Bijstands-en annuleringsverzekeringen komen niet tussen: op welke vergoedingen heb je wél recht als je vlucht geschrapt wordt? | Gelado

Spaargids.beDoor stakingen moeten vliegtuigmaatschappijen dezer dagen om de haverklap vluchten anular. Lista de passageiros Brussels Airlines nog 527 vluchten, passagiers de tienduizenden zijn daardoor getroffen. Wat krijg je dan terugbetaald van de vliegtuigmaatschappij? En kan je rekenen op een annuleringsverzekering? Spaargids.be zoekt het uit.


Door Kurt Deman, em samenwerking conheceu Spaargids.be


Última atualização:
09:25


Bron:
Spaargids.be

Het is belangrijk om te weten dat bijstands- of annuleringsverzekeringen vluchtannuleringen door stakingen niet dekken. Je hoeft dus niet bij die verzekeraars aan te kloppen voor een schadevergoeding. De veranwoordelijkheid ferrugem uitsluitend bij de vliegtuigmaatschappijen. Bem dec een bijstandsverzekering je transportkosten als je jouw vlucht omgeboekt ziet.

Olhar: O que quer que seja?

O que zegt de Europese richtlijn?

De Europese Unie heeft een duidelijke richtlijn bij anulando van vluchten. Também je vlucht geannuleerd wordt, heb je, ongeacht de omstandigheden, altijd recht op een van de volgende opties:

• Bilhete Terugbetaling van je
• Via een andere route naar je bestemming reizen
• Een ticket terug naar je plaats van vertrek

Je hebt ook recht op bijstand. Die rechten moeten de vliegtuigmaatschappijen nakomen. Komen ze die rechten niet na, dan kan je een klacht indienen bij de dienst passagiersrechten van de FOD Mobiliteit als het vluchten van en/of naar EU-landen, Noorwegen, IJsland of Zwitserland betreft.

Wanneer heb je recht op schadevergoeding?

Dezelfde Europese richtlijn meldt ook dat je in sommige gevallen recht hebt op een schadevergoeding: wanneer je minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek op de hogte bent gebracht.

READ  Mais e mais países europeus estão se abrindo para viajantes vacinados

Maar een luchtvaartmaatschappij hoeft geen schadevergoeding te betalen als zij kan anantonen dat de vlucht wegens buitengewone omstandigheden é geannuleerd.

Volgens de EU-regels kunnen staking als buitengewone omstandigheden worden beschouwd. Maar om geen schadevergoeding te hoeven betalen, moet de luchtvaartmaatschappij wel een twee zaken kunnen aantonen: dat er een verband is tussen de buitengewone omstandigheden en de vertraging of anularing, hadmenre nuvertor kolenragen kolen dater .

Além disso, você pode fazer o pedido de confirmação de voorwaarden e também fazer o download da UE-rechten.

• Als je binnen de EU vertrekt en aankomt met een toestel van een luchtvaartmaatschappij van binnen of buiten de EU.
• Als je in de EU aankomt met een toestel van een luchtvaartmaatschappij uit de EU.
• Als je uit de EU vertrekt met een toestel van een luchtvaartmaatschappij van binnen of buiten de EU.
• En als je voor de problemen met je vlucht nog geen tegemoetkoming van de luchtvaartmaatschappij hebt gekregen (schadevergoeding, alternatieve vlucht, hulp) op grond van de wetgeving van een land buiten de EU.

Vlucht betaald conheceu kredietkaart?

Als je reis de vluchten zijn geboekt com je kredietkaart, krijg je soms automatisch een annuleringsverzekering. Maar ook hier é bij anular porta staking geen dekking voorzien. KBC, bijvoorbeeld, geeft dat letterlijk aan: ‘De verzekering geldt niet als de vertraging te wijten was aan een betoging, staking of vakbondsactie die 24 uur voor het vertrek van de reis atenson de al gang was a min.

Idem do Beobank: «Bij geval van overmacht zoals oorlog, stakingen van derden, uitzonderlijke sneeuw, dichte mist, een orkaan of vulkaanuitbarsting, heeft u geen recht op financiële tegemoetkoming». Ook de verzekering via Mastercard Platinum de Belfius komt niet tussen bij anulando porta staking. Bekijk hier welke dekking jouw kredietkaart wel of niet voorziet.

READ  5G-veiling é afgelopen: dit wordt de vierde telecomoperator van on the land

Met een gerust hart op reis: deze verzekeringen zijn aangeraden

Welke verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart?

Vakantieplannen gedwarsboomd door herexamens? Dit moet je weten als je je reis anuleert

Dit artikel é você aangeboden door onze parceiro Spaargids.be. Spaargids.be é onafhankelijke vergelijker de produtos bancários em gaat op zoek naar scherpe prijzen en betere rentes.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info