Bouwstenen voor ontstaan ​​​​van leven gevonden em asteroïde

De japonês ruim, onde Hayabusa2 heeft meer dan twintig soorten aminozuren, de bouwstenen van leven op arde, gevonden in een asteroide. Dat maakte het Japanse ministerie van Onderwijs bekend en bericht onder meer de Japão Times.

Voor het eerst zijn er aminozuren in een asteróide ntrekt. Dat blijkt uit analisa van stalen die de Japanse ruimtesonde Hayabusa2 naarde aarde bracht.

Em 2014 verliet ruimtesonde de aarde. Na drie jaar en 3,2 miljard kilometer door de ruimte te reizen bereikte hij em 2018 zijn stationaire positie boven de asteroïde Ryuguna, die in een elliptische baan rond de zon vliegt. Jaar daarop landde Hayabusa2 twee keer op de asteroïde en verzamelde hij de allereerste monsters van de ondergrond van een asteroïde.

Eerdere analisa van de monsters hadden al de aanwezigheid van water en organisch material aangetoond, maar nu zijn dus ook aminozuren ontdekt.

Evolução de RNA

Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven. Ze helpen bij de vorming van eiwitten, fungeren als neurotransmitters in hersenen e zijn essentieel in all het level op aarde. Het wetenschappelijk tijdschrift Natureza Publice em mim een ​​onderzoek waaruit blijkt dat aminozuren een crucial rol hebben gespeeld bij de evolução de RNA, de eerste zichzelf replicar molécula.

Wetenschappers weten niet hoe die aminozuren op aarde terecht zijn gekomen. Sommige theorieën gaan ervan uit dat ze uit de ruimte komen, via asteroïden zoals Ryuguna. Dat lijkt nu tenminste mogelijk.

Aminozuren

“Het bewijs van het melhor van aminozuren in de onderlaag van asteroïden verhoogt de waarschijnlijkheid dat de stoffen vanuit de ruimte op aarde terecht zijn gekomen”, disse Kensei Kobayashi, emérito da Universidade Nacional hoobiolo Notícias Kyodo.

Een asteroïde die op aarde valt, heet een meteoriet. Eerder werden al aminozuren op meteorieten gevonden, maar daarvan wist men niet of die aminozuren er al in de ruimte opzaten.

READ  NASA tont 'selfie' na primeira vez do Telescópio Espacial James Webb - IT Pro - .Geeks

De meest gangbare theorie blijft echter dat de aminozuren die tot leven op aarde hebben geleid, zich ook op aarde hebben gevormd.

(mah)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info