CEO Waasland-Beveren reageert aangeslagen na incidenten tegen Lierse: “Veiligheid foi prioritair, niet de match” (Lier)

LEI OK. Vier op een rij para Lierse tegen W-Beveren, maar match kwartier stilgelegd na wangedrag van supporters

De Pro League veroordeelt de wantoestanden van vrijdagavond em Lier. “De daders verdienen de strengste straf”, zegt kersvers CEO Lorin Parys. “Wie zich schuldig maakt aan dit soort incidente de veiligheid en het voetbalplezier van toeschouwers in het gedrang brengen, verdient de strengste straf”, veroordeelde Parys nadrukkelijk de incidente no strijd de sionderpoid, veroordeelde Parys nadrukkelijk de incidente neste incidente.

Het kwaad foi toen echter al geschied. De bezoekende fans werden uit het niets met bommetjes bekogeld, nar meer door hooligans hooligans die hadden plaatsgenomen in de thuisvakken.

“Er stonden kinderen tussen”

Thomas Mathieu, de teamarts de Waasland-Beveren, vroeg meteen na het incidente aan de scheidsrechters om de wedstrijd stil the laten leggen. “Ik tinha gezien hoe verschillende apoiantes waren neergevallen door de impact van zware voetzoekers en vuurpijlen. Ik hebering bij het traumateam van het UZA en kon daarom de ernst van wat er gebeurd is goed inschatten. Dit foi heel gevaarlijk.”

“Ik heb in het verleden genoeg mensen gezien die vingers hebben verloren of protheses nodig hebben door zulke projectielen. Em het vak dat belaagd werd stonden gewone voetbalkijkers, waaronder kinderen. De gevolgen hadden dus nog erger kunnen zijn dan de gehoorschade waarvan nu sprake is. Zo’n luide knal kan trouwens permanente gehoorschade veroorzaken. Het is dus afwachten hoe het met die mensen zal evolueren”, aldus dokter Mathieu.

10 apoiadores bestuurlijk aangehouden

De wedstrijd werd na zo’n twintig minutes hervat, maar veel supporters van Waasland-Beveren hadden toen al besloten om huiswaarts, of touch op zijn minst naar de bussen, terug te keren.

READ  Red Flames ainda está em overdrive te gaan om weerloos Albanië no pakken em WK-voorronde | Chamas Vermelhas

De politie van Lier heeft ondertussen de volledige balans opgemaakt. “Tien torcedores morrem rel schopten werden bestuurlijk aangehouden om de situatie te ontmijnen. Het gaat om twee supporters van Lierse K. en acht Nederlanders, die schijnbaar special waren afgezakt naar om rel te schoppen. Ele é op dit moment niet duidelijk of de bestuurlijk aangehouden personen ook met de feiten met de bommetjes te maken hebben. Dat wordt de komende dagen verder onderzocht, onde meer aan de hand van camerabeelden”, zegt woordvoerster Magalie Derboven van de politie van Lier. Volgens onze informatie zouden de trokken Nederlanders supporters zijn van FC Utrecht, al wil de politie dat niet bevestigen.

15 gewonden

“In total zijn er 15 mensen gewond geraakt”, gaat woordvoerster Magalie Derboven verder. “Eén persoon werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen maar kon daarna wel terug naar huis. De andere mensen hadden última van het gehoor. Het zal waarschijnlijk pas binnen enkele dagen duidelijk worden hoe ernstig die schade is.”

“Het komt er nu op aan om zo snel mogelijk de dader te vinden. Também nós exigimos geïdentificeerd hebben, zal er een proces-verbaal opgemaakt worden para slagen en verwondingen en zal de strafrechter zich er verder moeten over uitspreken. Ook geldboetes en een stadionverbod behoren dan uiteraard tot de mogelijkheden. Nós betreuren dit voetbalgeweld ten zeerste en zullen dit in nauwe samenwerking met Lierse K. kort opvolgen”, aldus Derboven.

“Veiligheid foi prioritair, niet de match”

Antoine Gobin, CEO da Waasland-Beveren, reagiu com mais detalhes sobre o incidente de vrijdagavond. “Ik wens alle slachtoffers een spoedig herstel toe, want dit heef nieets met voetbal te maken. De spelers van beide ploegen wilden de match uitstellen. Não foi o momento de nog te spelen.

READ  Wanneer te veel geld hebben een probleem is: de chaotische transferperiode van recordbetaler Newcastle | Liga Premiada

“Helaas werd de beslissing boven ons hoofd genoman. Wij stonden conheceu o tapete tegen de muur. De veiligheid van de fans foi op dat moment de prioriteit, niet de wedstrijd. En de veiligheid kon op dat moment niet gegarandeerd worden. Nós moésten spelen. Ele é onaanvaardbaar dat de spelers gedwongen werden om de match te hervatten. O que temos de novo gespeeld hadden? Dan zouden wij gestraft worden terwijl we net slachtoffer zijn.”

“Andere mensen moesten hun veranwoordelijkheid nemen. Dit zou nooit een beslissing van de clubs mogen zijn. Ik heb intussen contact gehad met Lorin Parys (CEO van de Pro League, nvdr.) om minhas frustrações te uiten. Nós vimos een sterk signaal van da Pro League.”

Antonie Gobin. © Kris Van Exel

Lierse zoekt getuigen

Lierse K. kwam zaterdagnamiddag nog eens terug op incidenten. “Een laffe aanval conheceu material pirotécnico em een ​​bezoekersvak met kinderen kan nooit getolereerd worden. Nós zijn tegen alle vormen van nutteloos geweld”, veroordeelt geel-zwart het supportersgeweld.

Daarnaast richt de club zich ook tot mogelijke getuigen van de feiten. “De bevoegde instanties zijn momenteel al het bewijsmateriaal aan het verzamelen en analyseren. Omstaanders die niet zelf verklaringen afleggen kunnen mogelijk als medeplichtig beschouwd worden. Betrokken personen kunnen zich te allen tijden aangeven bij de lokale politiediensten. Todas as informações são obtidas através de palavras por gesto naar [email protected] Indien gewenst kan anonimiteit gegarandeerd worden”, melden de Pallieters.

Dat kan ook onze redactie via [email protected]

© BELGA

Protocolos Worden Herzien

“Een veilige voetbalbeleving in de stadions é voor de Pro League en haar clubes e no mínimo absoluto”, staat te lezen declaração em een ​​van de Pro League. “De Pro League werkt daarom op dit moment samen met de clubs, de overheid en de politiediensten een hele reeks maatregelen uit die bij het begin van het seizoen 22-23 van toepassing zullen zijn en die een veilige voetbalbevering zeenge zulen malen, wie deze in het gedrang overtreedt. Ondertussen zal Lierse SK haar veiligheidsprotocols herzien en overleggen met de lokale politie over mogelijke extra verbeteringen op het vlak van veiligheid.”

Waasland-Beveren já foi feito o casamento e o incidente “onder voorbehoud” heeft uitgespeeld. De Waaslanders wachten het wedstrijdverslag af en zullen dan beslissen de ze verdere stappen zullen ondernemen.

“We verwachten strenge straffen van de Pro League”, reagiu Antoine Gobin, de CEO da WB, na declaração da Pro League. “Ele é onaanvaardbaar dat de spelers door de match delegate werden gedwongen om de wedstrijd te hervatten. Dat terwijl ons volledige team bezorgd acabou com os fãs e nunca mais conheceu o hoofd bij de wedstrijd.”

LEI OK. Waasland-Beveren assiste ao incidente em Lier op wedstrijdverslag

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info