Carlsen doorbreekt stilzwijgen over schaakrel: ‘Ik speel niet tegen valsspelers’ | NU

Magnus Carlsen mandeg na een lange stilte zijn verhaal gedaan sobre een rel die de schaakwereld al weken in zijn greep houdt. De wereldkampioen trok zich meerdere malen terug omdat de Amerikaan Hans Niemann em zijn ogen een “valsspeler” is.

“Ik geloof dat Niemann meer heeft valsgespeeld dan hij publiekelijk heeft toegegeven”, schrijft Carlsen em uma versão mais recente Twitter. “Zijn spel é ongewoon en tijdens onze partij op of Sinquefield Cup deed hij iets waarvan ik denk dat slechts een handvol schakers dat kan doen. Die partij heeft mijn perspectief veranderd.”

“Nós moeten wat aan valsspelers doen”, vervolgt Carlsen. Ik speel niet tegen mensen die in het recente verleden hebben valsgespeeld.

De rel begon begon deze grande e bij de Sinquefield Cup no Amerikaanse St. Louis. Carlsen verloor verrassend genoeg van Niemann e trok zich vervolgens opgave van reden terug van het toernooi. “Als ik spreek, kom ik in grote problemen”, schreef hij nog wel in een cryptisch bericht op Twitter.

Bij de tweet voegde Carlsen e filmpje de José Mourinho. Daarmee verwees de nummer éen van de wereld naar een quote waarmee de Portugese voetbaltrainer ooit reageerde op discutabele beslissingen van de arbitrage.

A semana de Vorige pode ser encontrada de rel een nieuwe wending toen Carlsen Niemann opnieuw trof in een on-line partij en on zet opgaf. De partij duurde daardoor slechts dertien seconden. Na floop sprak Carlsen zich slechts em voorzichtige bewoordingen uit. De internacional schaakbond internationale FIDE bekritiseerde Carlsen para zijn rol in de rel.

Voor de appgebruikers: tik op de tweet om de razendsnelle opgave van Magnus Carlsen te bekijken.

Niemann spreekt van hetze

No schaakwereld gonsde het van de geruchten sobre o spel de Niemann no tweet de Carlsen começa deze maand. A teoria bizarra foi dat de Amerikaan tijdens zijn partij via een op afstand bestuurbaar anaal seksspeeltje seintjes door zou krijgen voor de beste zet.

READ  BEKIJK: Wendy Jans grijpt na snookerthriller naast titel en profstatuut | sinuca

Niemann sprak van een hetze. Hij zei bereid te zijn om naakt achter het schaakbord te gaan zitten om zijn onschuld te bewijzen. Carlsen kon het valsspelen van zijn oponente niet bewijzen, maar ‘s werelds grootste schaakwebsite Chess.com sloot Niemann wel uit van deelname.

De negentienjarige Niemann heeft de schijn tegen, omdat hij op twaalf- en zestienjarige leeftijd werd betrapt op valsspelen in online partijen. De Amerikaan, o enkele jaren em Nederland woonde, heeft dat ook toegegeven. Hij staat 49e op de wereldranglijst van de internationale schaakbond.

Carlsen é vijfvoudig wereldkampioen schaken. Enkele maanden geleden liet de Noor weten zijn wereldtitel volgend jaar niet te zullen verdedigen vanwege een gebrek aan motivatie. Sinds 2013 ganhou hij alle partijen om de wereldtitel.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info