Britse kandidaat-premiers voeren bits eerste debate: ‘Onze kinderen en kleinkinderen zullen rekening betalen’

De Conservatieve Partij tinha hen op het hart gedrukt om ‘het merk’ niet te beschadigen, maar Liz Truss e Rishi Sunak leken al snel te vergeten dat ze eigenlijk partijgenoten zijn. Este é o primeiro episódio de televisão de twee kandidaat-opvolgers de Boris Johnson verliep maandagavond bij momenten bits.

Em seu último debate, Liz Truss e Rishi Sunak, organizador da porta da BBC, confrontou o twee sobre o plano da economia britânica. Sunak, een van de eerste regeringsfunctionarissen die opstapten om Johnson naar de uitgang te dwingen, heeft als minister van Financiën de belastingen tot op het hoogste niveau in zeventig jaar gebracht. Hij wil focussen op een begrotingsevenwicht en zou de staatsschuld zo snel mogelijk willen afbetalen. Truss, die op post bleef als buitenlandminister, wil de belastingen juist onmiddellijk verlagen om de economie een boost te geven. Ze zei dat ze dan binnen drie jaar zou beginnen conheceu het terugbetalen van de schulden.

‘Dat is gewoon niet waar’, réplica de Sunak. Hij beschuldigde Truss ervan een ‘corrida do açúcar op korte termijn’ te willen, die gevolgd zou worden door een crash, met hogere inflatie en interesten. ‘Je beloofde bijna 40 miljard lagoa aan ongefinancierde belastingverlagingen, 40 miljard lagoa meer leningen.’ Ze zou die op ‘de kredietkaart van het land’ zetten en de rekeningen dooreven aan ‘onze kinderen en kleinkinderen’. ‘Ik denk niet dat het juist is, ik denk niet dat het veranwoordelijk is en het is zeker niet Conservatief.’ Truss zou ‘duizenden ponderen aan hypotheken toevoegen en miljoenen mensen in miserie storten’.

READ  Kremlin vindt uitspraak van presidente Joe Biden sobre "genocídio em Oekraïne" onaanvaardbaar


Foto: via REUTERS

Truss zei dat Sunak angst zaait en spreekt van ‘project Fear’, e een term die het Leave-kamp werd gebruikt tijdens of Brexit-campagne. Sunak wees er fijntjes op dat Truss aanvankelijk een Restante foi. Ook Truss zei dat haar tegenstrever het land in een recessie zal storten. ‘De economie doen crashen om een ​​schuld sneller af te betalen is een enorme fout’, die door iedereen in heel het VK gevoeld zou worden. Ze zou niet aarzelen om in te gaan tegen de ‘orthodoxie’ van Financiën en wees erop dat geen enkele andere grote economie momenteel de belastingen verhoogt.

Nauwere banden conheceu a China

Ook over China gingen de twee kandidaten in de clinch. Sunak tinha de dag voordien te kennen gigeven dat hij een harde lijn wil voeren tegen China, maar Truss wees erop dat Financiën vorige maand nog pleitte voor nauwere economische banden. Sunak haalde aan dat Truss eens sprak sobre een ‘gouden tijd’ tussen China e het Verenigd Koninkrijk. ‘Ik denk dat dat bijna een decennium geleden was’, antwoordde Truss gepikeerd.

Waar beiden het wel over eens waren: dat Boris Johnson geen rol zou hebben in hun regering. Johnson teve al gehint dat hij graag een politieke comeback zou feito en zelfs als leider van de Conservatieven naar de volgende verkiezingen wil trekken. ‘Ik ben zeker dat hij vocaal zal zijn, maar hij zal geen deel uitmaken van de regering’, aldus Truss. Ze zei zelfs sterk te vermoeden dat hij geen toekomstige rol zou willen in de regering. “Hij heeft een welverdiende pauze nodig.” Sunak strooide net als Truss nog wel wat lof sobre Johnson, maar benadrukte: ‘Genoeg é genoeg’. ‘Ik dat dat alle dingen die op het vlak van gedrag gebeurden niet juist waren. En we hadden duidelijk verschillende opvattingen op het vlak van economie.’

Rishi Sunak e Liz Truss atacam o premierschap dos britânicos

Sunak, o achterop ligt in de polls, onderbrak Truss herhaaldelijk tijdens het debate of praatte over haar heen. Hij werd door een woordvoerder van Truss achteraf beschuldigd van ‘mansplainen’ (op een neerbuigende, bevoogdende manier uitleggen aan een vrouw, red.). ‘Rishi Sunak heeft vanavond bewezen dat hij niet geschikt is voor de functie. Zijn agressieve mansplaining en schreeuwerige privéschoolgedrag is wanhopig, ongepast en een geschenk voor Labour.’

Snob conheceu maatpak

O debate teve o ministro van Cultuur, Media e Sport Nadine Dorries Sunak e todos nós também esnobes com um maatpak van 3.500 pond e Prada-schoenen van 450 pond, terwijl Truss oorringen van zo’n 4,5 pond no draagt ​​de Claire. Gevraagd daarnaar tijdens het debat, zei Truss: ‘Ik heb geen problemen met hoe duur andermans kleren zijn. Ik vind eigenlijk dat Richi een heel goed geklede man is. Ik ben een grote bewunderaar van zijn stijl. Ik ga hem geen modeadvies geven.’

Nas pesquisas, o debate sobre een kleine meerderheid van de kijkers dat Sunak het meest overtuigde, maar bij Conservatieven – die een opvolger for Johnson moeten kiezen – kwam Truss als duidelijke winnaar naar voren. Sunak bleek het vooral goed te doen bij Labour-kiezers, niet zijn doelpubliek. Volgens oppositiepartij Labor waren beide kandidaten erin geslaagd om tijdens het debate het voorbije werk van de Conservatieve regering af te kraken.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info