Bodycam dokter legt hel van Marioepol blot, não há muito o que dizer: “Russen gebruikten haar als trofee” | Oorlog Oekraïne na Rússia

Een vrouwelijke dokter heeft conheceu een bodycam gefilmd hoe ze em Marioepol zowel Oekraïense als Russische soldaten verzorgde. Persagentschap AP geeft de beelden nu vrij, waardoor de kijker para ele eer een precisão beeld krijgt van de hartverscheurende taferelen op de ziekenhuisvloer. O lote de Oekraïense Yuliia Paievska zelf é o mais recente. Nós começamos a fazer o registro de entrada da porta de Russen. Na een korte verschijning op tv werd niets meer van haar vernomen. De arts werd daarbij als trofee voorgesteld, met handboeien en blauwe plekken in het gezicht.

Paievska está em Oekraïne bekend als ‘Taira’, e een bijnaam die ze zelf koos no vídeo ‘World of Warcraft’. Vorig jaar kreeg ze een bodycam, omdat ze als inspirerende figuur zou verschijnen in the Netflix-reportage ond of Invictus Games, een international sportevenement for fysiek en/of mental gewonde militairen. Toen de oorlog in Oekraïne op 24 februari plots losbarstte, gebruikte ze die camera echter por een heel ander doel.

Paievska filme de gruwel van dichtbij. © AP

Samen conheceu haar medisch team knokte Taira voor elk mensenleven. Sommigen kropen door het oog van de naald, para anderen kwam de hulp te laat. O registro de bodycam, além de beweging, passou de 256 gigabytes para um beeldmateriaal. Die schat aan information belandde via een SD-kaart bij de laatste journalisten die nog in Marioepol aanwezig waren. Eén van hen verborg het kleinood in een tampon, een oplossing die creatief genoeg bleek om de vele controls op weg naar de Oekraïense grens te omzeilen.

Van Paievska werd na haar ontvoering nog amper iets vernomen.  Haar motorista foi hetzelfde lot beschoren.

Van Paievska werd na haar ontvoering nog amper iets vernomen. Haar motorista foi hetzelfde lot beschoren. © AP

Een dia depois, em 16 de março, Werden Taira e haar chauffeur gevangengenomen. De Russen schilderden haar af als “een medewerkster van het nazistische Azov-bataljon”. Daar werd echter geen bewijs van gevonden, vrienden en collega’s ontkennen ook elke link. De beelden die Taira zelf schoot, geven trouwens duidelijk aan dat ze ook het leven van Russische militairen probeerde te redden.

PA

© AP

Taira foi diegene die de kalmte probeerde te bewaren, wanneer bijvoorbeeld twee tegenstanders zwaargewond uit een ambulância gesleurd werden. De ene belandde in een rolstoel, de andere zat vastgebonden op zijn knieën. Sta recht, klootzak. Jullie vermoorden zelfs kinderen”, klonk het uit de mond van een Oekraïense militar. “Kalmeer nu maar”, suste Taira dan.

Taira foi diegene die de kalmte probeerde te bewaren wanneer twee Russen zwaargewond uit een ambulância gesleurd werden.

Taira foi diegene die de kalmte probeerde te bewaren wanneer twee Russen zwaargewond uit een ambulância gesleurd werden. © AP

Op de vraag of ze hen ging verzorgen, kwam een ​​​​duidelijk antwoord. “Zij zullen niet zo lief voor on zijn. Maar ik kan niet anders, het zijn krijgsgevangenen.”

Taira sprak een outro gewonde Rus zelfs liefkozend toe. “Geef hem een ​​deken, hij é aan het trillen. Wat hebben we jou toch misdaan, zonneschijn?” Het zou haar favorite koosnaampje blijken, óók voor de vijand.

De soldaat em kwestie kon zijn ogen amper geloven. “Ga je mij verzorgen?”, vroeg hij.

“We behandelen iedereen gelijk”, luidde haar reactie.

Paievska filme de gruwel van dichtbij.

Paievska filme de gruwel van dichtbij. © AP

Maar het bleef niet bij militairen alleen. ‘s Nachts werden twee kinderen binnengebracht, broer en zus. Ze bleken neergeschoten bijeen controlepunt, hun ouders waren op dat moment al overled. Ook de jongen zou het uiteindelijk niet halen. Taira pinkte enkele traantjes weg, waarna ze de ogen van het slachtoffer sloot. “De jongen is overleden”, vertelde ze met gebroken stem tegen een collega. “Ze zijn het meisje nog aan het reanimeren, misschien kan zij het wel redden.”

Paievska filme de gruwel van dichtbij.

Paievska filme de gruwel van dichtbij. © AP

Na de anexação de Krim em 2014 trok Taira naar de Donbas-regio om Oekraïense troepen te steunen in hun strijd tegen Russisch-gezinde separatisten. Ze richtte er de medische afdeling ‘Taira’s engelen’ op en waagde zich als bijna enige hulpverlener in dorpen waar zwaar strijd geleverd werd. Em total zou ze naar verluidt meer dan vijfhonderd levens gered hebben.

PA

© AP

Nu heeft de ontvoerde vrouw echter zélf hulp nodig. Oekraïne probeerde haar te betrekken in een ruildeal, maar de Russische autoriten ontkennen zelfs dat ze haar gevangengenomen hebben. Vreemd, quero enkele dagen na haar verdwijning é ze wel degelijk op de Russische tv verschenen. Também een ​​trofee, conheci handboeien en blauwe plekken in het gezicht.

Yuliia Paievska zou para Oekraïne meedoen aan de Invictus Games em zwemmen e boogschieten.

Yuliia Paievska zou para Oekraïne meedoen aan de Invictus Games em zwemmen e boogschieten. © AP

Suf en verwilderd las ze een verklaring voor waarbij ze opriep om een ​​einde te maken aan de gevechten. Een voice-over omschreef haar e haar collega’s als nazi’s. Sindsdien werd niets meer van haar vernomen.

De manier waarop Taira als propaganda gebruikt werd, maakt haar echtgenoot Vadim Puzanov razend. “Ze hebben haar van alle mogelijke zonden beschuldigd, tot orgaanhandel toe. Nós zijn zeer bezorgd om haar lot.”

Yuliia Paievska zou para Oekraïne meedoen aan de Invictus Games em zwemmen e boogschieten.

Yuliia Paievska zou para Oekraïne meedoen aan de Invictus Games em zwemmen e boogschieten. © AP

READ  Conservacionistas alemães deram o alarme sobre matar lobos

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info