Bondscoach moet op zoek naar vervanger para Tiesj Benoot: “We zullen hem enorm missen” | wielrennen

Sven Vanthourenhout heeft al fijnere maandagen beleefd. O bondscoach mais tem de afzegging de Yves Lampaert para as portas EK em volgde pas echt een bittere pil door het nieuws over de zware val van Tiesj Benoot.

Tiesj Benoot teve op het WK na Australiaë een sleutelrol in de Belgische ploeg moeten vertolken. Também rechterhand van Wout van Aert, mas também verlengstuk van de bondscoach no pelotão.

Sven Vanthourenhout gaat dus allerminst lichtzinnig om met de val van Benoot, die dit seizoen niet meer zal kunnen koersen.

“Ik heb hem gisterenavond gehoord”, vertelt de bondscoach. “Tijdens een training in Italy kon hij in een afdaling een auto niet meer ontwijken.”

De val en de blessures zijn een aderlating for Belgische equipe. “Het is geen geheim dat Tiesj de voorbije jaren een certitude was. Hij heeft zijn selecties telkens afgedwongen door wie hij is open en naast de fiets.”

Tiesj Benoot foi um pouco de wegkapitein e een waardige vervanger vinden não é evidente.

Sven Vanthourenhout

“Tiesj is een schakel die we enorm zullen missen. Ja, als rechterhand van Wout van Aert, maar zijn roll foi criador. Ook para Remco Evenepoel en de volledige ploeg é dit een groot verlies.”

“Hij heeft het de laatste jaren vaak voor Wout gedaan, maar hij is ook altijd bereid geweest om dat voor iemand anders te doen.”

“Al hebben Wout en Tiesj natuurlijk een geweldige Tour beleefd en hebben ze veel vertrouwen in elkaar. Ele é para Wout niet zo evidente om dat vertrouwen bij iemand anders te zoeken.”

READ  Wereldrecord: Sydney McLaughlin gaat met 51"41 nog wat sneller op de 400 metros horden | Atletiek

Waarom é Benoot zo waardevol? “Hij foi een soort van wegkapitein e een waardige vervanger vinden não é evidente.”

“Op en naast de fiets é hij zeer inteligente. Hij komt op for groep en hij neemt beslissingen. Hij is zeer koersintelligent en hij smijt zich altijd 100 procent voor iedereen.”

Wordt Jens Keukeleire de vervanger de Yves Lampaert?

De bondscoach moet zijn oorspronkelijke plannen dus aanpassen. “Ik zal niet zeggen dat de puzzel al volledig gelegd was, maar we waren er toch dichtbij.”

Ja, ik houd altijd rekening conheceu zoals do cenário zulke we nu hebben en heb dus wel jongens in het achterhoofd die in zijn buurt komen, maar ik moet jongens enlegens we legkele. hebben veel supergoeie renners.”

Digite haakt overigens ook af para het EK (wegrit zondag en tijdrit woensdag): Yves Lampaert Levert zijn ticketje para Munchen in.

“Yves foi tijdens de laatste week van de Tour wat ziekjes. Hij herstelde niet optimaal, zijn lichaam kwam niet echt tot rust en er was ook descompressie.”

“No overleg met zijn ploeg é o melhor em EK niet te rijden, maar ook zijn vervanger vinden não é evidente. Veel jongens zijn momenteel aan het koersen, maar er zijn kandidaten. Jens Keukeleire kan zijn plaats misschien innemen.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info