Biden roept oorlogswet em om tekort aan babymelkpoeder aan te pakken | Buytenland

De Amerikaanse presidente Joe Biden gaat de ‘Defense Production Act’ aanwenden om het tekort aan babymelkpoeder in de VS aan te pakken. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een ​​erg ongebruikelijke maatregel, want die wet was eigenlijk bedoeld om te worden gebruikt in oorlogstijden.

De bijzondere maatregel moet toelaten om de productie van babymelkpoeder op te voeren. Zo zullen de alavancas de noodzakelijke ingrediense voortaan voorang moeten geven aan de fabrikanten by babymelkpoeder.

Luchtbrug

Om de import te versnellen, zal ook een luchtbrug worden ingerido. O ministério de defesa “zal zijn contracten met commerciële vrachtluchtvaartmaatschappijen gebruiken om producten van overzeese fabrieken te vervoeren” é feito por meio de veiligheidsnormen van de VS, combinado com Witte Huis.

De ‘Defense Production Act’ laat de Amerikaanse president toe om, in het belang van de nationale veiligheid, in the grijpen in het privésector. De wet werd ook al tijdens de coronacrisis gebruikt om bedrijven te verplichten de productie van medidische apparatuur en mondmaskers op te voeren.

Bacteriële besmetting

O texto de um babymelkpoeder é o mesmo que é usado por todos os fabricantes da Abbott em Michigan. Het bedrijf tinha produzido moeten terugroepen nadat vier baby’s ziek waren geworden en twee waren overleden, wellicht als gevolg van een bacteriële besmetting. Voorlopig é o produto em um novo fabriek volledig stopgezet.

Bijna lege rekken babymelkpoeder em een ​​winkel em Maryland. © AFP

O presidente da De Amerikaanse, Joe Biden.

O presidente da De Amerikaanse, Joe Biden. © AFP

READ  Ex-vrouw van prins van Qatar dood teruggevonden em Spanje

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info