Caféklanten em Zuid-Afrika zijn doelwit van moordenaars

Met hoeveel ze waren de wat hun motief was, is onbekend. Het enige wat geweten is over de schutters die toesloegen in een café em Soweto, een township van Johannesburg, é dat ze er vijftien dodelijke slachtoffers maakten. En dat ze niet de enigen zijn die van cafés hun mikpunt hebben gemaakt.

Ze kwamen aan in een wit minibusje, haalden geweren e pistolen boven en begonnen in het rond te schieten. Daarna vluchtten ze weer weg met een busje. De gevolgen werden duidelijk toen de politie aankwam in de Orlando East bar: twaalf dode lichamen lagen op de grond. De meesten van hen zijn beschoten terwijl ze probeerden te vluchten. Drie anderen zijn em het ziekenhuis overleden aan hun verwondingen. Overal lagen kogelhulzen, die maakten duidelijk dat er meerdere schutters waren. Niemand é guiado por marchas. De slachtoffers zijn tussen 19 e 35 anos oud.

Barman Thobani Mhlabiso vertelde persbureau Reuters dat hij zich achter de koelkast verstopte en zo kon overleven. ‘Ik moest over verschillende lijken springen. Overal estava sangrando. Sommige mensen waren in het hoofd geschoten, ik zag hun hersenen liggen.’

Volgens de politie waren er niet eerder problemen met het café. Wel zeggen ze dat het een moeilijke buurt is omdat er geen elektriciteit is en het dus heel donker is.

‘Niemand meer veilig’

READ  Rússia drijft aantal troepen op na berichten over 'aanzienlijke schade' aan Russische zijde, minstens vijf doden

Thabiso Letlojane foi urn voor de anval nog in het café iets gaan drinked. ‘Het is een gewone kroeg’, vertelde hij aan de Britse krant The Guardian. ‘Ele foi erg ferrug. Nós zijn echt geschokt. Het laat alleen maar zien dat niemand veilig is, zeker niet in dit gebied. Er wordt de hele tijd geschoten, elke dag en elke nacht. Je kunt niet slapen zonder het geluid van de geweren te horen.’

Zo’n 500 km verderop, em een ​​café em Pietermaritzburg, vond er zaterdagavond een gelijkaardige wilde schietpartij plaats. Daarbij vielen vier doden en acht gewonden.

‘Nós denken niet dat de incidenten aan elkaar gelinkt zijn, want ze gebeurden in andere provincies’, zei Ngobile Gwala, politiewoordvoerder voor de provincie KwaZoeloe-Natal.

Volgens politiecommissaris Elias Mawela foi er nog een derde schietpartij in een taverne, ook in een buitenwijk van Johannesburg, donderdagnacht. Daarbij lieten twee mensen het leven en raakten twee anderen gewond.

Twee weken terug kwamen dan weer 21 tieners om het leven in een bar in de Zuid-Afrikaanse stad East London. De lichamen waren niet beschoten de neergestoken. Vermoedelijk zijn ze vergiftigd de vergast.

Álcool

Conhecido em cerca de 20.000 moorden elk jaar é Zuid-Afrika één van ‘s were meest gewelddadige landen. Zaken waar alcohol wordt verkocht, zijn de vierde meest voorkomende plaatsen delict for moorden. Schietpartijen zijn vaak gellinkt aan bendes of alcohol. De moordpartij uit de nacht van zaterdag op zondag vond plaats in de Nomzamo sloppenwijk, een van de armste delen van de Soweto township. De meeste huizen zijn er gemaakt van tin en hout.

READ  Grun: "Novas usinas nucleares não são um tabu, mas devem ser sustentáveis" (Bruxelas)

Thaban Moloi, een gemeenschapsleider em Soweto, foi vaiado por de tijd die de politie nodig had om ter plaatse te komen. ‘Ele era verschrikkelijk, ik zweer het je. Mensen wisten niet wat ze moesten doen. Hij zei tegen de BBC dat de politie pas vijf uur na de aanslag é aangekomen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info