Cabinepersoneel Ryanair dreigt conheceu staking

De christelijke vakbond ACV Puls heeft een stakingsaanzegging ingediend bij Ryanair, omdat de luchtvaartmaatschappij de ‘rechten van zijn werknemers blijft schenden’. ‘Zelfs voor water moeten ze betalen.’

Exatamente não há nada da Ryanair para a primeira vez que a Bélgica arbeidsrecht para ons land gesteerd personeel heeft erkend, esquerda de Ierse luchtvaartmaatschappij het nog steeds niet na. Não há nenhum staat het loonsysteem nog niet op punt, e também não há steeds geen Belgische loonfiches, zegt Hans Elsen van de christelijke vakbond ACV Puls. ‘Dat brengt dagelijks problemen mee in geval van werkloosheid, ziekte of zwangerschapsverlof.’ En terwijl Ryanair een Minimumloon moet betalen, doet het dat niet op maandelijkse based, klinkt het.

Ook de werkomstandigheden zijn onaanvaardbaar, zegt Elsen. ‘Zo beschouwt Ryanair een medische controle niet als arbeidstijd, en worden die kosten afgehouden van het loon. Wie keer ziek é, moet op functioneringsgesprek, en het cabinpersoneel moet ook betalen voor water, zoals een klant op een vliegtuig. Terwijl de bemanning daar volgens de Belgische wetgeving recht op heeft.

Geen loon indexação

Ook het arbeidsauditoraat van Henegouwen verzamelde al tientallen klachten in het dossier tegen Ryanair, dat drie jaar geleden werd opgestart. Het gaat om talloze overtredingen van de Belgische arbeidswetgeving, zoals het werken met schijnzelfstandigen, het halftijds inschrijven van werknemers die voltijds aan de slag zijn, en de weigering om saudita, lone arbe verk verigar verigar.

Ceo Ryanair oggeroepen em strafonderzoek

De vakbonden na Ryanair sloten em 2019 para os mais antigos sinds de komst van de Ierse luchtvaartmaatschappij een collectieve arbeidsovereenkomst af, maar die is vorige week vervallen. Onderhandelingen sobre een nieuwe cao zijn gestrand.

READ  O ex-detetive português não acredita na culpa do principal suspeito alemão no caso Madeleine McCann no exterior

Volgens de bonden wil Ryanair de productiviteit verder opdrijven, omdat het de lonen heeft moeten indexeren. Maar dat é een ‘não vá’ voor de vakbonden, zegt Elsen. ‘Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf een inlevering geëist van het personeel. Vandaag draait de sector op volle toeren, maar verstopt het bedrijf zich achter de crisis in Oekraïne en de stijgende energieprijzen om geen tegemoetkomingen te doen aan de werknemers. Terwijl het leven ook voor hen duurder wordt.’

Omdat Ryanair volgens ACV Puls niet meer aan tafel wil komen, en meerdere beiddelingspogingen zijn gestrand, zegt de christelijke vakbond ‘geen andere keuze’ te hebben dan vanaf mandag zepagg rende rentakingsa. ‘Als Ryanair het niet over een andere boeg gooit, zullen de Belgische werknemers zeer binnenkort het werk neerleggen’, klinkt het. Ook in Frankrijk dreigt het gabinetepersoneel met een staking, waardoor duizenden reizigers hun plannen voor de paasvakantie mogelijk in het water zien vallen.

Ryanair reagende nog niet op onze vraag om commentaar.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info