Bouchez wil geen nieuwe gascentrales: “Gas verhoogt afhankelijkheid van Rusland” | Binnenland

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verzet zich tegen de bouw van nieuwe gascentrales om de energiebevoorrading te verzekeren. “Gas is slecht voor de planet en verhoogt de afhankelijkheid van Rusland”, zei hij vandaag in Villa Politica op Eén.

De federale regering zit morgen samen over de kernuitstap, met de bedoeling om de knoop nu echt definitief door te hakken. Eind jaar leek het er nog op dat alle kerncentrales tegen eind 2025 zouden sluiten, maar daar heeft de oorlog in Oekraïne anders over beslist. Ook Groen, partij van minister van Energie Tinne Van der Straeten, lijkt nu open the staan ​​voor een levensduurverlenging van de twee jongste reactoren, al zou er dan nog altijd vervang capacityeit in the vorm van gascentrales nodig.

Nog meer kerncentrales

Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR die zich al van for Russische invasie in Oekraïne tegen de volledige kernuitstap verzet, gaat dat niet ver genoeg en moet de regering nogral open me of bl O argumento dat dat niet veilig zou zijn, veegt hij van tafel: de minister heeft het gewoon nooit laten onderzoeken, zei hij in Villa Politica. “Er é geen enkel rapport, nós hebben alleen de mening van der Straeten en (Groen-voorzitster, vermelho.) Almaci.”

Bouchez verzet zich ook tegen de bouw van nieuwe gascentrales en verwijst daarvoor naar een rapport van de federale energieregulator CREG. Die “waarschuwt voor gascentrales, maar we zouden er toch bij bouwen?”, klonk het. “Lijkt erop dat de minister van Energie meer tijd spendeert in het creëren van problemen and in het zoeken naar oplossingen for bevoorradingszekerheid.”

READ  Banco Central Europeu luta com inflação, juros e apoio

De federale ministerraad komt morgenvoormiddag samen, daarna volgt een vergadering van het kernkabinet. Bouchez vai regering “dez últimos no loop no fim de semana” para een akkoord komt, dat “redelijk en verantwoord” é. “Homens moet stoppen met de onzin.”

Reactie Almaci

Groen-voorzitster Almaci reageert scherp op de sortie van Bouchez. “Klasse is niet te koop”, tuitou ze. “En blijkbaar is ok het geheugen erg kort bij de MR. Haar premier en minister (Charles Michel e Marie Christine Marghem, red.) dat onder leiding van Groen op.”


Groen wil 8 miljard in drie jaar vrijmaken voor energietransitie: “Geen oplossing op korte termijn” (+)

Niemand gelooft nog dat jongste kerncentrales sluiten: “Poetin heeft in onze plaats over kernuitstap beslist” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info