Brasserie Oosterstaketsel em Blankenberge staat al jaar te koop: “Je moet hier echt je hart aan verliezen”

Francis De Vleminck e Ann Warrinnier zetten na drieëndertig jaar hun bekende brasserie Oosterstaketsel in the etalage, en wel met spijt in het hart. “Het is een voorrecht om dag in dag uit op zo’n prachtlocatie te mogen werken.”

Você sabe como é o Oosterstaketsel niet van de befaamde vissoep? Francis De Vleminck (57) nam de brasserie em 1989 sobre van de familie Anciaux. “Ik deed destijds een vakantiejob in de Moby Dick, een jazzcafé in De Smet de Naeyerlaan. Paula Anciaux não tinha Oosterstaketsel van haar vader, die er nog vóór de oorlog mee begonnen was. Ze baatte in Blankenberge drie horecazaken uit en haar kinderen zagen het niet zitten om ‘t Oosterstaketsel over te nemen”, vertelt hij.

Zelfs em 1890 foi er volgens De Vleminck al sprake van een horecagelegenheid op deze locatie. “Ele era zo’n beetje een coloque m’as-tu vu: het chic volk van het toen zo mondaine Blankenberge kwam hier graag flaneren op de promenade, en er was ook zo’n spiegeltent waar men in de fins de semana de beentjes kwam uitzwaaien”, vertelt Francis conheceu de glimlach. Hij is trots op de locatie waar hij al vijfendertig jaar achter het fornuis staat.

Uniek uitzicht

“Klanten staan ​​​​zich hier altijd te verwonderen om het uitzicht, de eerste keer dat ze hier komen. Het is ook uniek, zo’n staketsel met horecazaak: van hier tot Zuid-Portugal vind je niemand zoals wij. Maar het vraagt ​​​​wel een andere abordagem om je zaak uit te baten. Je moet de zee een beetje kennen.”

READ  "Não pagamos à operadora de rede se substituirmos nossas lâmpadas por LEDs, certo?"

“Onze brasserie is zoals een boot die nooit vertrekt”, vat Ann Warrinnier (57) het gevoel samen. “Zo’n staketsel beweegt op de golven en de voortdurende blotstelling aan de elementen vraagt ​​​​ook veel meer onderhoud. Eigenlijk moet je evenveel voeling hebben met de zee, als liefde voor de horeca. Je moet hier echt je hart aan verliezen.” “Zeehondjes, bruinvissen, alle soorten zeevogels: je staat hier middenin een natuurreservaat”, glimlacht Francis.

“En ook de afwisseling van bezoekers é leuk. O momento dat de beachbars er bijgekomen zijn, speelde dat in ons nadeel: je moest niet zo ver meer loopen voor een pintje met zicht op zee. Maar het toerisme is ook geëvolueerd, de kustbeleving is nu veel minder seizoensgebonden. Toen ik hier drieëndertig jaar geleden begon, sprak dat mij enorm aan: zes maanden keihard werken, om daarna zes maanden te reizen.”

Volledig uitgebrand

Em 2006, sloeg het noodlot toe: door een blikseminslag brandde de zaak volledig uit. “Pass twee jaar depois, in de zomer van 2008, zijn weer opengegaan. Nós ouvimos toen corona kwam dus al wat het is om twee jaar gesloten te zijn”, zegt Ann.

Na drieëndertig jaar vinden Ann en Francis het mooi geweest. De zaak staat ondertussen al een jaar te koop. “De gezondheid heeft ook meegespeeld bij die beslissing: veertien à zestien uur per dag rechtstaan, dat ga je na verloop van tijd wel voelen. En je hebt op den duur ook geen familiaal leven meer als je in de horeca werkt. Maar we zijn niet gepresseerd; dit é een zaak die je niet zomaar overlaat. Er moet echt een ‘klik’ zijn.”

READ  Maior empresa de energia solar da Europa abraça projetos de hidrogênio verde em Portugal

Informações: 0476 66 49 98

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info