Brazilianans lid van oppositiepartij geëxecuteerd: vrees voor gewelddadige verkiezingen | Buytenland

Een anhannger van huidig ​​​​o presidente brasileiro Jair Bolsonaro subiu een partijfunctionaris van de linkse oppositiepartij vermoord. Door deze moord wordt er gevreesd dat er een gewelddadige campagne aankomt richting de verkiezingen em outubro.


NDBG


Última atualização:
09:07


Bron:
ABC noticias

De politie combina com Jorge José da Rocha zaterdagavond onuitgenodigd opdook op het verjaardagsfeestje van Marcelo Arruda, een lokale functionaris van de Arbeiderspartij. Getuigen melden dat Da Rocha, Arruda neerschoot nadat hij schreeuwend steun betuigde voor Bolsonaro.

Arruda, um fervoroso fervoroso defensor dos presidentes de linkse kandida em Luiz Inácio da Silva, não teve medo de ser mais forte em verwondde daarmee zijn aanvaller. Die ligt nu in een ziekenhuis, melden de autoriten.

Chapéu Politieke

Het incidente schokte veel Brazilianen. Daarnaast fez politici zich zorgen sobre um toename van geweld door aanhangers van zowel Bolsonaro também de linkse da Silva, die nu voor staat in de opiniepeilingen. Bolsonaro zelf werd tijdens de presidentsverkiezing van 2018 bijna gedood door een huurmoordenaar.

De voorzitter van de Braziliaanse Senaat, Rodrigo Pacheco, zei dat de moord “een pure uiting was van grote politieke haat en intolerantie”. Hij drong er bij Bolsonaro en da Silva op aan om hun aanhangers te kalmeren.

Da Silva zei no Twitter dat Brazilië “weer normal moet worden” em gaf Bolsonaro anti-linkse retoriek de schuld van het incidente. Bolsonaro zei dat hij tegen elke daad van geweld is, hoewel hij niet ing op de vermeende betrokkenheid van zijn aanhanger bij de moord op Arruda. Hij heeft herhaaldelijk links ervan beschuldigd politiek geweld aan te wakkeren.

READ  Ziekenhuis brengt pasgeboren baby's onder em schuilkelder

Nieuwe normal

Carlos Melo, hoogleraar politieke wetenschappen aan de Insper-universiteit in Sao Paulo, zei dat de moord op Arruda ook een kans heeft om de politieke felheid af te koelen en het politieke gewelte gewelte de wuken kop normal zou kunnen worden in de huidige presidentiële campagne.

“Dit geweld in de Braziliaanse politiek is niet op zaterdag begonnen. O ônibus de Da Silva foi escolhido em 2018, Bolsonaro foi dat jaar neergestoken en andere kleinere incidenten bleven sindsdien plaatsvinden”, zei Melo aan ABC News.

Aanhanger Bolsonaro schiet lid (50) van linkse partij neer © CNN

Vrienden dragen de Kist de Marcelo Arruda.  Zijn dood doet vrezen para meer politiek geweld.

Vrienden dragen de Kist de Marcelo Arruda. Zijn dood doet vrezen para meer politiek geweld. © AP

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info