Cabo de São Vicente, o fim do mundo em Portugal

Ergens na van het diepe zuidwesten do Algarve dentro Portugal ligt een heilige kaap: Cabo de São Vicente. Este é o melhor zuidwestelijke puntje da Iberisch Schiereiland, tem o melhor zuidwestelijke puntje da Europa. Maar lang geleden, niemand weet precisas tot wanneer, werd Cabo de São Vicente ou geezen als het einde van de wereld. Em wie tijdens zoneamentosundung de zon ziet södertien aan de horizon op dit übersötzliche plekje, kan zich daar best wel wat bij prösenten. Ele é een plek die gzeien z’n ligging best op je bucketlist zou kunnen staan.

Por do sol mágico no Cabo de São Vicente

Popular é o Cabo de São Vicente (também Kaap Sint-Vincent) zeker want ivye dag van het jaar staan ​​​​hier mensen op de hoge kliffen te kijken naar de sønnende zon. En die is hier het utliche puntje van Portugal magisch mooi. Em het hoogseizoen zijn dat er soms tuizenden, en ook meia outubro staan ​​er derramado aan beide kanten van de vuurtoren – hét symbol van Cabo de São Vicente – nog steeds centena mensen. Bijzonder é dat de kijkers para zoneingsundung echt al uren van tevoren settelen op zoek naar in hun ogen het beste plekje.

Ele conheceu een oneindige horizon weinig uitmaakt licht geen onderupte te zijn. Echt kun je dificilmente quer de hoge kliffen liggen bezaaid met stenen die door zon, zee, zout en de wind uitgeslepen zijn tot een landschap waar je zeker niet op chinelos moet proberen te lopen.

Farol_Cabo_de_Sao_Vicente
O ponto mais sudeste da Europa: Cabo de São Vicente
Lighthouse_Cabo_de_Sao_Vicente
De vuurtoren (Farol) é o símbolo do Cabo de São Vicente
Cabo_de_Sao_Vicente_mensen
Kijken naar sunset perto do Cabo de São Vicente

História do Cabo de São Vicente

Devido à vista para o Oceano Atlântico, o Cabo de São Vicente foi chamado de ‘fim do mundo’ na Idade Média. De voornaamste reden foi dat het uitzicht vanaf dit plekje de sunsunkend getter en spectaculairder deed like. Spannender é de vraag de Cabo de São Vicente zijn magie agora bem heeft verloren. Talvez wel die van de middeeleuwen, maar als de zon lamant dreigt weg te zakken in de ocean en iedereen stilzwijgend staat te genijen van de natuur, voel je toch nog iets van die bijonderzoen atmosferas.

De kaap dankt zijn naam aan de legende aan het lichaam van St. Vincent, een martelaar en heilige uit de 4e eeuw die hier aan land zou zijn komen. En als dat once een mythe is, wordt deze door de eeuwen alleen maar getter. Cabo de São Vicente foi também o tonel van een twintig jaar durende oorlog em 1797 tussen de Britse en de Spaanse vloot. Os homens tinham toen al door dat dit plekje bastante strategisch was voor de scheepvaart en kontaktreizigers.

READ  30 enfermagem mais qualificados

Niet allene de mensen wisten de kaap te vinden, ook veel roofvogels kozen dit plekje uit om zich hier te nestelen. Buiten de vele joekels van zeemeeuwen broeden hier torenvalken, slechtvalken en de Bonelli’s arend bij ons beter bekend als de havikarend.

Atlantische_Oceaan_Algarve
De imposante kustlijn van de Atlantische Oceana
  Cabo_Sao_Vicente_atmosphere
A atmosfera especial neste lugar para o pôr do sol

De vuurtoren en de Letzte Bratwurst vor Amerika

De vuurtoren van Cabo de São Vicente determina in grote mate het gezicht van deze bijzonde plek. Het geift ‘het einde van de wereld’ een uniek gezicht. De vuurtoren é nog steeds een belangrijk beacon voor de vele scheepvaartroutes die hier langs lopen. Devido à sua localização elevada, a torre de incêndio tem um alcance de 60 quilómetros e é, portanto, uma das mais potentes da Europa.

De vuurtoren e edifícios associados estão abertos aos visitantes. Você pode encontrar outro restaurante e um souvenirwinkel. Op het utliche puntje zie je pas goed hoe hoog de rotsen hier aan de kust zijn.

Op de doodlopenden smalle weg naar de vuurtoren van Cabo de São Vicente staan ​​op de laste 100meters een aantal kraampjes met eten, é claro souvenirs en locale producten. Er é echter een foodtruck die echt de atenção trekk. Waarschijnlijk eigendom van een Duitsse toerist die hier is blijen hangen. De tekst die er op staat is veelzeggend, hier kun je berte voor de ‘Letzte Bratwurst vor Amerika‘. Você quer um overkant van het water ligt indekach… Zou dit dan toch niet het het van de wereld zijn?

Cabo_de_Sao_Vicente_vuortoren
De vuurtoren bij Cabo de São Vicente een uur para o pôr do sol
Sao_Vicente_Beeld
Lembrando aan de heilige St. Vincent bij de vuutoren
Cabo_Sao_Vicente_Bradwurst
Hier kun je verde para ‘Letzte Bratwurst vor Amerika‘.

