Brilho! De bacterie left, want hij is aan het trommelen

Kun je én enkele bacterie horen? Een bacterie op een laagje grafeen laat met zijn beweging het grafeen trillen als een trommelvel. Die trilling kun je opvangen e omzetten in geluid, ontdekten onderzoekers van de TU Delft. Op die manier é um vasto número de bactérias remanescentes de niet. Deze nieuwe techniek kan leiden tot een veel snellere procedure om bacteriën te testen op antibioticaresistentie, semana schrijven ze deze dentro Natureza Nanotecnologia.

Grafeen é een bijzondere stof. Het bestaat uit een enkele laag koolstophatomen, gerangschikt in een galo. Het material is sterk, maar gevoelig voor krachten in de omgeving. De onderzoekers vroegen zich af de het zo gevoelig was dat het zou reageren op de beweging van én micro-organisme, een E. coli-bactéria em dit geval. Om daarachter te komen, spanden ze een laagje grafeen over een holte, também een ​​trommelvel over een klankkast, en legden de bacterie erop. Encontrado behulp van laserlicht werd de open neergaande beweging van het grafeen gemeten, een beweging van gemiddeld 20 nanômetros e no máximo 60 nanômetros. Isso é duidelijk meer dan wanneer er geen bacterie op ligt, zagen de onderzoekers. De metingen werden vervolgens omgezet in geluid, dat (versterkt) afgespeeld klinkt als een afwisselend hard en zachter wordende ruis.

Flagellen fungeren als trommelstokken

Farbod Alijani TU Delft

„Ele era gaaf om naar dat geluid te luisteren. Também de bacterie zegt: hoor, ik leef!”, zegt Farbod Alijani, universitair hoofddocent bij de afdeling precisão e engenharia de microssistemas aan de TU Delft em leider van het onderzoek. „Nós vroegen ons wel meteen af ​​wat die trilling dan veroorzaakt. Testes com verschillende stammen lieten dat bacteriën die flagellen hebben, een soort staartjes waarmee ze zich kunnen voortbewegen, hard geluid made. „Flagellen spelen een grote rol, ze fungeren als trommelstokken.” Al moet er meer meespelen, want ook bacteriën die ze niet hebben waren hoorbaar. „Niet zo hard, maar nog steeds te detecteren. Het enginee daarachter zijn we nog aan het onderzoeken”, zegt Alijani.

READ  Novos detalhes Samsung Galaxy A53 5G na rua

De supergevoelige grafeentrommels zijn niet leuk voor Mechanical-geïnteresseerden, de onderzoekers menen dat hiermee veel sneller dan nu het geval is a vast world of een antibiótico aanslaat bijgest een bepaalde bacter Nu neemt zo’n test zo een paar dagen in beslag. De bacterie moet op kweek gezet worden tot er genoeg bacteriën zijn om daarop de werkzaamheid van een antibiótico te testen. Als de bacterie-groei afneemt, é pas duidelijk de het aanslaat. „Omdat we nu al van én bacterie kunnen meten of hij beweegt of niet, oftewel of hij left of dood is, is kweken niet meer nodig en kan al binnen een paar uur duidelijk zijn of eent antibioticum Alijarkt werkt of nie.

Situação de Levensbedreigende

„Het is fraai onderzoek”, zegt Wiep Klaas Smits, hoofd van de onderzoeksgroep experimentale bacteriologie van het LUMC. “Deze techniek é hier nog nooit voor ingezet.” Dat de techniek snel resultaat geeft en weinig bacteriën nodig heeft, zijn grote voordelen, vindt hij. „Dat is vooral belangrijk als je te maken hebt met bacteriën die langzaam groeien, zoals de bacterie die tuberculose veroorzaakt, of als je een levensbedreigende situatie hebt waarvoor een antibiótica de oplossing is.” Nu wordt er zeker in zulke gevallen regelmatig voor gekozen om in afwachting van de kweekresultaten alvast met een antibiótico te starten.

De onderzoekers zijn een bedrijf begonnen om hun instrumento de diagnóstico naar de kliniek te brengen. Maar die weg é nog lang. „Het onderzoek is niet uitgevoerd met een bacterie waarvoor dit system bijzonder relevante zou zijn en het laat een beetje in het midden hoe goed te detecteren is in hoeverre een antibiótico aanslaat bijeen bacterie zonder zonder flagellen”,

READ  O Xbox compartilha informações sobre os exclusivos do Xbox da Obsidian Entertainment and Compulsion

Veel bacteriën hebben wel flagellen, maar de tuberculosebacterie bijvoorbeeld niet. „Bovendien, het onderzoek é uitgevoerd met een reine kweek, onde gecontroleerde condities. Patiëntmateriaal, zoals speeksel, sangue de urina, é veel minder gedefinieerd.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info