“Catastrofaal verlamd”: zo is Russische economie er écht aan toe na invoering westerse sancties | Oorlog Oekraïne na Rússia

De Russische economie é “catastrofaal verlamd” sinds de invoering van de westerse sancties en het vertek van meer e duizend internationale bedrijven als gevolg van de invasie van Oekraïne. Dat staat te lezen em een nieuw onderzoek van de universiteit van Yale.

Detalhamento de estudos acadêmicos publicados em publicações da Rede de Pesquisa em Ciências Sociais (SSRN) em mais de uma palavra nagekeken porta e outros capítulos. Ao ouvir o general Marc Thys, o número twee van Defensie in ons land, não há nenhum “erg interessante paper” como o primeiro dat de sancties werken, “ondanks de zorgvuldig opgebouwde goednieskowsshow”.


Citar

Economische projecties op based van de cijfers van het Kremlin zijn onrealistisch gunstig voor Rusland

De underzoekers

Volgens de onderzoekers verspreidt het Kremlin sinds de inval alleen positieve berichten over de Russische economie en veegt het ongunstige statistieken resoluut onde de mat. “Daardoor ontstond het idee dat het internationale front tegen Rusland verworden is tot een economische uitputtingsslag die zijn tol eist van het Westen, door de vermeende veerkracht en welvaart van de Russische economie”, stalezen er te “Isso não é justo. Economische projecties op based van de cijfers van het Kremlin zijn onrealistisch gunstig for Rusland.”

Databronnen

Hoe het dan wél echt gesteld é encontrado na economia russa, vijf pode invasiá-lo e voeren van de westerse sancties? Bijzonder slecht, volgens de databronnen van de onderzoekers.

© EPA

Zo é de strategische positie van Rusland Als Exporteur van Grondstoffen onherroepelijk verslechterd. “Het moet nu vanuit een zwakke positie het verlies van zijn belangrijkste markten counteren. Het land staat ook voor Grote uitdagingen nu het zijn focus naar Azië wil verplaatsen, met niet-vervangbare exportproducten zoals gas.”

Ok de Invoer russo é grotendeels ingere. “Rusland moet nu cruciale onde derdelen en technologie die het nodig heeft, aangeleverd zien te krijgen van aarzelende handelspartners. Dat leidt tot wijdverbreide bevoorradingstekorten in de binnenlandse economie”, volgens het rapport.

Notícias de fotos

© Foto Notícias

De produção binnenlandse é intussen volledig tot stilstand gekomen. “Poetin slaagt er niet in om bedrijven, producten en talenten die verloren gingen te vervangen, ondaks zijn waanideeën over zelfvoorziening en het vervangen van de import. Dat alles heeft geleid tot stijgende prijzen en angst bij consuminten.”

De duizend internationale bedrijven die al uit Rússia vertrokkenvertegenwoordigen volgens berekeningen van de onderzoekers zo’n 40% do produto bruto binnenlands het bruto (bb). “Daardoor zijn bijna alle buitenlandse investeringen van de afgelopen drie decennia verloren gegaan. Tegelijk é een ongeziene vlucht van kapitaal en bevolking ontstaan. Het gaat om een ​​massale exodus van de economische basis van het land.”

EPA

© EPA

Em een ​​reactie daarop zou Poetin zijn toevlucht zoeken tot “ingrijpende en duidelijk onhoudbare fiscale en monetaire maatregelen”. “Maar dat kan niet voorkomen dat er voor het eerst in jaren een tekort is op de overheidsbegroting en dat zijn buitenlandse reservations uitgeput zijn”, clique aqui. “Ondanks de hoge energieprijzen. financiën van het Kremlin zijn er veel, veel slechter aan toe dan palavra algemeen aangenomen.”


Citar

Zolang het Westen éen front blijft vormen in het handhaven en verhogen van de sanctiedruk, é para a Rússia geen weg terug uit de economische vergetelheid.

De underzoekers

Het maakt dat de binnenlandse financiële markten na Rússia dit jaar de slechtst presterende ter wereld zijn, ondanks strikte kapitaalcontroles. “Ze weerspiegelen de aanhoudende zwakke economie, encontrou een inkrimping van liquiditeit en krediet. Daarnaast é a Rússia afgesneden van de internationale financiële markten, waardoor de mogelijkheden om kapitaal aan te boren beperkt zijn.”

Ok de toekomst ziet er niet bijster goed uit, volgens de studie. “Zolang het Westen éen front blijft vormen in het handhaven en verhogen van de sanctiedruk, is er voor Rusland geen weg terug uit de economische vergetelheid”, besluiten de onderzoekers. “Wie beweert dat de Russische economie alweer opgeveerd is, spreekt de waarheid niet. Ze é aan het wankelen en het é niet het moment om op de rem te trappen.

Herbekijk ok: Erdogan laat Poetin onwennig wachten for camera’s

READ  Washington está se preparando para impor sanções duras à Rússia

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info