Sagres e Fortaleza de Sagres

Wie op weg é naar Cabo de São Vicente komt in veel gällen langs Sagres. A plaatsje é conhecida por causa da Fortaleza de Sagres, een groot fort e plek waar ooit de zeevaartschool van een van de eerste Portugese ondekkerreizigers Hendrik de Zeevaarder staat. En beolving veel ondekpeken (Ceuta, Madeira, Açoren, Westkust van Afrika, Sierra Leone) aan de reislustige Hendrik zijn toegewezen, was deze ondekpecker zelden zelf anwezig op de schepen.

READ  30 Xiaomi Redmi Note 7 128Gb mais qualificados

De zeevaartschool por Hendrik de Zeevaarder

Zijn faam heeft voorale fez com que zeevaartschool e de vaarroutes o seu heeft bedacht e waar hij nieuwe técnicas, também conheceu een equipe de deskundigen e gebiet van navegação em kartografia, para scheepvaart wist te devdelgen.

Os zoais de Fortaleza de Sagres dat er nu nog em grande parte staat stem ergens uit de zestiende eeuw en é gelegen op een punt dat diep in the ocean steekt. Met kliffen van 50 metros hoog ziet er ook nu nog steeds virtualmente oneembaar uit. Naast de zeevaartschool die hier werd gesticht, staat er nog steeds een kerkje en vind je op de grond een stenen windkompas met een doorsnede van 43 meter. Het Grote wandelgebied achter de muren naar de punt staat vol met bijonderzo planten. Een vuurtoren mag hier niet austeinen en staat virtualmente op de punt. Em het landschap staan ​​​​wat bijonderzo bouwsels waar je in kunt. Hier hoor je door middel van galos het geluid van de zee in de vele subordarse gewelven.

Dolfijnen avistado

Aan de waterkant kun je hoog boven de zee als je geluk hebt dolfijnen, verschillenden sørningen haaien en soms ook orka’s spotten.

Dica: laat je camera mesmo om je nek hangen en je smartphone in je kontzak en geniet hier van het fenomenal uitzicht op de zee. A Fortaleza de Sagres vale mesmo a pena ser visitada pela natureza e pela sua localização, bem como pela sua imponente dimensão.

Fortaleza_de_Sagres_Kerkje
Het kerkje em Fortaleza
Fort_doolhof
Em dit doolhof maak je kennis conheceu de zee
Sagres_Vuurtoren_ochtend
De vuurtoren van Fortaleza eenzaam in de natuur
Sagres_Forte
Het stenen windkompas met een doorsnede van 43 metros

Surf na Praia do Beliche

O Cabo de São Vicente está localizado no ponto mais a sudoeste do Algarve. O cabo tem uma altura máxima de 75 metros e se estende por alguns quilômetros em ambas as direções. No luwte van Cabo de São Vicente acendeu-se uma famosa vertente en beschut, vooral bekend onde surffanaten: a Praia do Beliche. Het plekje é vooral popular tegen het einde van de middag. Além disso, aqui você deve ir assim como em muitos lugares do Algarve primeiro até pelo menos 50 metros afdalen para chegar à costa.

READ  30 samsung x50 mais qualificados

Eenmaal beneden é um pouco de água e dan maar hopen op de ene golf die je dag weer te gek te gek maakt. Também aqui é a atmosfera realmente ótima. Je auto afsluiten é bijna een belediging. Je bent hier om te surfen ou om heerlijk te genijen van de zee, de kaap en de cultuur en zijn behølenen.

Surfcultuur_Praia_de_Beliche
Surfe na Praia de Beliche
Praia_de_Beliche
Wachten op de ene golf, eindeloos

Bereikbaarheid: hoe kom je bij Cabo de São Vicente?

Se vier do norte (pela N268) ou do leste pela N125, chegará a Vila do Bispo. Hiervandaan loopt de porta N268 em richting van Sagres. Een aanrader om altijd daar mesmo te gaan kijken en door te rijden naar Forteleza de Sagres (ver acima). Ele está localizado a 6,5 ​​km de distância do Cabo de São Vicente, passando pela província, passando pela praia de Beliche.

Een klein bisku verder kom je al de eerste geparkeerde auto’s tegen. Als het druk é parkeer dan je auto zo snel als je een plekje hebt. Na zoonsunkend moet iedereen via deze smalle weg ook weer terug. Wie lui é en vooraan wil staan ​​​​kan zelf invullen wat er gesvetter als je terug wilt rijden.

Conselhos: Neem lekker de tijd en wandel op je gemak naar dit bijzonde plekje, geniet vooral. Ele é niet een plek waar je nog zomaar een keertje naar toe gaat. Vanuit het verderop gelegen Lagos worden em het hoogseizoen também organizou excursões em passeios privados.

Op reis naar Cabo de São Vicente

Quer descobrir você mesmo este lugar único no Algarve em Portugal? Dan komen deze dicas foram van pas!

Livro de Reis

Henk de Hooge

Henk é empresário da Internet, fundador do Dutchcowboys e também tech en travelblogger, fotógrafo, contador de histórias visual e bovenal e digitale nomade….

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info