste ontmoeting aan elkaar gesteld hadden (vaak half beschonken de in het donker). Isso é para quem quer que seja, mais e mais ou menos, quer o seu lado e todos os seus filhotes mais próximos da Frieda 34 melhores melkkoe.

De ‘coronahonden’ en hun baasjes hadden het aanvankelijk prima voor elkaar. De eerste weken werd er thuis letterlijk om gevochten wie de lieveling mocht uitlaten. En logisch dat ze allemaal begrepen dat er wel aanpassingen nodig waren voor zo’n jonge pup, maar…na een paar nachten lang blaffen, kreunen en piepen era morgens da família niet uitgeslapen na escola na parede dekke werk terwijl pupje dan pas lag te ronken. En in de garage slapen foi para o filhote de cachorro ook geen optie want dan kwamen de buren met wallen onder hun ogen klagen.

Opvoeden konden ze zelf wel, want het was met de kinderen ook redelijk gelukt, niet wetende dat een jonge hond van een ander kaliber is. Quer dat de tafelpoot onderwerp z’n bijtgedrag werd en het nieuwe vloerkleed vol gele plekken zat, het bankstel vol haren zat of was het inmiddels de bankvulling die er uit puilde? Niemand wilde de schat kwijt, voor geen goud, al kostte hij dat inmiddels wel.

READ  Sportcourt: Já 1,2 milhão de pedidos de ingressos para a Copa | Esportes

Er zijn goede, professionele hondenoppassers, maar tijdens vakanties de onze kinderen mogen wij soms também gastouders para puberende 45 kg wegende schat optreden. Als hij ons ziet é hij al porta het gezelige dolle heen om daarna em volle gang de tuin in te gaan waar hij de beest gaat uithangen. Eerst een rondje over het grasveld – de pollen gras vliegen al door de lucht – zijn tweede rondje vlak langs mijn perkplantjes, en terwijl ik roep dat ie RUSTIG RUSTIG moet zijn, het lijtchmae lijtkt… ronde richting mijn mooie begonia’s roep ik nog BRAAF BRAAF- maar dat heeft helaas niks geholpen quer de laaste rionde bleek ook meteen de laatste keer dat ik mijn begonia’s in volle gloeire.hegeb geb Ook onze vijver é zijn speeltuin, em vooral bommetje maken é zijn favorito, alleen dat binnenskamers uitschudden….Ik snap nog steeds niet waarom we niet kwaad op hem kunnen worden.

Inmiddels é hij al alleen…het baasje van de ‘coronahond’ dat hem uitlaat, bij weer en wind op een gezellige uitgaansavond, want bij zijn vrouw heeft ie al een schouder losgetrokken, de metdruk met school de zijn en sport heeft ie al ruggelings door de berm gesleept toen het teefje een aantrekkelijke reu zag lopen aan de overkant… En ik begrijp dat het voor zo’n kind ook niet aantrekkelijk is om met zo’n dro zak jewte be on warme plastic word. Maar dat moet wel want die boa’s hebben er een neus voor.

Todas as palavras de hele familie soms hondsdol van het lieve dier, zo’n schat van 1.500 euro ga je natuurlijk niet afblaffen en als hij dan met zijn blije staart alles van de salontafel kwispelt hoor je het. BRAkerig panasje BRAg RAg

READ  Isaura Coget (15) voetbalt van KFC Poperinge tot Red Flames U16: “Eerste cap tegen Portugal”

Groeten uit de Greoenstraat

Peter

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info